| Autor |
Teade |
villu
|
Postitatud:
Kolm Juul 13, 2005 5:44 pm |
  |
Tean ,et joodikud ja narkarid "näevad" mõnikord midagi ebareaalset... Ei tea kas see on ajuhälve vöi fenomen...? Võib-olla nad tõesti satuvad mingisse "auku" ,kuhu terved inimesed ei satu. |
_________________ Kes me oleme ,kust me tuleme ja kuhu me läheme... |
|
  |
 |
Sorts
|
Postitatud:
Kolm Juul 13, 2005 6:24 pm |
  |
yhes (v6i ka mitmes) Pelevini raamatus on juttu samast teemast, seda lugeda on l6bus aga kogeda vist kole. |
|
|
  |
 |
Firestarter
|
Postitatud:
Kolm Juul 13, 2005 8:27 pm |
  |
Mina olen kogenud neid asju - bensiini nuusutanud, kanepid tõmmanud, maani prurjus olnud...mida iganes...
Kuid mina olen erinevalt teisest ka mäletanud seda, mida nägin - ja see on kõik omandanud selge peaga loogilisuse...
ma ei ole mingi narkar ega toksikomaan, lihtsalt kord sai proovitud (ärge teie proovige) |
_________________ Andke mulle mask ja ma räägin tõtt! |
|
   |
 |
villu
|
Postitatud:
Nelj Juul 14, 2005 4:10 pm |
  |
On ju teada ,et ka shamaanid tarvitavad nt. kärbseseene leotist ,et ennast transsi viia ja teispoolsusega ühendust saada või nad lihtsalt tantsivad niikaua kuni peast segi lähevad ja "nägema" hakkavad.
Paljudel metsarahvastel on see loomupärane ja nad ise usuvad sellesse.
Muuseas - ka kõrges palavikus olles - võib "näha"- mina olen seda kogenud ja ei suuda seda nägemust ebareaalseks pidada... |
_________________ Kes me oleme ,kust me tuleme ja kuhu me läheme... |
|
  |
 |
vaatleja
|
Postitatud:
Nelj Juul 14, 2005 4:43 pm |
  |
| Tsiteerin:: |
| On ju teada ,et ka shamaanid tarvitavad nt. kärbseseene leotist ,et ennast transsi viia ja teispoolsusega ühendust saada või nad lihtsalt tantsivad niikaua kuni peast segi lähevad ja "nägema" hakkavad. |
Inimene on inimeseks olemise tasandil ja enrgeetilisel sagedusel ja sama teadvusega. Hallutsinogeenid, alkohol, narkootikum jne. nihutavad inimteadvuset teisest suunast tajuma. Paraku seda eriti mõisteta ja inimese jaoks kohati tundmatu on. Shamaanid kasutavad seda teadlikult teadvuse nihke kiirendamiseks ja teavad mida kohtavad ja kuhu lähevad.
| Tsiteerin:: |
Paljudel metsarahvastel on see loomupärane ja nad ise usuvad sellesse.
Muuseas - ka kõrges palavikus olles - võib "näha"- mina olen seda kogenud ja ei suuda seda nägemust ebareaalseks pidada... |
No siin ongi tavainimene arvab et metsarahvad usuvad midagi ebusku või hallutsinatsiooni, kuid kes ise kogeb see siiski hakkab mõtlema selle üle rohkem.
Kui inimene liiga kangekaelne ja jonnakas pole, et ah ikkagi vaid palavik oli, või uni, või hallutsinatsioon, selline suhtumine näitab muidugi ka seda, et teadvus tavaolekusse tagasi nihkudes, kipub unustama teistsuguse reaalsustaju. Harjutakse jälle siinsega ja teine asend tundub kui ähmane minevik.
Shamaanid on end aga niikaugele arendanud, et nad ei tee midagi juhuslikult ja mäletavd kõike ka tavaolekus ja teed sinna, talle ei ole see tundmatu maa nagu tavainimesele, kes ei mõista millega tegu ja liigitades seda utoopiasse me automaatselt sulgeme ka vaimse teistsuguse reaalsustaju tee.
Sealne ,kui oleme kuskil "seal", oleme seal nagu siin, siis me ei kahtle sealses, tulles siia, hakkame kahtlema, või vahel vastupidi seal olles hakkame siinses kahtlema, või kui väga kaugele minna, unustame siinse ja võimegi "sinna" kaduma jääda, ka neid juhtumeid on olnud. |
|
|
  |
 |
shad

|
Postitatud:
Nelj Juul 14, 2005 5:56 pm |
  |
Ega siis ainult joodikud ja narkarid ei näe ega koge midagi müstilist.Psühhedeelsed ained ongi ju selleks loodud,et avardada mingiks ajaks oma mõistust ja näha maailma veidi laiemalt ja teise nurga alt.Olen katsetanud mõne ainega ja tulemus on olnud vapustav ja igati positiivne.Aga ma ei soovita siiski kellegile... |
_________________ Don't need no astrology it's inside of you and me |
|
    |
 |
vikker

|
Postitatud:
Nelj Juul 14, 2005 6:16 pm |
  |
Igasugu ainete tarvitamisest tekib sõltuvus kiiresti, kui seda tehakse iseendale naudingu saamise eesmärgil ja ilma mingi põhjuseta. Ükski nõid ei võtnud midagi lihtsalt niisama. Ikka millegi pärast või tõttu. Millegi sissesöömine pidi andma kindlapeale mingi võimaluse ja selle võimaluse realiseerumisest said "kasu" suurem hulk olendeid. |
|
|
    |
 |
vaatleja
|
Postitatud:
Nelj Juul 14, 2005 7:29 pm |
  |
Ja joodikud ja narkarid liialdavad oma kraamiga ja neil pole sellest enam tolku, nad ei kasuta seda ka õigel otsarbel vaid muidu kaifides. Shamaan(oleneb ka temast, tugeva teadlikkusega sahamaanil pole midagi vaja)kasutab neid pigem kiirenduseks ja taganttõukeks üleminekul.
Kuid võimalusi on igasuguseid, neid ei pea üldse kasutama kui vaja pole.
Ajuhälbeks läheb see siis kui me oleme haigeks joonud või narkotanud, siis see teadvuse taju läheb sassi ja me võime üldse hukkuda, või mõnda idioodi seisundisse jäädagi, millest pole ka kasu. |
|
|
  |
 |
säinas
|
Postitatud:
Teis Juul 26, 2005 11:18 am |
  |
üldiselt viivad kõik taimsed teadvust nihutavad ained taimeriigi poole. viinal pole piisavalt jõudu, et tugevat inimest kinni hoida, küll aga teistel taimedel. näiline kainenemine ei tähenda ühes tükis tagasi tulemist. kui tahate midagi proovida, leidke ka inimene, kes teid tagasi toob. |
|
|
   |
 |
Melissa
|
Postitatud:
Teis Juul 26, 2005 1:17 pm |
  |
irw
arvan, et see on küll lihtsalt aju töö häirest tingitud seisund, samas mine sa tea, sest amaanid ja muud "nõiad" kasutavad rohte jne et kergemini transsi, meditatsiooniseisundisse laskuda.
ise arvan, et on vale neid kasutada, sest ilma keha mürgitamata saab palju paremini meditatsiooni jmt-ga tegeleda.
aga kes selle poolt on, siis on see võib-olla tõesti 1 võimalus, kuidas vaimsusele lähemale saada. |
|
|
   |
 |
säinas
|
Postitatud:
Teis Juul 26, 2005 2:36 pm |
  |
meditatsioon pole veel shamaanirännak.
shamaanirännak ei pruugi olla unenägemine. |
|
|
   |
 |
Jurakas
|
Postitatud:
Teis Juul 26, 2005 4:51 pm |
  |
| Melissa kirjutas: |
irw
arvan, et see on küll lihtsalt aju töö häirest tingitud seisund, samas mine sa tea, sest amaanid ja muud "nõiad" kasutavad rohte jne et kergemini transsi, meditatsiooniseisundisse laskuda. |
Need on siis arvatavasti hoopis narkarid mitte nõiad |
_________________ Ei soovita teil mind uskuda, mina teid ka ei usu... |
|
  |
 |
Sorts
|
Postitatud:
Kolm Juul 27, 2005 12:49 am |
  |
Muide ka igasugused müstilised kogemused võivad tekitada sõltuvust, inimene tahab ikka ja jälle tagasi neisse teistesse maailmadesse, ''nii tore on ju olla ilma füüsise piiranguteta'' . õnneks aga on sellised kogemused ka üsna õudsad ja niisama ei taha küll nendega jamada, igasugused teadvust mõjutavad ained aga teevad tee kergeks oled lupsti teises maailmas siis kui tahad( tahad aga pidevalt, sest tekib sõltuvus). Ma ise suhtun selliste abivahendite kasutamisse üsna halvustavalt see on nagu oma iseseisvuse äraandmine mingi aine kätte. |
|
|
  |
 |
palder-jaan
|
Postitatud:
Teis Aug 02, 2005 12:06 pm |
  |
Paljud on ka ju hommikukohvist sõltuvuses - enne ikka tööle ei lähe, kui mõru kohvitõmmis on keres.
Ja ei tohiks segi ajada narkootikumi ja narkootikumi, st. osad neist on lihtsalt mingid stimulandid, mis vallandavad peas teatud mõnuhormooni (sarnane protsess näiteks orgasmile) ning teised on psühhotroopsed ained, millega on võimalik reise ette võtta. Sõltuvuses narkomaanid on siis esimeste küüsis ja amaanid kasutavad teisi.
Siinkohal soovitaks lugeda: Jim DeKorne "Psühhedeeliline amanism : psühhedeeliliste taimede kasvatamine, kasvatamiseks ettevalmistamine ja amanistlik kasutamine". Psühhonaudist autor kirjeldab enda peal katsetatud amaanitaimi ning vaevalt, et ükski narkar sellistesse maailmadesse sattuda ihaldab  |
Viimati muutis seda palder-jaan (Kolm Aug 03, 2005 1:25 pm). Kokku muudetud 1 kord |
|
  |
 |
Sorts
|
Postitatud:
Teis Aug 02, 2005 9:33 pm |
  |
lugesin seda raamatut.
Igasugused tedvust mõjutavad ained mõjuvad narkootiliselt, ka need süütud ained ja muud. Kui kasvõi mingi shamaan neid regulaarselt kasutab siis sõltuvus tekib igal juhul. Ja inimene, ükskõik kes peaks arusaama et ta on sellisel juhul narkomaan. Kogemused võivad muidugi erineda aga neid kogemusi saab ka ilma igasuguste aineteta. |
|
|
  |
 |
veiho

|
Postitatud:
Teis Aug 02, 2005 9:42 pm |
  |
| tenno kirjutas: |
| üldiselt viivad kõik taimsed teadvust nihutavad ained taimeriigi poole. viinal pole piisavalt jõudu, et tugevat inimest kinni hoida, küll aga teistel taimedel. näiline kainenemine ei tähenda ühes tükis tagasi tulemist. kui tahate midagi proovida, leidke ka inimene, kes teid tagasi toob. |
Miks peaks tagasi tooma? Miks me ei võiks avardada oma teadvuse piire - avardada oma maailma seeläbi. Nagu uue mandri avastamine ja "koloniseerimine". |
_________________ Vabadus tähendab õigust kahelda ja valida veetlevaim veene. |
|
  |
 |
säinas
|
Postitatud:
Kolm Aug 03, 2005 8:36 am |
  |
proovi, võibolla on sinu tee selline. |
|
|
   |
 |
vaatleja
|
Postitatud:
Kolm Aug 03, 2005 11:21 am |
  |
Kõik sõltub teadvuse tajuulatustest, lähtuvalt sellest ka enda valitsemised. |
|
|
  |
 |
säinas
|
Postitatud:
Kolm Aug 03, 2005 11:29 am |
  |
kui keha jääb maha ja teadvus püütakse mujal kinni, on veidza jama.
kui suudad keha kaasa võtta, võib ikka veidza jama olla, võid koos kehaga kinni jääda.
minu arust on siiski mingid piirid, kust suudame tagasi tulla. |
|
|
   |
 |
palder-jaan
|
Postitatud:
Kolm Aug 03, 2005 1:24 pm |
  |
| Sorts kirjutas: |
lugesin seda raamatut.
Igasugused tedvust mõjutavad ained mõjuvad narkootiliselt, ka need süütud ained ja muud. Kui kasvõi mingi shamaan neid regulaarselt kasutab siis sõltuvus tekib igal juhul. Ja inimene, ükskõik kes peaks arusaama et ta on sellisel juhul narkomaan. Kogemused võivad muidugi erineda aga neid kogemusi saab ka ilma igasuguste aineteta. |
Mitte kurjasti, kuid vaidleks veidi vastu
amaan ja sõltuvus? Sel juhul pole tegu ikkagi amaaniga, kui ta ei suuda sõltuvusest üle olla. Ennist oli kirjas kuskil, et peale kahte pudelit viina oli teadjamees (või teadmamees, kumb see õige väljend nüüd oli?) rahulikult ära kõndinud ja joobest polnud haisugi. Järelikult peab teadvus ikka keha sellisel määral valitsema, et sõltuvus pole võimalik. Ning loetu põhjal julgen öelda, et psühhotroopsetest ainetest on nii psüühilise kui füüsilise sõltuvuse teke ikkagi üpris väike. See kodanik peaks peast päris soe olema, kui vabatahtlikult ikka ja jälle üritab surmahirmu tekitavate olenditega kohtuda.
Ükski droog pole süütu! Eriti kui aine kontrollib inimest ja mitte vastupidi. |
|
|
  |
 |
Sorts
|
Postitatud:
Kolm Aug 03, 2005 1:42 pm |
  |
Ja ka mina vaidleks jälle veidi vastu. Nimelt on palju inimesi kes vabatahtlikult tahavad kogeda surmahirmu - igasugused ekstreemsportlased jne. hirm tekitab kehas suure koguse adrenaliini ja nad saavad sellest kaifi. |
|
|
  |
 |
palder-jaan
|
Postitatud:
Kolm Aug 03, 2005 1:55 pm |
  |
Jah, sul on täiesti õigus.
Adrenaliin on neerupealise hormoon ja ka sellest on hunnik inimesi sõltuvuses
Kuid ma pidasin silmas ikkagi ained, mida inimese keha ise ei tooda. Sellest ka vist see arusaamatus. Tühja kah. |
|
|
  |
 |
säinas
|
Postitatud:
Kolm Aug 03, 2005 2:01 pm |
  |
paraku näen seene või taimeriiki kinnijäänud üsnagi tihti.
üldiselt on nii, et kui vajad minekuks lisajõudu, vajad ka tagasi tulekuks.
kui saad seeneriiki ilma seenta, saad ka ilma tagasi. kui vajad seent minekuks, vajad kedagi, kes su tagasi tõmbab. olgu see või oma naine, kes ajutiselt oma "putsi" tõmbab. |
|
|
   |
 |
Sorts
|
Postitatud:
Kolm Aug 03, 2005 2:22 pm |
  |
Jah see on küll õige. Ja kõrvalmõjud peaksid ju ka olema. Mul on kogemus kärbseseentega - ainult see kõrvalmõju oligi. Enam ei proovi. |
|
|
  |
 |
vaatleja
|
Postitatud:
Kolm Aug 03, 2005 3:12 pm |
  |
Vastavalt teadvuse valdamisvõimest, on tagasitulek ja minek teadvustatud ja võimalikud.
Selle puudusel aga, jääme kinni, ei oska tagsi tulla, ei mäleta üht ning teist, jääme alla hirmudele, puudub usk ja puudub ka tagasituleku taotlus, mis tuleb enne minekut paika panna.
Ning veel, inimestel on väga erinevad alkoholi ja narkotsi taluvused, meil on kasulik ka endas need taluvused paika nihutada, see määrab ka palju, kas jääme nendele jõududele alla või ei, kas vajame tagasitoojat või ei, siin ei saa ühest programmi ega reeglit teha. |
|
|
  |
 |
säinas
|
Postitatud:
Kolm Aug 03, 2005 3:30 pm |
  |
mulle tundub, et teadvustamine töötab, kui ise lähed.
ka anorgaanisliste tõmme on mõneti kahtlane. olen sellega ise piisavalt läbi imbunud. ma ei tea täna, kas kuidas end sellest lahti rebin ja kas üldse vaja on. |
|
|
   |
 |
vaatleja
|
Postitatud:
Kolm Aug 03, 2005 3:40 pm |
  |
Oleneb inimesest, kui palju teadvust valdab, siis pole vahet kuidas lähed.
Kui suudame ise minna, siis bioloogilisel olendil(ehk vaid siinse tasandiga piirduval olendil) see võime puudub, kui läheme ikkagi ise, siis anorgaanilise vahendusel,kuigi arvame et ise(enda pettus).
Ise mineja omab piisavalt teadlikust, ning olenenidte nägemine ei tekita kunagi kahtlusi ja kõhklusi, pigem selgust, et võimalus on minna.
Nende abil liigume kas ise, ehk n.n neid nägemata(arvates et ise) või näeme neid, minek on minek, ja mineku tunnused ilma või koos olendiga minnes ikka samad, või me petame end millegis.
Anorgaanilised omavad inimesest laiemat teadvust, ja seega inimene peab õppima nendega koostööd, kuna inimest ei lasta näppida seda, mida ta ei tunne, alles siis lastakse, kui selgus käes ka seda kasutada, siis aga puudub kahtlane värk olendite aadressil . |
|
|
  |
 |
veiho

|
Postitatud:
Nelj Aug 04, 2005 10:40 am |
  |
| tenno kirjutas: |
| minu arust on siiski mingid piirid, kust suudame tagasi tulla. |
Vang istub vangikongis. Tahab suuremat avarust. Hakkab kivide vahelt segu kraapima, küüned murduvad, sõrmed veritsevad - kuhugi ei jõua.
Vang istub vangikongis ja tal on metallese, millega segu kivide vahelt kraapida. Vaevaline, aeganõudev aga see on siiski abivahend ja võibolla saab ta enne vanadussurma end välja kraabitud. Paljaste kätega poleks sedagi lootust.
Lootus täitub - ta saabki kongist välja. Miks peaks ta tahtma tagasi tulla? |
_________________ Vabadus tähendab õigust kahelda ja valida veetlevaim veene. |
|
  |
 |
säinas
|
Postitatud:
Nelj Aug 04, 2005 11:10 am |
  |
see vangi näide päris ei tööta. aga vangis oleme küll.
energiakehaga käime kongist väljas ammu enne.
aga peame tagasi tulema, et keha ei närbuks.
ja nii korduvalt-korduvalt-korduvalt.
ja ükskord võib juhtuda, et me ei pea enam tagasi tulema. |
|
|
   |
 |
NõutuIsik
|
Postitatud:
Laup Nov 26, 2005 8:12 pm |
  |
Ise olen olnud ka kunagi "Auru" all. Ja kui üle tõmbasin, siis oli koguaeg deja vu tunne. Et kõik on olnud juba.
mõtlesin ja mõtlen siiani sellele, aga ei suuda nagu lahendust leida. |
|
|
  |
 |
Falcon
|
Postitatud:
Esm Märts 24, 2008 7:14 pm |
  |
Ei poolda psühhotroopsete taimede kasutamist,¹amaanirännakule saab ka ilma selleta.On vaja lihtsalt rohkem jõudu koguda.Meditatsioon toimib ka väga hästi ilma igasuguste riskantsete taimede vms.kasutamiseta.
Meie keha on meie hinge ja vaimu tempel mitte vangikong.Kohtleme siis oma füüsilist keha vastavalt.Vaim on niigi vaba  |
_________________ armastus on ainus edasiviiv jõud... |
|
  |
 |
Sorts
|
Postitatud:
Esm Märts 24, 2008 7:39 pm |
  |
Minu arvates meditatsiooni käigus käigus toodab aju ise kõik vajalikud ained et teadvusseisund muutuks. Et aga ise õppida kontrollima oma keha näärmeid nõuab suurt vaeva ja ka tegelikku vajadust. |
|
|
  |
 |
olend
|
Postitatud:
Esm Märts 24, 2008 9:36 pm |
  |
Muuseas, selle teema pealkirjaks on "püha joove". Püha joove, vanades traditsioonides, ei tekkinud mitte psühhotroopsete ainete kasutamisest, vaid sellest, et vaim tuli peale. Inimesed võisid sel ajal teha kummalisi asju, nagu padujoobes olles, kuid seda seisundit ei saavutatud endale midagi sisse süües või juues. See seisund algas järsku ja lõppes sama järsku. |
|
|
  |
 |
|
|