| Autor |
Teade |
soileen

|
Postitatud:
Reede Mai 11, 2007 7:47 pm |
  |
... |
Viimati muutis seda soileen (Laup Juul 07, 2007 10:16 pm). Kokku muudetud 1 kord |
|
    |
 |
vikker

|
Postitatud:
Laup Mai 12, 2007 12:05 am |
  |
Aga kõik ju koguaeg liigubki. Kust tuleb ettekujutus, et kõik peaks seisma ? Niipalju kui olen vaimsete praktikatega kokkupuutunud, siis seda ,et kõik liigub ja muutub koguaeg, seda üritataksegi teadvusesse tuua/"selgeks teha"/"endale äratõestada". Ettekujutus millestki kindlast ja püsivast siin maailmas toidabki seda "illusioonide maailma". Küsimus pole ju selles, mis toimub keskendumise ajal, vaid selles, et inimene suudab hoida oma tähelepanu hoolimata, mis ümberringi toimub, seal kus ta otsustab. Selleks tuuakse tähelepanu igakord kui ta läheb "rändama" tagasi objekti juurde, mis on võetud keskendumise objektiks. Ja endasse tuleb suhtuda sama kannatlikult, mõistvalt ja suure armastusega, nagu me suhtume teistessegi  |
|
|
    |
 |
Ülis
|
Postitatud:
Laup Mai 12, 2007 11:06 am |
  |
Võimalik, et see pole üldse meditatsioon. Osho järgi on meditatsioon see seisund mis saabub (kui saabub) peale korralikku füüsilist rabelemist ja seejärel tardumist. Lihtsalt istumine on vähemalt lääne inimesele enesepettus, kuna ta on liiga neurootiline, sellisest meditatsioonist abi saamiseks. Pealegi ta niikuinii istub terve päeva. Vaata kas kusagil on kirjas Osho dünaaamiline meditatsioon, selle muusikat ka müüakse, kuigi muusika võib olla valesti lindistatud.
Ka ei pea meditatsioonil olema (tajutavat) tulemust. Pöörlemine on pigem petekas või neuroosi väljendus. |
|
|
  |
 |
sir
|
Postitatud:
Laup Mai 12, 2007 11:47 am |
  |
+ |
Viimati muutis seda sir (Reede Nov 07, 2008 2:34 pm). Kokku muudetud 2 korda |
|
  |
 |
aken
|
Postitatud:
Laup Mai 12, 2007 1:53 pm |
  |
Vikker, kas sa vahest ise ka aru saad, mida sa räägid? |
|
|
  |
 |
flyghost

|
Postitatud:
Laup Mai 12, 2007 2:48 pm |
  |
Kuidagi teadsin, et tuleb õppida keerlema kahtepidi korraga, et mitte energiast tühjaks woolata. |
|
|
     |
 |
soileen

|
Postitatud:
Laup Mai 12, 2007 6:16 pm |
  |
.... |
Viimati muutis seda soileen (Laup Juul 07, 2007 10:19 pm). Kokku muudetud 1 kord |
|
    |
 |
sir
|
Postitatud:
Laup Mai 12, 2007 7:07 pm |
  |
+ |
Viimati muutis seda sir (Reede Nov 07, 2008 2:26 pm). Kokku muudetud 1 kord |
|
  |
 |
celtic

|
Postitatud:
Laup Mai 12, 2007 10:53 pm |
  |
Kui süda läheb pahaks, siis tuleb see välja, mis tol hetkel sinu kehas kasutust ei leia.
Öökima ajav, isegi kui sinna mingit eritist ei järgne... on siiski tähenduslik - sa läkastad ja öögid endast välja selle, mida tol hetkel sinu orgaanilisse süsteemi vaja pole.
Kuidas muud moodi füüsilisel tasemel seda vastuvõtmatust näidata?
Aga tavaliselt on meiega ikka nii, et selle asemel, et nähtavaid hoiatusi näha, me otsime mooduseid, kuidas oma organismi ohuhoiatust eemaldada. |
|
|
   |
 |
sir
|
Postitatud:
Püh Mai 13, 2007 9:26 am |
  |
Lisan mõned iivelduse põhjused - allasurutud soovid, enese sundimine, kokkupuude endast erinevate energiatega. Naistel näiteks raseduseaegne iiveldus periood viitab rohkem integratsiooni vajadusele kui ohule. Mis ka meiega ei toimuks, meie keha on kõige haavatavam lüli ja teda tasub armastada ja hoida. |
|
|
  |
 |
soileen

|
Postitatud:
Püh Mai 13, 2007 5:03 pm |
  |
.... |
Viimati muutis seda soileen (Laup Juul 07, 2007 10:20 pm). Kokku muudetud 1 kord |
|
    |
 |
martig
|
Postitatud:
Püh Mai 13, 2007 6:41 pm |
  |
Võid lugeda/vaadata - http://teosoofia.ee/praktikad/budistlik_meditatsioon
Ehk vastab mõnele küsimusele või aitab paremini mõista meditatsiooni olemust.
Kui sa kusagil ringi rändad ja suhtled ka veel kellegagi... Mis selle mõte on? Kas meel lihtsalt vabalt rändab ringi või juhid teadlikult? |
|
|
   |
 |
sir
|
Postitatud:
Püh Mai 13, 2007 10:09 pm |
  |
| flyghost kirjutas: |
| Kuidagi teadsin, et tuleb õppida keerlema kahtepidi korraga, et mitte energiast tühjaks woolata. |
See lause meenutas mulle Sufide pöörlevat meditatsiooni - mis kuulub ka dünaamiliste meditatsioonide hulka ja kirjeldab inimese spirituaalset rännakut, tema kasvu läbi armastuse ja sulandumist Jumalaga.
Dünaamilised meditatsioonid, mitte, et neid peaks nüüd eelistama, aga nad on oma olemuselt hästi ausad. Nad näitavad inimesele täpselt millisel astmel ta on, kuna kui keskendatust ei suudeta hoida, siis inimene kukub lihtsalt välja energiatest ja liikumisest. Näiteks, Sufide pöörlemine - (olen seda teinud järjest 10 hommikut, 1 tund, üsna suure grupiga + veel vahel) - seal on vaja hoida tähelepanu mitmel eri komponendil korraga - pöörlemine ümber oma telje + ühe käega, mis on ülespoole pööratud lased endasse ülevalt tulevaid jõude ja teine käsi, mis on allapoole pööratud, on ühenduses alt tulevate energiatega ja kehas keskmes tuleb hoida põhi tähelepanu, kus need jõud siis ühinevad. Kui seda suudetakse teha, siis tekib energiasammas, mis meid ise hakkab kandma ja vedama. Kui kehasse või meelde kerkib midagigi, mis tähelepanu kasvõi hetkeks ära viib, siis lihtsalt meid HEIDETAKSE nendest energiatest välja ja üsna suure hooga. Ja see on väga aus keskendatuse eksam, ei mingeid võimalusi kaksipidi mõtelda.
Osho dünaamilised meditatsioonid on samuti suunatud meie võimele läbi keskendatuse ja keha sulanduda erinevat liiki energiatega. Ja võime püsida liikumises ise näitab, kas meil on keskendatus või ei ole. |
|
|
  |
 |
Liisi
|
Postitatud:
Esm Mai 14, 2007 9:45 am |
  |
Mõtisklen siin sel teemal... ühesõnaga - tuttav lugu. On ka mul olnud kunagi mediteerida püüdes pearingikäimised ja muud sümptomid - nohh sarnased mida kirjeldas Soileen.
Mida iseenda kohta sellest arvan: liigne peas elamine, mõtlemine - on põhjustanud üleenergia pea piirkonnas.
Ka enese sundimine põhjustab liiga palju energiat pähe. St on liiga palju EI TAHAT.
Ühesõnaga see on üks põhjustest - aga tegelikult on neid veel.
Mis ma aga öelda tahan - et olen aastaid ennast tasakaalu poole suunanud. Kõik mu ettekujutused kuidas pinged ja lahenemised PEAKS käima - on ettekujutused. Elu toimetab minuga targalt ja mina ütlen talle (püüan vähemasti öelda) jahh - st usaldan, et ta toetab mind. Ja nii ongi - lahenemised ja arusaamised on tulnud järkjärgult. St kui oled valmis - siis tuleb õpetaja. Ja see õpetaja ei pruugi üldse olla selline nagu ette on kujutatud.
Aga ma loetlen üles märksõnad, mis minule on nö siis selle spin nähtuse lahenemisel aidanud: reiki, dünaamiline meditatsioon ehk tantsimine (mitte klubides), suhtlemine - heade sõpradega on ikka hea näha elu rohkem läbi huumori ja mitte võtta kõike siin ilmas nii tõsiselt, loomad - hea sõber võib olla ka koer või kass - kes oma toetust pakub ja siirust iseenda vastu õpetab ja nohh mulle on väga hea maandaja loodus ehk maakeskkond.
Võibolla on mul olnud ka kunagi raskekujuline spin nähtus , sest olid kunagi ajad, kus mul polnud üldse võimalik keskenduda ega üleüldse mõtteid välja lülitada. Aastaid ja aastaid ma üritasin ja proovisin keskenduda. Broneerisin päevas paar tundi selle õppimisele. Istusin kaks- kolm tundi meditatsiooni muusika saatel ja õppisin keskendumist ja rahu lubama oma meelde. Peale mediteerida üritamist oli mõnikord tõeliselt öka olla. Ja nohh - ega selle nähtuse nimi - mida ma üritasin - polnudki mediteerimine. Aga ma nii tahtsin oma meeltesse ja hinge rahu. Aga seda polnud võimalik sõrmenipsuga saavutada. Tagantjärgi ma näen, et olin nii palju ettekujutlusi täis ... ja hirme. Kust nad kõik tulid - ei tea ... nohh eks tasapisi hakkab teadma
Igatahes on sel spin nähtusel oma põhjus lisaks füüsilisele ja "ohver" pole meist keegi kui selline nähtus temaga on. See kõik on millekski vajalik ja tähendused selguvad ajaga. |
|
|
  |
 |
soileen

|
Postitatud:
Esm Mai 14, 2007 3:39 pm |
  |
... |
Viimati muutis seda soileen (Laup Juul 07, 2007 10:21 pm). Kokku muudetud 1 kord |
|
    |
 |
soileen

|
Postitatud:
Esm Mai 14, 2007 3:54 pm |
  |
... |
Viimati muutis seda soileen (Laup Juul 07, 2007 10:24 pm). Kokku muudetud 1 kord |
|
    |
 |
martig
|
Postitatud:
Esm Mai 14, 2007 9:54 pm |
  |
Meditatsioon võik olla loomulik olek, üks lihtsuse kogemus. Meel on hetkes ja ei analüüsi midagi. Mõtted tulevad ja lähevad, aga neisse ei takerduta. Kõik toimub pingutuseta, midagi pole vaja saavutada.
Selline on üks võimalus. Meditatsioonitehnikad on oma põhiolemuselt päris vanad. Ma arvan, et traditsionaalset tehnikat kasutades eksida ei saa. Iseenesest on oluline enesetunne ja muidugi tuleks jälgida ka, kuidas praktiseerimine ennast muudab. Selle järgi peaks võimalik olema otsustada tehnika sobivuse üle. Kõige parem on muidugi õpetajaga konsulteerida.
Piirata ei ole vaja, aga igasugune tegevus lihtsalt ei täida soovitud eesmärki. Kui enda jaoks meetod toimib, siis on kõik hästi. |
|
|
   |
 |
Sorts
|
Postitatud:
Püh Mai 20, 2007 4:12 am |
  |
Kehavälisele keskendudes kontroll keha üle väheneb ja keha signaalid nõrgenevad ,tasakaaluelund aga saadab signaale kehale ja mitte hingele ja kui see hing on juba natuke eemaldunud siis ilmselt sellest et keha ja tähelepanu asukohad ei kattu võibki tekkida see pöörlemise tunne. |
|
|
  |
 |
Ülis
|
Postitatud:
Püh Mai 20, 2007 4:45 pm |
  |
Soileenile:
Minu soovitused on siiski ainult soovitused, mitte mingil juhul kriitika. Ma ei tea kuidas on õige ja mis just täpselt sinu puhul toimib. |
|
|
  |
 |
|
|