| Autor |
Teade |
see
|
Postitatud:
Püh Okt 26, 2008 7:26 pm |
  |
Kui näidendi alguses on püss seinal, võib näidendis pauku kuulda.
Kui kellelegi on midagi antud, tuleb seda kasutada
Vist nii? |
_________________ kas see ikka on nii? |
|
  |
 |
Ats
|
Postitatud:
Püh Okt 26, 2008 8:57 pm |
  |
Küllap vist. Samas on vaba tahe valida ... |
_________________ Parem vähemväärtuslik enda oma kui kergesti omistatav võõras. |
|
  |
 |
Igavene Rändur

|
Postitatud:
Esm Okt 27, 2008 9:52 am |
  |
Allegooria ja käegakatsutava miximine käsil ... Noh, me EI tahagi milleski kokkuleppele jõuda, ühiste arusaamade vundamendi esimesi kive paikka panna ... Just seepärast on KINNISED asutused - kloostrid - kollektiivse mõttetöö arendamiseks hädavajalikud! Ja ka paavsti valimise reeglid on inimloomust arvestades välja mõteldud....
Ah jaa, üleeelmisest tekstist ,mis üldist lennuoskust nimetas, jäi välja lennuinstruktori viimane tõdemus: ",... maanduda vähesed!"
Igaüks OMA lipu all, edasi õnnelike päevade igikestva võiduni! |
_________________ Me kõik saame osaks Jumalast! |
|
  |
 |
pihlakas
|
Postitatud:
Esm Okt 27, 2008 10:29 am |
  |
| Igavene Rändur kirjutas: |
",... maanduda vähesed!"
|
Eks jah, "seal pool pilvi" ajab paljudel pea sassi... |
_________________ Muuda oma iseloomu ja Sa saavutad KÕIK! |
|
   |
 |
Ülis
|
Postitatud:
Teis Okt 28, 2008 7:30 am |
  |
| Igavene Rändur kirjutas: |
Istusid vana mees ja noor poiss sauna ees pakul.
" Miks on elus nii kohutavalt palju valet ja valu ja ülekohut ja ebaõiglust?" küsis poiss. "Miks inimene, keda sina armastad, armastab kedagi teist?"
Vanamees vaikis.
"Miks need, kes sind hoidma ja sinust hoolima peaksid, seda ei tee? Miks unistused täide ei lähe? Miks purunevad lootused?" käis noor peale. "Kuidas oled sina suutnud nii vanaks elada? Minul on juba nüüd igasugune isu elada otsa saamas! Keset seda mõttetust ja valu ja ülekohut ... "
Vanamees vaikis.
" Ütle midagi! Sina, kes sa oled nii kaua elanud, peaksid ometi teadma!"
Nagu häbenedes oma kaduvat väge, sättis augustiõhtu päike end arglikult sauna nurga taha. Jahenes ..
"Poiss, vemmeldav veri on sinu noore pea segamini ajanud,"vaevus vanamees vastama. " Minu tiivad on ammuilma kärbitud ja lennuvõimetuks muudetud ... Ei, lendamist mina sulle õpetama ei kõlba. Karkudeks olla, seda võibolla ..."
|
Eks inimene peab olema oma suhtumises maailma nii jäik kui ka järeleandlik, kuidas kunagi. Alati on ka selline variant, et kui vanamees pole oma elu jooksul midagi tarka õppinud ja jahvatab niisama tühja, tuleb ka vastavalt suhtuda. |
|
|
  |
 |
Igavene Rändur

|
Postitatud:
Teis Okt 28, 2008 9:47 am |
  |
Variante on palju ... Üks: see, mis noorena lendamise nime kannab, ei anna kaugemalt-vanemalt vaadates isegi roomamise mõõtu välja!
Päikest! |
|
  |
 |
see
|
Postitatud:
Reede Nov 07, 2008 7:22 am |
  |
Situatsioon: kellelegi tehakse liiga
Kas mul on temast kahju
või ma tunnen talle kaasa - see tähendaks siis kaastunnet
või on see üks ja sama? |
|
  |
 |
Igavene Rändur

|
Postitatud:
Reede Nov 07, 2008 10:27 am |
  |
" Kahju,et nii läks," avaldatakse arvamust pea kõige kohta,st jalgpalli järjekordse kaotuse puhul; kui oodatud poisslapse asemel hoopis plikatirts sünnib; aktsiaturgudel kaotatut meenutades; endist abikaasat tänaval endise sõbra käevangus kohates ... Kui tõdemusele lisandub hingevalu, on tegu kaastundega - vist?
Päikest! |
|
  |
 |
veiho

|
Postitatud:
Püh Nov 09, 2008 2:27 pm |
  |
Kaastunne on see kui mina tunnen sinu valu. |
_________________ Vabadus tähendab õigust kahelda ja valida veetlevaim veene. |
|
  |
 |
Igavene Rändur

|
Postitatud:
Esm Nov 10, 2008 8:29 pm |
  |
"veiho", see on ülitabav ja täpne formuleering. Tänan!
Päikest![/quote] |
|
  |
 |
Liisi
|
Postitatud:
Esm Nov 10, 2008 10:16 pm |
  |
| veiho kirjutas: |
| Kaastunne on see kui mina tunnen sinu valu. |
Kui mul on valus sest emotsioneerisin üle ja tekitasin draamat või ei täitunud suured ambitsioonid - siis oleks veel raskem kui keegi minuga kaasa emotsioneeriks või tunneks ego pihtasaamise valu
Kui inimene on tugevasti oma väärisiksuse haardes, siis seda raskem on tal näha teise inimese TÕELIST lugu. Ma arvan, et kaastundes ei ole samastumist ja teises oma loo nägemist, fanatismi ega ka karmasundust.
Kas võib olla tõelises kaastundes märksõnadeks mõistmine ja toetus ilma ootuseta...? |
|
|
  |
 |
Igavene Rändur

|
Postitatud:
Teis Nov 11, 2008 9:55 am |
  |
Eestlane jääb alati eestlaseks - isegi kaastundest rääkides! Kurb ...
Ja ikkagi: Päikest kõigile! |
|
  |
 |
see
|
Postitatud:
Teis Nov 11, 2008 10:36 am |
  |
Teema läheb nüüd jah millekski muuks kui kaastunne.
Tuletaks meelde:
| see kirjutas: |
Kas mul on temast kahju
|
|
  |
 |
flyghost

|
Postitatud:
Teis Nov 11, 2008 7:51 pm |
  |
| Kaastunne on see kui mina tunnen sinu valu. |
Nõustuksin ka veihoga, aga sõnastada wõib ka teisel moel, kui see mõnele rohkem sobiks:
Kaastunne on see, kui mina tunnen sinu armastust.  |
|
|
     |
 |
Ülis
|
Postitatud:
Teis Nov 11, 2008 9:56 pm |
  |
Sobiks selline lause:
Kaastunne on see kui mina ei tunne teise valu.
Kaastunne on osadel juhtudel kavalalt peidetud enesehaletsus, selline passiivne (endale) kaasatundmine. Sõna "kaastunne" eeldaks just mingit koostegevust ja aktiivne koostundmine võiks olla just selline, kui näiteks mitte ei tunne vaid tegutsed. Ütleme, et annad oma kuupileti kui seda enam endal vaja pole suvalisele reisijale, et tema saaks veel ühe sõidu teha. Teed kellegi ees mõtlemata ukse lahti, et ta läbi saaks. Ütled mõne hea sõna jne.
Minule meeldis Liisi arusaamine kaastundest. |
|
|
  |
 |
flyghost

|
Postitatud:
Teis Nov 11, 2008 10:56 pm |
  |
Kaastunne on sama, kui et üks sinu jalg teab (tunneb), kui teine jalg end ära lõi tugewalt, ja aitab pisut nii, et hüppab üksi, et teist säästa wõi toetab tugewamalt siis, kui teine jalg on ebakindlal pinnasel.
Kaastunne on wajalik ja seda ei pea tingimata kaasanutmisega wõi haletsusega seostama.
Aga wõibolla on waja isegi wahel teise eest nutta, me pole alati nii tugewad, et mitte haledad olla wõi ka haletsusse kukkuda.
Wahel on meie nõrkus meie tugewuseks just, ... ja wastupidistki on. |
|
|
     |
 |
see
|
Postitatud:
Teis Nov 11, 2008 11:40 pm |
  |
Avalokitesvarat on mõnikord kujutatud silmad pisarais - Alati Nutvana maailma valu pärast.
Kas ta haletseb ennast?
Kas Ta päästab kedagi praktiliselt? |
|
  |
 |
Igavene Rändur

|
Postitatud:
Kolm Nov 12, 2008 10:18 am |
  |
Imelisest maailmast veel:
" Ülenduse kaudu alandatud saada ...
Alanduse läbi ülendatu ... "
Teadagi kes! IN ikka ... aga ka Sina ja mina ja kõik inimesed. Ainumas vahe on, et enamus meist ei märkagi seda...
Siit siis ka arusaamad nõrkustest ja tugevatest külgedest. Ja tõsiasi, et oma arusaamadest lähtuvalt kaastunnet avaldades, komistan ma ikka ja jälle kõva koha otsa! (sõna; rusikas; kivi; kättemaks ...)
Päikest! |
|
  |
 |
Elmaria
|
Postitatud:
Reede Nov 14, 2008 3:17 pm |
  |
,,, |
Viimati muutis seda Elmaria (Teis Dets 16, 2008 11:51 pm). Kokku muudetud 2 korda |
|
  |
 |
Igavene Rändur

|
Postitatud:
Laup Nov 15, 2008 1:30 pm |
  |
Ei tasu tähelepanua jätta tõsiasja: "Alanduse kaudu ülendatu ..."
Nii, et kaastundest on asi ...
Päikest! |
|
  |
 |
sõps
|
Postitatud:
Esm Nov 24, 2008 1:53 pm |
  |
Kui mina tunnen sinu valu, kas siis sina enam oma valu niiväga ei tunne?
Või tunneme mõlemad ikka sama palju ja tekitame sellega maailma rohkem valu? Kas jagatud valu on pool valu? |
_________________ Ma ei peagi otsustama, kas miski on hea või halb... |
|
   |
 |
see
|
Postitatud:
Esm Nov 24, 2008 5:42 pm |
  |
Kui Sina oma valus tunned minu tunnet, siis Sa saad aru,et see on kaastunne, Sul tekib soe tunne ja valu kaob.
Eelduseks on siis see, et Sina tunned minu tunnet  |
|
  |
 |
pallasathena
|
Postitatud:
Esm Dets 01, 2008 2:32 pm |
  |
tunnen valu iseendas siis kui tekib tunne, et ma ehk ei suudagi kogu maailmat õnnelikuks teha. |
|
|
  |
 |
yo
|
Postitatud:
Esm Dets 01, 2008 3:22 pm |
  |
| pallasathena kirjutas: |
| tunnen valu iseendas siis kui tekib tunne, et ma ehk ei suudagi kogu maailmat õnnelikuks teha. |
...see juba ongi suur panus maailmale , kui sa suudad ennast õnnelikuna tunda ja seda meeleseisundit hoida. |
_________________ Julge olla sina ise!! |
|
  |
 |
joogatar
|
Postitatud:
Laup Dets 06, 2008 7:34 pm |
  |
Kaastunne on oskus panna end teise olukorda. Tunda KAASA. Sellega ei kaasne valu ja haletsus (pisarad) vaid soov aidata ja midagi teha olukorra parandamiseks!
Haletseme me aga yldjuhul iseennast, l2bi teiste kyll tihti. N2iteks kallis inimene sureb...me haletseme end, kuna j2ime selle inimeseta, mitte ei tunne rahu, et see inimene nyyd rahus ja paremas kohas on.
Samas need situatsioonid, mida see kirjeldas, on pigem emotsioonid, millesse on segatud nii kaastunne kui tunnetest vabanemine (tundepuhanguna pisarad ja suured r66mu/yksolemise/samastumise tunded). Sellised hetked on justkui iseenda ja maailma avastamine. H2sti ilusad hetked! Siiras, lapselik emotsioon. Naudi! |
|
|
  |
 |
see
|
Postitatud:
Laup Dets 06, 2008 9:07 pm |
  |
Jep! Mulle meeldib see nüüd. See on nii hea... ilus... lihtsalt enne ei saanud sellest aru. |
|
  |
 |
pallasathena
|
Postitatud:
Esm Dets 08, 2008 11:07 pm |
  |
jah, ma olengi õnnelik inimene
Kuid vahest harva tekib selline ärevustunne "mis siis kui ma ei suuda"
tavaliselt siis kui ma tajun seda "hädaoru" suurust - nälgivad lapsed, kurvad lapsed, haiged inimesedjne jne.
Minu õnnelik olemise üks aluseid ongi see, et ma tean, et ma saan kõiki aidata  |
|
|
  |
 |
veiho

|
Postitatud:
Esm Dets 08, 2008 11:48 pm |
  |
| Liisi kirjutas: |
Kui mul on valus sest emotsioneerisin üle ja tekitasin draamat või ei täitunud suured ambitsioonid - siis oleks veel raskem kui keegi minuga kaasa emotsioneeriks või tunneks ego pihtasaamise valu :)
|
Oleks, saaks, teeks, tuleks, läheks...
On nii nagu on, tingimuslikkust pole võimalik rakendada. Teadvustatud või mitte, tunnevad mõju ometi kõik mingil määra. Mõned paiskavad enesekaitseks tagasi selle saasta, mõned oskavad neutraliseerida, mõned saavad valu tundma. Kõik mõjutavad ümbritsvat ja ümbritsejaid. Ainuke võimalus tingimuslikkust realiseerida oleks muuta kiirgust.
Misasi on väärisiksus ja kuidas eristada tõelist lugu, milline lugu ja kelle jaoks on see tõeline?
Sundus on kõiges kuniks pole tunnetatud paratamatust täieliselt. Mina ei tea ühtegi, kes sunduse kannatusest täiesti vaba oleks. |
|
  |
 |
veiho

|
Postitatud:
Esm Dets 08, 2008 11:54 pm |
  |
| sõps kirjutas: |
Kui mina tunnen sinu valu, kas siis sina enam oma valu niiväga ei tunne?
Või tunneme mõlemad ikka sama palju ja tekitame sellega maailma rohkem valu? Kas jagatud valu on pool valu? |
Sõnadesse on kerge eksida kui armastatakse sõnu rohkem kui ihaletakse teadmisi. Kui aga tahta sõnade taha teadmist näha, siis saabub teadmine sellest vaikusest, mis peab eelnema uutele sõnadele.
Mis teised räägivad, võib vaid võrdlusmaterjaliks, mitte tõe etaloniks olla. |
|
  |
 |
veiho

|
Postitatud:
Esm Dets 08, 2008 11:56 pm |
  |
Minu õnnelik olemise üks aluseid ongi see, et ma tean, et ma saan kõiki aidata :) |
Minu õnnelikkuse üheks aluseks on teadmine, et ma saan vaid end aidata ja pean teised rahule jätma.
Alati ei seisa meeles. |
|
  |
 |
joogatar
|
Postitatud:
Teis Dets 09, 2008 8:42 am |
  |
Minu õnnelik olemise üks aluseid ongi see, et ma tean, et ma saan kõiki aidata  |
Minu õnnelikkuse üheks aluseks on teadmine, et ma saan vaid end aidata ja pean teised rahule jätma.
Alati ei seisa meeles. |
Isiklikult arvan, et saame igat situatsiooni, olukorda, inimest ja looma aidata. Kasv6i heade soovide ja positiivse m6tlemisega. Kyll aga olen n6us, et teiste ellu sekkuda ei tohiks kui selleks luba pole antud, see kehtib siis ellk6ige inimeste puhul.  |
|
|
  |
 |
pallasathena
|
Postitatud:
Esm Dets 15, 2008 1:29 pm |
  |
veiho - mina, see olemegi kõik meie
Kõik on üks, eks ole? |
|
|
  |
 |
chela
|
Postitatud:
Esm Dets 15, 2008 1:44 pm |
  |
Soov vabastada kõik olendid kannatustest on kaastunne.
Soov teha kõik olendid õnnelikuks on armastus.
(Loengust) |
|
|
   |
 |
joogatar
|
Postitatud:
Esm Dets 15, 2008 3:35 pm |
  |
| chela kirjutas: |
Soov vabastada kõik olendid kannatustest on kaastunne.
Soov teha kõik olendid õnnelikuks on armastus.
(Loengust) |
Tabavalt ja lihtsalt ongi k6ik 6eldud!  |
|
|
  |
 |
Kati
|
Postitatud:
Kolm Dets 17, 2008 11:09 pm |
  |
| see kirjutas: |
Kas mul on temast kahju
kaastunne on muarust otseses s6ltuvuses sellest, mida kaasa tundev enda suhtes liigategemiseks peab.
n2iteks sa ei kurvasta kui keegi kr2unub millegi sellise p2rast, mis sinuarust jube asi pole.
eks ongi nii,et kui keegi kes liiga saab, su vaimust kinni napsab ja liigset sulle yle kandma hakkab, siis tunnedki kaasa ehk koos temaga. |
_________________ K. |
|
   |
 |
Kuu
|
Postitatud:
Nelj Dets 18, 2008 12:49 am |
  |
| Kati kirjutas: |
kaastunne on muarust otseses s6ltuvuses sellest, mida kaasa tundev enda suhtes liigategemiseks peab.
n2iteks sa ei kurvasta kui keegi kr2unub millegi sellise p2rast, mis sinuarust jube asi pole.
eks ongi nii,et kui keegi kes liiga saab, su vaimust kinni napsab ja liigset sulle yle kandma hakkab, siis tunnedki kaasa ehk koos temaga. |
Kaastunne tavatähenduses jah, on sõltuv sellest, mida Ego liiga tegemiseks peab. Ego saabki ju tunda seda, mis talle vastumeelt või tema arvates ebaõige. Varas tunneb ka kambajõmmile kaasa, et viimane turvamehele vahele jäi
Samas on budismis tuntud selline mõiste nagu bodhicitta , mis käsitleb kõikehõlmavat kaastunnet kõikide olendite vastu. Õpetlaste sõnade kohaselt on võimalik bodhicitta tekitamine ainult läbi täieliku loobumise maisest kiindumusest. Kas on õige, et Tõeline Kaastunne tekib läbi Tõe Tunnetamise/Tabamise kogemuse ? |
|
|
  |
 |
Kati
|
Postitatud:
Nelj Dets 18, 2008 1:16 am |
  |
ma ei arva,et see just ego tingimata olema peab, mis kaasa tunneb. ehk kui ma näiteks juhuslikult näen pealt midagi, mis on mu arust võigas, ja see toimub kellegi teisega, siis see tunne ,mis mind valdab on kaasatundmise tunne. aga pole ego. sest on sõnatu ja vahetu. mõistust ei kaasata.
see sarnaneb vist kirjeldatud bodhicittale. loobumine kõigest maisest teeb vaimule rohkem ruumi ümbritsevat ja selles toimuvat haarata.
egole meeldib haletsus. ja haletsus on midagi muud.
ehk võiks küsimuse pigem nii püstitada, et mille poolest need kaks asja erinevad? |
_________________ K. |
|
   |
 |
yo
|
Postitatud:
Püh Märts 01, 2009 11:32 am |
  |
Kaastunne ilmutab end siis , kui inimene ei ole eriti materiaalsuses kinni ja kui välismaailm näitab talle oma valu-siis võtab inimene teda kui oma isiklikku valu.Kui aga ümberringi on kõik rõõmsad,siis täidab ka inimese hinge rõõm Kaastundlikkul ei ole kadedust,tal ei ole püüdu koguda endale midagi võõra töö arvelt.Ta on peegel.Ta keha on juba puhastunud ,pole enam solvunud ei iseenda ,ei ümbritseva maailma peale .See on terviklike ja harmooniliste isikute omadus.
Kaastunne see on ümbritseva Maailmaga osaduses olemine.
Haletsemist ja kaastunnet ei saa segi ajada . Üks on nõrkus ,teine tugevus .
TT.
Sooja ja Kaastundlikku kevade algust  |
_________________ Julge olla sina ise!! |
|
  |
 |
Igavene Rändur

|
Postitatud:
Esm Märts 02, 2009 10:53 am |
  |
Tere jälle!
Nagu näete, on moderaator sõna pidanud, " laiade masside" nõudmisel mulle määratud karistuse - nädal vaikimist - lõpetanud ... Noh, ikka seepärast, et see mittemidagiütlev ja tühi verbaalne kõhulahtisus austatud publikumi ei vaevaks... Avaldan KAASTUNNET!
Päikest kõigile! |
|
  |
 |
|
|