| Autor |
Teade |
Tasakaalu püüdlemas
|
Postitatud:
Kolm Aug 29, 2007 1:40 pm |
  |
Tere,
asi siis selles, et mu sugulane on selline abitu olevus, kes ei saa ise millegagi hakkama ja peaaegu igas asjas vajab kellegi abi. Eelkõige siis minu ja mina olen sellest tüdinud. Olen teda aidanud küll ja küll ning ka andnud soovitusi, kuidas ise hakkama saada, kuid sellest ei ole kasu, sest ta vist ei tahagi ise hakkama saada. Küsimus siis selline - kas jätkata tema aitamist, kuigi see tekitab mulle ainult peavalu ja stressi või siis jätta ta omapead, kuigi on teada, et siis ei saa ta midagi tehtud? Kas see mulle halba karmat ei too? |
_________________ Life`s too short to waste time trying to please every meddlesome moron, who`s got an idea how i ought to be . |
|
  |
 |
vikker

|
Postitatud:
Kolm Aug 29, 2007 3:21 pm |
  |
Oleneb kui vana on sugulane. Kui tegemist on alaealisega, on abistamata jätmine ilmselt üsna mõtlematu tegu. Kui on tegemist täiskasvanud inimesega, siis tuleks vastutus elu eest talle endale jätta. Ja aidata siis kui abi palutakse. Ja lisaks ehk tasuks endale meeldetuletada, et muretsemine on vampiirluse erivorm, mis tõmbab muretsetava juurest ära energia, millega ta saaks oma elu korraldada. |
_________________ http://heietuli.wordpress.com/ |
|
    |
 |
Tasakaalu püüdlemas
|
Postitatud:
Nelj Aug 30, 2007 2:20 pm |
  |
Ta on ikka juba pensioniikka jõudmas ja olengi kogu aeg tahtnud, et ta ise oma asjad korda ajaks ning enda eest vastutaks. Asi selles ongi, et ta ei taha seda teha. Asi on nüüdseks jõudnud juba sinnamaani, et paljas mõte sellest, et ta jälle midagi tahab ajab mul pea valutama  |
_________________ Life`s too short to waste time trying to please every meddlesome moron, who`s got an idea how i ought to be . |
|
  |
 |
Yggdrasill
|
Postitatud:
Nelj Aug 30, 2007 8:44 pm |
  |
Kõik inimesed ei ole samasugused, ära pressi talle oma ühiskonda peale - äkki on tal omad sihid ja omad viisid sinna jõudmiseks - vahest on sinu abi üks tema vahendeid, vahest ka mitte - parem on ta siiski rahule jätta - ainult loll ei õpi oma vigadest. |
_________________ Minu vaenlase vaenlane on minu sõber |
|
  |
 |
Yansay
Külaline
|
Postitatud:
Nelj Sept 13, 2007 10:36 am |
  |
... |
Viimati muutis seda Yansay (Nelj Okt 04, 2007 9:39 am). Kokku muudetud 1 kord |
|
|
 |
metsaplika
|
Postitatud:
Teis Sept 18, 2007 11:48 am |
  |
kui sa juba ise tunned, et ei taha ja vanainimese aitamine sulle kannatusi valmistab, siis tee ikka enda tunde järgi ning see mida kõik teised arvavad, ei peaks sulle korda minema. Tihti muutuvad abi saanud inimesed niivõrd mugavaks, et enam ise pingutada ei viitsigi, seda enam kui tal jätkuvalt on olemas võimalus, et keegi teeb tema eest asjad ära. |
_________________ metsaplika on lihtsalt metsaplika |
|
  |
 |
nattydread

|
Postitatud:
Teis Sept 18, 2007 4:18 pm |
  |
soovitan talle meelde tuletada et igal inimesel oma elu ja omad probleemid. mis juhtub siis kui sind või kedagi teist läheduses ei ole? ikka tuleb ise proovida hakkama saada, ja kui tõesti probleemi lahendada omal jõul ei oska siis võib nõu küsida, ja probleemi uuest nurgast vaadata.
tegelt küsiks missugust abi ta sinult tahab, kas sõnalist või tahab et sa tegutseksid ka tema eest? |
_________________ So they build their world in great confusion... |
|
  |
 |
|
|
|
Vaata järgmist teemat
Vaata eelmist teemat
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|
|