Tuulepesa  
 KKK  •  Otsi  •  Liikmete nimekiri  •  Kasutajagrupid •  SmartFeedSmartFeed    •  Registreeri  •  Profiil  •  Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse  •  Logi sisse
 Tähemärgid? Vaata järgmist teemat
Vaata eelmist teemat
Uus teemaVasta teemale
Autor Teade
pihlakas

PostitusPostitatud: Teis Dets 11, 2007 4:57 pm Vasta viitegaTagasi üles

Ajalehest:

Varased astronoomid jälgisid Päikese liikumist Sodiaagis aasta jooksul ning arvutasid iga tähekuju jaoks endale täisringist 30 kraadi.

Kuid nähtus nimega pretsessioon - pöörlemistelje asendi muutus - on oluliselt muutnud Päikese ja tähemärkide asetusi, selgitatakse aripaev.ee rubriigis Novaator.

Põhjapoolkeral tähistati Sodiaagi alguspunkt kevade alguspäevaga, mis umbes 600 aastat enne meie aega oli Jäära tähtkujus ning sealt edasi arvutati kõik edasised tähtkujud: esimene 30 kraadi Jäär, järgmised 30 Sõnn ja nii edasi kõigi 12 sodiaagimärgi puhul.
Viimase kahe ja poole tuhande aasta jooksul on pööripäeva punkt nihkunud 36 kraadi, täpselt kümnendiku sodiaagiringist ehk tervelt kuu aja võrra. Seega on muutunud ka tähemärgid.

Tänapäevased tähemärgid:
Kaljukits - 20. jaanuar -16. veebruar
Veevalaja - 16. veebruar - 11. märts
Kalad - 11. märts - 18. aprill
Jäär 18. aprill - 13. mai
Sõnn 13. mai - 21. juuni
Kaksikud - 21. juuni - 20. juuli
Vähk - 20. juuli - 10. august
Lõvi 10- august - 16. september
Neitsi - 16. september - 30. oktoober
Kaalud - 30. oktoober - 23. november
Skorpion - 23. november - 29. november
Maokandja - 29. november - 17. detsember
Ambur - 17. detsember - 20. jaanuar

Mis arvate?

Külaline

PostitusPostitatud: Teis Dets 11, 2007 6:10 pm Vasta viitegaTagasi üles

...

Viimati muutis seda Yansay (Esm Apr 14, 2008 7:27 pm). Kokku muudetud 1 kord
niihea

PostitusPostitatud: Teis Dets 11, 2007 7:30 pm Vasta viitegaTagasi üles

Ei noh, mina nüüd küll kaaludeks ei hakka! Ei taha olla kaalud, ma ei salli kaale eriti, sest nad on nii aeglase mõttemaailmaga (vähemalt enamus neist, keda mina tean).
Kui Yansay siin oleks praegu olnud, siis ta oleks mu nägu näinud.

Tegelikult olen ma küll tähtkujude muutusest kuulnud, kuid veidi teistsugusemal moel, nii et mina olen ikka skorpion, aga ärge küsige millist, sest ma ei mäleta seda enam paraku. See oli mingi selline, et skorpioni tähtkuju on ainult mingi 6 (vist) päeva vms.

PostitusPostitatud: Teis Dets 11, 2007 8:35 pm Vasta viitegaTagasi üles

Sodiaagimärgid, millel põhineb astroloogia ja tähtkujud mis on taevas pole üks ja sama. Meid kõiki ümbritseb ovaalne väli, neid sektoreid jagatakse 12 ja saadakse 12 30 kraadist loomisektorit. Iga suurema terviku ümber on jällegi omakorda see loomisruum jne, jne. Aegajalt see teema ikkagi kerkib ülesse, tegemist pole millegi uuega. Lihtsalt räägib inimeste teadmatusest ja ka üsna mateeriapõhisest mõtlemisest. Samamoodi ei mõjuta taevas olevad planeedid inimest, vaid tegemist on loodusjõududega, millele muuhulgas alluvad ka planeedid. Ja neil loodusjõududel on planeetide nimetused. ja taevasliikuvate jõudude asukohajärgi on lihtne analoogia põhjal teadasaada, mis on võimalik väiksemas süsteemis ehk siis näiteks inimeses

PostitusPostitatud: Teis Dets 11, 2007 8:40 pm Vasta viitegaTagasi üles

Tähtkujusid arvestatakse ikka päikesetõusu järgi . Praegu tõuseb päike hommikuti Maokandja sodiaagimärgis. Ei ole siin midagi keerulist.

See artikkel on võetud 10. dets. "Õhtulehest"?

PostitusPostitatud: Teis Dets 11, 2007 8:50 pm Vasta viitegaTagasi üles

truude kirjutas:
See artikkel on võetud 10. dets. "Õhtulehest"

Tsiteerides üht Eesti ajakirjanikku: "Paraku usuvad inimesed liiga palju ajakirjandust."
Ja ükskõik, kes seda väidab, mina olen ja jään skorpioniks, ükskõik mis märgis päike tõuseb.

PostitusPostitatud: Teis Dets 11, 2007 9:06 pm Vasta viitegaTagasi üles

Mulle mõjub eriliselt täiskuu Smile
Vaata kasutaja profiiliSaada privaatsõnum
vikker

PostitusPostitatud: Teis Dets 11, 2007 9:09 pm Vasta viitegaTagasi üles

Võiks siinjuures esitada küsimuse, miks kutsume end üldse Päikese järgi. Naised näiteks kindlasti võiks end kutsuda Kuu märgi järgi. Sest Kuu mõju on väga tugevama toimega. Või miks mitte ka Tarkuse poole pürgimise märgi järgi, mida esindab Merkuur või Armastuse ja Harmoonia ilmnemise märgi järgi - Veenus. Või ehk tegutsemismärgi järgi Razz - Marss....Aga Loomisruumi sektorid ehk siis sodiaagimärgid ja taevas olevad kokkuleppelised tähtkujud on ikka erinevad küll..

Külaline

PostitusPostitatud: Teis Dets 11, 2007 9:53 pm Vasta viitegaTagasi üles

...

Viimati muutis seda Yansay (Esm Apr 14, 2008 7:26 pm). Kokku muudetud 1 kord
pihlakas

PostitusPostitatud: Kolm Dets 12, 2007 10:01 am Vasta viitegaTagasi üles

Nii et sodiaagimärke uskuda ei saa. Kuidas on numeroloogiaga? Suvel käisid mul külas 10 aastased kolmikud, kes olid kõik väga erineva iseloomuga. Mille järgi kehastuv hing endale iseloomu saab? Kas on põhiline hinge enda tase, millele tõmbab juurde vastavad iseloomuomadused(jõud)?

PostitusPostitatud: Kolm Dets 12, 2007 3:28 pm Vasta viitegaTagasi üles

kas keegi oskab miskit öelda selle Maokandja märgi kohta ? Kes ja mis ta selline on jne ?
uuema versiooni järgi elan ühe sellisega koos Shocked Laughing
ennem oli rahumeeli Ambur ja suht tüüpiline selline Wink
ise seni ikka Vähk old ja Kaksikuks pole justkui muutund omast arust iseloomu poolest Rolling Eyes Smile
ei mina välista üht ega teist, aga ammendavat seletust pole küll praegu silmapiiril.

mitte, et ma tähemärkidesse USUKSIN jäägitult, aga tuleb tunnistada, et teatud määral nad ikka räägivad inimesest päris palju ja täpselt (ja ega inimene ju ainult tähe märkidest koosne).

PostitusPostitatud: Kolm Dets 12, 2007 3:29 pm Vasta viitegaTagasi üles

Uskuda ei saa tegelikult midagi. Oma kogemusest võin öelda, et need 12 loomissektorit töötavad ja see et teadlased on andnud taevastele tähekujudele veidi teised mõõtmed, see on iseküsimus. Eks mõistus tahaks ju väga et kõik oleks täpselt määratletav. Samas ei saa ma tegelikult aru, miks ei võiks mõni täht vahetada loomisektorit. Ütleme Skorpioni tähtkuju täht liigub Amburisse , vaid on vaja kinnihoida sellest pildist,mida tähed moodustavad. Lisaks sellele pole ju ütleme Amburi tähtkuju, sugugi tasapinnaline. Meile Amburina paistev "kujutis" ehk pilt on ruumiline. Amburis paiknevate "Loojate" vahelised vahed on valgusaastaid. Ja meie siin raiume, et näed tähtkuju on vat selline. Teaduse seisukohtalt ongi ilmselt vaja määratleda, sest muidu pole ju võimalik uurida ja oma tulemusi teistega jagada. Aga teadlaste pildikogu ei saa ju võrrelda astroloogiaga, mis kasutab 12 Loomis"nurka" koos 7 loodusjõuga.

PostitusPostitatud: Kolm Dets 12, 2007 5:29 pm Vasta viitegaTagasi üles

vikker kirjutas:
Uskuda ei saa tegelikult midagi. Oma kogemusest võin öelda, et need 12 loomissektorit töötavad ja see et teadlased on andnud taevastele tähekujudele veidi teised mõõtmed, see on iseküsimus. Eks mõistus tahaks ju väga et kõik oleks täpselt määratletav. Samas ei saa ma tegelikult aru, miks ei võiks mõni täht vahetada loomisektorit. Ütleme Skorpioni tähtkuju täht liigub Amburisse , vaid on vaja kinnihoida sellest pildist,mida tähed moodustavad. Lisaks sellele pole ju ütleme Amburi tähtkuju, sugugi tasapinnaline. Meile Amburina paistev "kujutis" ehk pilt on ruumiline. Amburis paiknevate "Loojate" vahelised vahed on valgusaastaid. Ja meie siin raiume, et näed tähtkuju on vat selline. Teaduse seisukohtalt ongi ilmselt vaja määratleda, sest muidu pole ju võimalik uurida ja oma tulemusi teistega jagada. Aga teadlaste pildikogu ei saa ju võrrelda astroloogiaga, mis kasutab 12 Loomis"nurka" koos 7 loodusjõuga.

mina astroloogias süvateadmisi ei oma,aga seda et need "märgid" või "sektorid" töötavad seda ma tean tunnetuse kaudu küll.
ja siiski. see Maokandja ei anna mulle nüüd enam rahu Smile
tahan temast rohkem teada saada.

PostitusPostitatud: Kolm Dets 12, 2007 5:50 pm Vasta viitegaTagasi üles

See Maokandja "piinas "mind ka aastaid Smile Tookord mingist venekeelsest materjalist sai loetud 7 nn loovast kraadist ja 7 lõhkuvast kraadist. Ja mind piinas omamoodi Maokandja vastasolev. Sest omamoodi moodustavad loomisringis vastandid ühtse terviku. Ja seal teiselpool on Plejaadid. Pole oma vanu märkmeid siin ülesleidnud.veel. Aga sellele sektorile, milles Maokandja kiirgab, sellele võiks tähelepanu küll pöörata Smile
Kui galaktika kese muutub oluliseks, siis on ka Maokandja läbi tuleb oluline Smile

http://panther.nazarowo.ru/myst/zmej.htm
http://humanclub.narod.ru/gnosis/unord/astro/an2/a6.html

PostitusPostitatud: Kolm Dets 12, 2007 5:51 pm Vasta viitegaTagasi üles

pihlakas kirjutas:
Nii et sodiaagimärke uskuda ei saa. Kuidas on numeroloogiaga? Suvel käisid mul külas 10 aastased kolmikud, kes olid kõik väga erineva iseloomuga. Mille järgi kehastuv hing endale iseloomu saab? Kas on põhiline hinge enda tase, millele tõmbab juurde vastavad iseloomuomadused(jõud)?

numeroloogia räägib elusihist ja meil võivad olla väga erinevad iseloomud, aga ikkagi üks siht silmade ees.

PostitusPostitatud: Nelj Dets 13, 2007 10:00 am Vasta viitegaTagasi üles

no aina põnevamaks läheb Laughing
ma kahjuks vene keelt nii palju ei mõista, et seda sorti tekstist aru saada Embarassed

Uus teemaVasta teemale

Hüppa:   

Vaata järgmist teemat
Vaata eelmist teemat
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes