Tuulepesa  
 KKK  •  Otsi  •  Liikmete nimekiri  •  Kasutajagrupid •  SmartFeedSmartFeed    •  Registreeri  •  Profiil  •  Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse  •  Logi sisse
 Miks me halvasti ütleme....? Vaata järgmist teemat
Vaata eelmist teemat
Uus teemaVasta teemale
Autor Teade
yo

PostitusPostitatud: Nelj Okt 25, 2007 12:11 pm Vasta viitegaTagasi üles

Elus tuleb tihti ju hetki , kus öeldakse midagi teisele halvasti, kas seda mida tegelikult ei mõlda või hetkeemotsioonist, mis siis on seotud halvastiütleja hetke probleemiga. ,,On ju häid ja halbu päevi Rolling Eyes meil kõigil,, , nad räägivad. Minu küsimus siit selline, kuidas vastata?? Confused Kas vastamine teadlikult samalaadselt on üks võimalik variant? Kas vaikimine oleks teine? Milline neist või mingi muu variant midagi paremaks muudaks, edasi viiks ,arusaamisele inimese(halvastiütleja)viiks ...?

Tänasel hommikul selline mõte Idea

PostitusPostitatud: Nelj Okt 25, 2007 12:43 pm Vasta viitegaTagasi üles

ma ei ole aastaid kellelegi halvasti öelnud, mulle pole aastaid kellegi poolt midagi halvasti öeldud. Vähemalt ma ei mäleta seda.

oh ei Smile meenus. Olen halva tooniga öelnud. Kuid pärast ka vabandanud.

Ma arvan, et ma olen olukorda kontrollinud. Ja keskendun suhtluses teemale, mitte inimesele. Ehk siis: kasulik on mitte isiklikult võtta.

PostitusPostitatud: Nelj Okt 25, 2007 1:21 pm Vasta viitegaTagasi üles

Teeme ikka seda, mida rohkem harjutanud oleme. Ja ega me ennast kõrval näe. Kui on samastumine veel oma tunde- ja mõttekogumitega, siis enamasti inimene ei näegi mida tegelikult teistele teeb. Ja alles mingi ärkamine toimub, kui "keegi teine" äratab meie kogutud eneriga ja kogeme justkui teise halba enda peal. Elus on 2 magnetit , armastus ja viha. Mõlemad tõmbavad tohutu jõuga endapoole . Nii et oma elus ringivaadata, eks siis on näha ka, et kas on armastust harjutatud eludejooksul või vihkamist. Vihal on vorme väga palju ja põhineb ta enda eristamisel. Ja olles ennast eristanud üritame muu energiaga kuidagi manipuleerida, kas siis endapoole tirides ( soovid ja ihad) või eemale lükates ( viha)...

PostitusPostitatud: Nelj Okt 25, 2007 6:14 pm Vasta viitegaTagasi üles

Kuidas vastata halvale Confused , kuidas vastata agressiivsusele Confused , kuidas vastata pettusele Confused , kui tunned ,et vastata on vaja? Vastata samaga ju ei taha Confused
Kui inimene tahab areneda, otsib ennast , tasakaalu ja hingerahu , elatud aastate jooksul on suutnud palju endas muuta , kui on sooviks olnud elada hoolivuses ja armastuses ja siis ikka jälle komistades ja takerdudes inimeste negatiivsete pilvede otsa, siis kuidas rõõmsalt ja enesekindlalt edasi minna teades , et oled õigel teel ? Kas komistamine kestab niikaua , kui puhastumismisprotsess? Kui kord enam eelpool mainitud inimeste ,,nõrkused,, sind imestama ja hämmingusse ei pane , siis oled ehk ise lõplikult need ,,nõrkused,,endast kõrvaldanud. Rolling Eyes Kas paljud erakud ongi just nimelt seepärast muutunud eraklikuks, et üksi on kergem areneda ??? Oma hingelt sooviks nii mõnigi olla maailmaparandaja (loe.inimesteparandaja).
Miks pimedal pole soovi näha? See on ju nii loomulik soov, ....kuidas viia pime niikaugele , et see soov temas tekiks?

PostitusPostitatud: Nelj Okt 25, 2007 6:24 pm Vasta viitegaTagasi üles

Kui on tegemist kuriteoga, siis selleks on meil olemas vastav süsteem lausa. Omakohus kipub ikkagi iseenda poole tihtilugu kaldu olevat. Nii et kui on tegemist kuriteokoosseisuga, tuleb pöörduda politseisse ja kohe... ja edasise süü teeb kindlaks siis juba uurimine.
Aga kui on tegemist siis oma reageeringutega mingite teise tegemist ja tegemata jätmiste peale, mis võivad olla kantud üsna suurest armastusest ja hoolimisest, siis on suur õnn, kui satume kokku inimesega, kes võimaldab meil iseendasse vaadata. On suur õnn, kui leiame inimese, kes suudab aidata meil paljastada kasvõi selle, et oleme oma Õnne andnud kellegi välise otsustada. Kus meil on sees justkui nimikiri tegudes, mille puhul peaksime end kehstvasti tundma kui TEINE käitub vastavalt. Vedamine kui avastada, et oleme oma õnne andnud teise "kätte" . Jah Armatuse ja Tarkuse sisselülitumine sõltub Välisest ühest hetkest, kuid edasine on juba enda töö...
Mida teame me pimedast, mida ta näeb või mida mitte ? Ja miks arvamine, et meie nägemine sobib pimedale paremini kui ta enda nägemine asjadest ja maailmast ? Iga soov teist muuta on vägivald teise suhtes. Isegi kui need on kantud tõesti parimast, soov ja tahtmine teist muuta mingid "pildi " järgi, on vägivald. Ja kuna vägivalda korraldame me ise, siis kogemegi seda energiat mõne inimesega kokkupuutes. Ja siin on kõik teelolijad, kirjutaja kaasaarvatud. On väga keeruline avastada vägivalla juurt iseendas, küll näeme seda üsna selgelt teises. Nii on teised väga suured abilised, sest kui teise viga häirib, ärritab, surub, rõhub, tekitab süümekaid jne, jne, siis pole tegemist enam teise veaga, vaid juba iseenda omaga....

PostitusPostitatud: Nelj Okt 25, 2007 7:18 pm Vasta viitegaTagasi üles

Istub ilusal esmaspäevahommikul toidupoe kassas kena , noor müüjatar, teenindab kliente , alati sõnad ,, tere,, ja ,,palun ,, huulil. Seisab turris pohmellis mees järjekorra lõppu ja sajatab nii kuis jaksab, sest tema jaoks on järjekord liiga pikk jne ., õllepudel sõrmedevahel. Peale selle mehe ei ole kedagi kuulda. Ja siis , kui tuleb tema maksmise aeg, saadab ta kuuldavale päris inetud ja ropud sõnad sellele müüjatarile , vaeseke mõtlen ma , miks nii , miks tema, mille eest ja lähen edasi? Mida mõtled Sina?

PostitusPostitatud: Nelj Okt 25, 2007 8:07 pm Vasta viitegaTagasi üles

sedalaadi mees rikub avalikku korda ja talle tuleb politsei kutsuda....Siin pole midagi mõeldagi.

PostitusPostitatud: Reede Okt 26, 2007 4:34 am Vasta viitegaTagasi üles

yo kirjutas:
Istub ilusal esmaspäevahommikul toidupoe kassas kena , noor müüjatar, teenindab kliente , alati sõnad ,, tere,, ja ,,palun ,, huulil. Seisab turris pohmellis mees järjekorra lõppu ja sajatab nii kuis jaksab, sest tema jaoks on järjekord liiga pikk jne ., õllepudel sõrmedevahel. Peale selle mehe ei ole kedagi kuulda. Ja siis , kui tuleb tema maksmise aeg, saadab ta kuuldavale päris inetud ja ropud sõnad sellele müüjatarile , vaeseke mõtlen ma , miks nii , miks tema, mille eest ja lähen edasi? Mida mõtled Sina?

Mina mõtlen seda, et küll sellel mehel on vaevasid täis elu. Tema kannatused on palju suuremaid kui müüjal. Müüja jaoks on ju selline inimene eikeegi, üks tuhandest võõrast, kes kassa eest läbi käivad. Murdosa päevast. Aga see mees peab oma vihaga pidevalt elama. Tõeline põrgu!

Korra ja reeglite peale mõeldes, yo, mõtlen ma veel sellele, et kas need, kes kirjavahemärgi ja sellele eelneva sõna vahele tühiku panevad, teevad seda teadmatusest või meelega korda rikkudes, et teistele kannatusi oma hoolimatusega põhjustada?

PostitusPostitatud: Reede Okt 26, 2007 5:13 pm Vasta viitegaTagasi üles

Mina mõtlen seda, et küll sellel mehel on vaevasid täis elu. Tema kannatused on palju suuremaid kui müüjal. Müüja jaoks on ju selline inimene eikeegi, üks tuhandest võõrast, kes kassa eest läbi käivad. Murdosa päevast. Aga see mees peab oma vihaga pidevalt elama. Tõeline põrgu!

Korra ja reeglite peale mõeldes, yo, mõtlen ma veel sellele, et kas need, kes kirjavahemärgi ja sellele eelneva sõna vahele tühiku panevad, teevad seda teadmatusest või meelega korda rikkudes, et teistele kannatusi oma hoolimatusega põhjustada?[/quote]

Kuidas nemad Smile .... , seda Yo ei tea, aga Yo teab seda , kui tema nii teeb, siis ei mõtle ta kannatuste tekitamisele ,aga kirjutab nii nagu seal oleks hetk vaikust vahel .

Nii mõtlesin minagi sellest mehest, et tal on kannatusi palju palju rohkem , aga kuidas meie seda teame, kas ta üldse kannatabki?? Põrgu , ütled sa . Võib olla see tundub nii vaid meiel. Võib-olla põhjustab ta kannatusi eelkõige enam neile seal ,kelle läheduses ta viibib. Mida õpetlikku ja lohutavalt kostaksid sellele müüjatarile, kelle vesikalkvel silmi sa näed ja kes oma tööd vaikselt edasi teeb?

PostitusPostitatud: Reede Okt 26, 2007 5:42 pm Vasta viitegaTagasi üles

Aga mees on selline nagu ta on ja ütles
sellised sõnad nagu müüja kuulda tahtis.
Sest looduses on kõik tasakaalus. Ilusale
naeratusele peab vastama jõhkralt ja armutult.
Kuidas muidu oskaks keegi mööduja hinnata
oma elus naeratuse jõudu?
Vaata kasutaja profiiliSaada privaatsõnumSaada e-mail
sagi

PostitusPostitatud: Reede Okt 26, 2007 7:04 pm Vasta viitegaTagasi üles

Sellele mehele oli see müüjatar üks paljudest, hetkel õiges kohas, kus oma halba tuju võimalik välja elada.

Naisele ütleks just sedasama - ära võta isiklikult, las endast läbi, kuid ära võta endasse, see oli sinule mõeldud vaid nii palju kui sa lased sel endale korda minna.

PostitusPostitatud: Püh Okt 28, 2007 10:30 am Vasta viitegaTagasi üles

Parajad tarkpead olete siin küll Smile
Minu tööks on parasjagu klientide teenindamine. Just täna öösel mõtlesin, et kaua ma naeratan neile joodikuile ja narkomaanidele... Ja ma pole aasta jooksul kokku ka nii kuri olnud kui täna öösel... Ühele narkomaanile nähvasin, et mis asja ta näpib koguaeg asju- muudkui sebib ringi ja laliseb vene keeles? Ta ei saanud mu sõnadest aru aga hääletoonist küll... Kuigi mul on suht suva kas nad varastavad või mitte...Ja siis mingi naine logistab wc uksega... tema mees oli kassas ... ja naine muudkui laliseb vene keeles, et tehke uks lahti... Mina siis üle saali, et mida sa räuskad seal, tõmba ust kõvemini. ja siis naeratasin tema mehele ja küsisin kas ta soovib veel midagi osta.... ja siis järgmised kliendid tulevad ja kiidavad .... siis saan sõimata, siis jälle kiita... Ma ei tea kas see on sõimamine, kui nad karjuvad ja lõugavad ja mina ainult naeratan...

Aga ma ei ole veel nii arenenud, et viitsiksin möelda, milleks mulle seda vaja on...Et kui parasjagu astuvad sisse kliendid kes kiirgavad armastust siis olen ma sel hetkel armastusest ja kui tulevad alko ja narkojoobes isikud siis olen mina parasjagu kurjusest...

Aga täna öösel oldi ka hästi head... et kui ütled õhku kurja sõna siis tundub et tuleb ka mingi leebus ja lausa õnnistamine tagasi... näiteid oleks palju... aga...

Kuri peab olema...Panin eile hommiku ühe kaastöötaja paika(enda arvates) öeldes, et minuga ta ei plõksi- rääkigu teistega kuidas tahes. Mul endal hing värises samal ajal... Temal, et misasja(kurjalt)? Ütlesin, et ärgu arvakugi, et kui tema sellisel hääletoonil minuga räägib siis mina naeratan-ei, vaid räägin temaga samal hääletoonil... Ta muidugi sõlmis natukese aja pärast rahu... Aga kuidas ta sai mulle peale hüpata? Mul oli äärmiselt hea tuju ja kusjuures olin terve öö tööl olnud ...Muidugi ma ise lasin, vist tahtsin olla omas mullis aga ei lastud olla... ise vist ei lasknud ( ma ütlen parem ise selle lause, muidu ütleks seda keegi teine...et mulle ei tee keegi liiga, teisi ei tohi süüdistada)... Aga point... Ma karjusin tema peale... ja kui eile õhtu taas tööle läksin siis ütles töökaaslane, et ta ei ole nii hästi selle inimesega suhelnud kui täna, et ta olevat kuidagi nii hea... Smile Ja täna hommiku kui mind nö paika pandud kaastöötaja välja vahetas- ta oli nii rõõmus ja helge... muidu ta toriseb ja haugub ja nähvab ja on äärmiselt pahur- ja nii koguaeg...

Äkki on siiski nö halvasti ütlemine õigustatud... ei tahaks muidugi halvasti öelda, aga äkki jõuab inimesele lõpuks miski kohale... Ehk tohib kolm korda üks inimene teisele halvasti öelda ja kui viimane ikka midagi aru ei saa siis rohkem ei tohiks:D Aga seest peab kuidagi rahulik olema siis. Ja joobes isikutele ka ei tasu miskit öelda, nad ei mõika midagi Smile

Aga kusjuures suhteliselt lihtne on heas tujus olla, ka narko ja alkojoobes isikuid teenindades. Kõik on mõtlemises kinni... Aga tuleb hetki kus lihtsalt lased kummi lõdvaks ja ei suuda vaikides pealt vaadata kuidas -7jK&¤#¤"!#5##"¤- inimesed tasakaalustavad elu Smile

On mõnedel selline teooria, et kolm korda võid üht sama asja öelda ja kui aru ei saada, siis rohkem ei tohi.

PostitusPostitatud: Laup Nov 10, 2007 5:45 pm Vasta viitegaTagasi üles

teiste eest ei oska rääkida, aga mina ütlen siis, kui leian, et inimene on tobe näiteks. tobedaid aga on minu meelest hästi palju liikvel! enamuse ajast tuleb tobedikudest eemale hoida, kui pole võimalik, siis muidugi tuleb halvasti öelda!
Vaata kasutaja profiiliSaada privaatsõnum
yo

PostitusPostitatud: Teis Nov 13, 2007 2:34 pm Vasta viitegaTagasi üles

Lausrumalus igas mõttes on üks raskemaid juhtumeid ....vahel tuleb tahtmine käed silme ette panna , et seda mitte näha....mõeldes,,kuidas see on võimalik üldse,,. Esitasin selle küsimuse ka Eestis tuntud sensitiivile , ta vastas , et kõik me oleme omal arengutasemel.
Aga minule tekitab see kerget frustratsiooni, sest nad ei ela siin üksi ju.
Paljud on ju minu, sinu, teie silmis,, tobedad,, . Aga seda vist temale ütlema minna pole ka õige tegu, sest kes ütleb , et sina talle tobe ei tundu või puudub temal üldse selline inimese analüüsi vajadus. Ja lõpuks mida me saavutame selle ütlemisega....,,Vaata ennast, ise oled tobe!.,, ja sinna see jääb , kogu see maailmamuutmine Confused Nii vist ei toimi need asjad Rolling Eyes

PostitusPostitatud: Nelj Nov 15, 2007 6:43 pm Vasta viitegaTagasi üles

Vahel mõtlen mingi vastuse endas valmis. Eriti toimib see mul ühe inimesega. Olen solvunud, olen kurb ikka ja jälle tema käitumisest. Ja siis mõtlen, et kui ta minuga järgmisel korral ühendust võtab ja kohtuda tahab, siis ütlen talle seda ja teist. Ja kohe halvasti ja tigedalt. Elan kõik selle välja, mis hinges valus. Aga tegelikult läheb kõik teisiti. Me saame kokku ja mul hakkab kahju. Kahju temast, kahju.... ma ei tea millest veel ja ma ei ütle midagi. Me lihtsalt räägime muudest asjadest ja meil on hea olla. Me lähme lahku, mööduvad päevad, tuleb järjekordne vaikus ja kõik algab otsast peale.
Aga öeldakse, et emotsioone ei tohi endasse jätta. Et sellised emotsioonid söövad Su enda hinge. Mida siis oleks targem teha? Kas tõesti välja paisata halvad ütlemised ja oodata-vaadata, mis sellele järgneb?
Rose
Külaline

PostitusPostitatud: Nelj Nov 15, 2007 7:28 pm Vasta viitegaTagasi üles

kaksik kirjutas:
Vahel mõtlen mingi vastuse endas valmis. Eriti toimib see mul ühe inimesega. Olen solvunud, olen kurb ikka ja jälle tema käitumisest. Ja siis mõtlen, et kui ta minuga järgmisel korral ühendust võtab ja kohtuda tahab, siis ütlen talle seda ja teist. Ja kohe halvasti ja tigedalt. Elan kõik selle välja, mis hinges valus. Aga tegelikult läheb kõik teisiti. Me saame kokku ja mul hakkab kahju. Kahju temast, kahju.... ma ei tea millest veel ja ma ei ütle midagi. Me lihtsalt räägime muudest asjadest ja meil on hea olla. Me lähme lahku, mööduvad päevad, tuleb järjekordne vaikus ja kõik algab otsast peale.
Aga öeldakse, et emotsioone ei tohi endasse jätta. Et sellised emotsioonid söövad Su enda hinge. Mida siis oleks targem teha? Kas tõesti välja paisata halvad ütlemised ja oodata-vaadata, mis sellele järgneb?

Ei pea alati halvasti ütlema. Palju paremini aitab mõistlik ja konkreetne rääkimine.

Olen viimasel ajal mõistnud, et protsessid(vaimsed) toimuvad palju kiiremini, kui sa ise ei karda rääkida, ega jää ootama ega lootma. Ka EI vastus on parem, kui vaikne kannatamine-sest see viib kuhugi. Paigalseis ja endassekogumine ei vii kuhugi , või viib mülkasse,kust on hiljem palju raskem välja ronida.
Võimalus ka see ju, et peale rääkimist ta mõistab ,et on sinule haiget teinud ja muudab suhtumist.
Igaljuhul sa saad tema tõelise suhtumise teada. Ja kaotada ei ole sul midagi, kui siis ainult võita Smile

Kahjutundest ei pea küll kellegagi koos olema- mõtle ise mis tunne sul oleks, kui keegi suhtleks sinuga lihtsalt selleks, et tal on sinust kahju.
Mahtob

PostitusPostitatud: Nelj Nov 15, 2007 8:58 pm Vasta viitegaTagasi üles

yo kirjutas:
E Kas vastamine teadlikult samalaadselt on üks võimalik variant? Kas vaikimine oleks teine? Milline neist või mingi muu variant midagi paremaks muudaks, edasi viiks ,arusaamisele inimese(halvastiütleja)viiks ...?

Tänasel hommikul selline mõte Idea

Tuleks võtta kõiki eluvorme sellistena nagu need on.
Me oleme erinevad, me arvame erinevalt, meile meeldivad erinevad asjad. Iga inimene tahab olla õnnelik, sageli seda aga lihtsalt ei osata, siis tulevadki nähvamised, vääritimõistmised, läbipõlemine...

Igaühel meist on oma elulugu, omad kogemused ja oma tarkus.
Aktsepteerime siis ka teiste individuaalsust, isegi kui see meie omaga ei sobi.
Austad ennast, austad ka teisi.

Me ju tahame, et meid võetaks sellistena nagu oleme.
Võtame siis ka ise teisi sellistena nagu nad on.

- Teadlikult samalaadselt vastamine lisab vaid tuld, tekitab negatiivseid emotsioone ning lõppkokkuvõttes kahjustab mõlemat osapoolt.

- Vaikimine? Miks mitte, kui sellega kaasneb mõistmine. Vahel on tõesti parem lihtsalt ära kuulata.

Saame vastutada vaid omaenda tegude eest. Seega on palju nõuda lahendusi, mis "halvastiütleja" paremusele viiksid.
Võimalik, et tema on endaga rahul. Muuta saab vaid ennast.

Sageli on kriitika taga peidus mõni varjatud kompliment või hoopis kuldaväärt õpetus.

Seega: Rumal võtab kriitika endasse ja solvub. Tark laseb selle mööda külgi alla ja saab veelgi targemaks.
yo

PostitusPostitatud: Reede Nov 16, 2007 10:47 am Vasta viitegaTagasi üles

Olemise-ja elamisekunst Idea

PostitusPostitatud: Reede Nov 16, 2007 12:26 pm Vasta viitegaTagasi üles

Võimalus ka see ju, et peale rääkimist ta mõistab ,et on sinule haiget teinud ja muudab suhtumist.
Igaljuhul sa saad tema tõelise suhtumise teada. Ja kaotada ei ole sul midagi, kui siis ainult võita Smile

Kahjutundest ei pea küll kellegagi koos olema- mõtle ise mis tunne sul oleks, kui keegi suhtleks sinuga lihtsalt selleks, et tal on sinust kahju.[/quote]

Me oleme rääkinud ja ta on mõistnud, et on mulle haiget teinud (ka sõnades väljendanud ning andeks palunud). Muidugi ma olen talle andestanud juba enne, kui ta seda sõnades teinud, muidu poleks ma ju üldse kokkusaamisele läinudki.
Ma tean tema tõelist suhtumist. See on ilus. Aga meid lahutavad aeg ja kilomeetrid ning see teeb asja valusaks.
Vahel mõtlen, et äkki me oleme temperamendilt liiga erinevad inimesed, et üldse suhelda. Mina hästi temperamentne kaksik ja tema liiga vaikne ja endassetõmbunud sõnn. Võib-olla sellest tuleb see, et ma tahaks halvasti öelda tema vaikimistele.
Õnneks ma ei ole palju öelnud. Ja kui olengi, siis pärast olen andeks palunud. Tundub, et ma olen teel muutusele Smile
kaksik

PostitusPostitatud: Reede Nov 16, 2007 12:28 pm Vasta viitegaTagasi üles

Esimesed 3 rida minu eelmises kirjas pidid olema Rose kirjast tsiteering, aga millegipärast ei osanud ma seda ilusasti "vormistada". Nüüd nii, nagu oleks minu mõte olnud. Eks järgmine kord läheb äkki paremini! Sad Smile
Reasta teated:      
Uus teemaVasta teemale

Hüppa:   

Vaata järgmist teemat
Vaata eelmist teemat
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes