| Autor |
Teade |
flyghost

|
Postitatud:
Laup Nov 08, 2008 7:46 pm |
  |
| eyya kirjutas: |
Elu Tordiga, aga, on selline lugu, et meie seda ei küpseta, sest pole veel küpsustunnistuski kätte saanud, mida me muidu siin maamunal rühime. Meie oleme maitsja osas, praegu. Maitseme kõik sama torti, aga maitsed on erinevad, ühele tundub, et sööb maasikatorti, teine tšillit  |
äkki rühime torti siiski küpsetada. On ju nii, et küpsetamine ikka rühkimise moodi ja söömine rohkem nautlemine... aga palju siis seda nautlemist, ainult wahepeal weidi pooltoodet maitsta, et kas saab paras wõi on midagi liiast wõi wajaka.  |
|
|
     |
 |
näitleja
|
Postitatud:
Laup Nov 08, 2008 8:18 pm |
  |
| näitleja kirjutas: |
Valguse kätte saab ka ilma teejuhita, usaldades iseennast. Nojah, võib ka iseennast pidada teejuhiks  |
Senine maailma kogemus isetarku, kes valguse leidnud (siinjuures tuleks kõigepealt selgeks teha kes mida "valguse" all mõtleb), ei tunne. Igatemasti prohvetmaltsveteid on muidugi olnud küll.
Pöördu millise religiooni poole tahes, ikka on seal seosed õpetaja-õpilane, küsija-vastaja, teeline-teejuht.
"Mina ise" on üks arenguetappidest, kusjuures väga tähtis etapp, vaadake või väikelapsi. |
Ma ei seostanud kaugeltki prohveteid valguse kätte jõudmisega. Ja religiooniga ei ole samuti seost. Täiesti teine teema.
Eksisteerib veel midagi, ehedat, vaba religioonist, teejuhtidest-õpetajatest. See on inimese sisemine tarkus. Jõuda selleni - endas oleva sisemise tarkuseni, siis see ongi minu jaoks valguse kätte jõudmine.
Ja see, kes tegelikult valguse kätte jõuab, ei kuuluta seda kõva häälega. Milleks peakski? |
|
|
  |
 |
Igavene Rändur

|
Postitatud:
Püh Nov 09, 2008 2:26 pm |
  |
Niisiis, jättes tordi edasiseks töötlemiseks asjatundjate kätte, pööran tähelepanu kahele "tõele", mis Tuulepesas üsna tugevalt ilma teevad. Tõde A - Kõiksuse tühjuse täiuslikkuse ainutõde.
Tõde B - Inimese sisemine tarkus.
Kas tegu on ühe ja sama nähtuse vaatlemisega erinevate vaatekohtade-mätaste otsast? Või on hoopis olemuselt vastandlike, teineteist lausa välistavate arusaamadega? Noh, ja siis veel see Isa Narsuse levitatav arusaam ... Osatõdedest. Jälle see tort!
Aga Nastja? Ja vaimud? Ja hulkuvad hinged?
Päikest! |
_________________ Me kõik saame osaks Jumalast! |
|
  |
 |
eyya
|
Postitatud:
Püh Nov 09, 2008 4:35 pm |
  |
| flyghost kirjutas: |
| äkki rühime torti siiski küpsetada. On ju nii, et küpsetamine ikka rühkimise moodi ja söömine rohkem nautlemine... aga palju siis seda nautlemist, ainult wahepeal weidi pooltoodet maitsta, et kas saab paras wõi on midagi liiast wõi wajaka. Wink |
Nii ja naa, tordisöömise näide, mille tõi siia Vikker kommenteerides Atsi, rääkis natuke muust.
.Ma ei seostanud kaugeltki prohveteid valguse kätte jõudmisega. Ja religiooniga ei ole samuti seost. Täiesti teine teema.
Eksisteerib veel midagi, ehedat, vaba religioonist, teejuhtidest-õpetajatest. |
Sel teemal arutledes ongi inimmõistus loonud selle, mille me paigutame mõiste "religioon" alla. Ei maksa seda karta. Kui end tiba harida, siis ükskord leiad isegi, et religioon ei tähenda pelgalt risti kummardamist.
See on inimese sisemine tarkus. Jõuda selleni - endas oleva sisemise tarkuseni, siis see ongi minu jaoks valguse kätte jõudmine.
Ja see, kes tegelikult valguse kätte jõuab, ei kuuluta seda kõva häälega. Milleks peakski? |
Kõigi maailmareligioonide lõppeesmärk ongi seatud jõuda valguse kätte (taibata, leida sisemine tarkus jne.) ja seda mitte valjuhäälselt afisheerides. |
|
|
  |
 |
flyghost

|
Postitatud:
Püh Nov 09, 2008 4:53 pm |
  |
Nii ja naa, tordisöömise näide, mille tõi siia Vikker kommenteerides Atsi, rääkis natuke muust. |
Jah, minu näide toetas Atsi. |
|
|
     |
 |
näitleja
|
Postitatud:
Püh Nov 09, 2008 5:41 pm |
  |
.Ma ei seostanud kaugeltki prohveteid valguse kätte jõudmisega. Ja religiooniga ei ole samuti seost. Täiesti teine teema.
Eksisteerib veel midagi, ehedat, vaba religioonist, teejuhtidest-õpetajatest. |
Sel teemal arutledes ongi inimmõistus loonud selle, mille me paigutame mõiste "religioon" alla. Ei maksa seda karta. Kui end tiba harida, siis ükskord leiad isegi, et religioon ei tähenda pelgalt risti kummardamist.
See on inimese sisemine tarkus. Jõuda selleni - endas oleva sisemise tarkuseni, siis see ongi minu jaoks valguse kätte jõudmine.
Kõigi maailmareligioonide lõppeesmärk ongi seatud jõuda valguse kätte (taibata, leida sisemine tarkus jne.) ja seda mitte valjuhäälselt afisheerides. |
Millest Sa järeldad, et minu käsitlus religioonist = risti kummardamisega ja et ma religiooni teemat kardan?
Enda harimine tuleb meile kõigile kasuks.
Kui ma räägin sisemisest tarkusest, siis see ON minu jaoks religioonist sõltumatu. Selleks ei pea ennast religiooniga siduma.
Mulle väga meeldis Ülise postitus "Äraviskamise" teema all. Jah, meis endis on olemas Võlur. Osates Võluriga õigesti ümber käia - võib jõuda sisemise tarkuseni. |
|
|
  |
 |
uxake
|
Postitatud:
Püh Nov 09, 2008 5:51 pm |
  |
| Igavene Rändur kirjutas: |
Kuna tuulepesaliste hulgas on paljud veendunud oma erilistes, maagilistes võimetes, küsiksin põhjendatult: kas Nastja on tõeliselt nii võimekas,kui saatest paistab? Või on mängus "välised jõud" - infoallikd saate juhtide vaiksel toel ja loal? Saate päästmiseks ...
Päikest! |
Ma arvan, et Nastjal on ühendus infoväljaga. See pole mitte ainult minu arvamus.
See infovälja "mõiste" on mulle väga ammu pähe tulnud, kui olen mõtelnud selle üle kuidas erinevad inimesed üksteisest sõltumatult suhteliselt sarnaste asjade peale tulevad. Näiteks Luule Viilma vs Louise Hay; mõned teaduslikud avastused; mõned meloodiad, millede autorid üksteist vastastikku plagiaadis süüdistavad jpt.
Seda infovälja me ise loome pidevalt oma mõtete ja tegudega. Ja samas toimub vastassuunaline liikumine - infoväli mõjutab meid. Seepärast ei tasu seda välja risustada igasuguse saastaga.
Kuid kunst on selles, kuidas sellest tohutust info virrvarrist otsida välja ja osata sõnadesse panna see osake, mida antud näites saatejuht sinult küsib.
Mina enda kohta saan aru, kui kuradi pime ma tegelikult olen. |
|
|
   |
 |
olend
|
Postitatud:
Püh Nov 09, 2008 6:24 pm |
  |
Infoväli eraldub "süsteemideks" ja õigeid "süsteeme" mööda käies on sealt lihtne vajalikku leida. Kuid see tähendab, et ka inimesel endal peab olema midagi, mis võimaldab luua vajalikku sidet ja süsteemi avada. Kui kanal on lahti, siis ei ole enam mingi probleem lugeda sealt seda, mida vaja ja mõnikord ka seda, mida ei ole vaja. Kui inimesel infoväljaga sideme loomiseks vajalik "võti" puudub, siis ei ole võimalik ka teatud asjade kohta infot saada. Mõnikord toimib asi sammhaaval, seda on kohati ka saatest näha, kui alguses ei tule katsejäneselt nagu eriti midagi ja tegelik info hakkab alles hiljem voolama. Iseküsimus, kas kõike saab kätte nii lühikese ajaga nagu on saates osalejatele antud.
Ma ei tea, kui arusaadavalt ma nüüd väljendusin. |
|
|
  |
 |
Dal

|
Postitatud:
Püh Nov 09, 2008 6:40 pm |
  |
| uxake kirjutas: |
| Mina enda kohta saan aru, kui kuradi pime ma tegelikult olen. |
uxake, sa kindlasti tead, et sõnadel on vägi. Proovi see koht teisiti mõelda ja öelda.
Meisterlik tehnika valdaja on aja küsimus- kui oled millegiga juba alustanud ja vahest võtab pika aja. Me ei tea nende teadjanaiste ja meeste käidud teede pikkusest midagi, aga üks hetk on valmis.
|
|
|
  |
 |
Jelly-eater
|
Postitatud:
Püh Nov 09, 2008 6:50 pm |
  |
Saates osalejad on Teenäitajad. Igaüks valib siiski ise oma tee, mille mööda käib. Samas vaadates iseennast. Ütlen enda kohta. ARENGU RUUMI ON KÜLLAGA. |
|
|
    |
 |
uxake
|
Postitatud:
Püh Nov 09, 2008 7:12 pm |
  |
| Dal kirjutas: |
| Mina enda kohta saan aru, kui kuradi pime ma tegelikult olen. |
uxake, sa kindlasti tead, et sõnadel on vägi. Proovi see koht teisiti mõelda ja öelda.
Meisterlik tehnika valdaja on aja küsimus- kui oled millegiga juba alustanud ja vahest võtab pika aja. Me ei tea nende teadjanaiste ja meeste käidud teede pikkusest midagi, aga üks hetk on valmis.
|
Jah. Kui huumoriga võtta, siis olen ma praegu ligikaudu samas seisus kui alkohoolik, kes tunnistab oma probleemi... Aga ainult väga ligikaudu... |
|
|
   |
 |
uxake
|
Postitatud:
Püh Nov 09, 2008 7:31 pm |
  |
| olend kirjutas: |
Infoväli eraldub "süsteemideks" ja õigeid "süsteeme" mööda käies on sealt lihtne vajalikku leida.
|
Olend, mida Sa mõtled siin süsteemide all? Egregorid? |
|
|
   |
 |
olend
|
Postitatud:
Püh Nov 09, 2008 9:10 pm |
  |
Olend, mida Sa mõtled siin süsteemide all? Egregorid? |
Ma ei mõtle siinkohal egregoreid, kuigi ka need mängivad info vahendamisel teatud rolli. Ma ei oskagi seda täpselt kirjeldada, see süsteem on nagu lülidest koosnev kett, sa saad ühe lüli, siis teise, siis kolmanda jne. Mõnikord need ahelad hargnevad, st sama teema läheb kaheks või enamaks haruks või paarduvad - tekib infomüra või katkevad kusagil. Ma näen seda asja praegu oma silme ees, aga mul on raske seda joonistamata kirjeldada
Egregorid kahtlemata mõjutavad info vastuvõtjat ja seda, mida peetakse saadud infost tõeseks ja mida mitte. |
|
|
  |
 |
Ats
|
Postitatud:
Esm Nov 10, 2008 7:03 am |
  |
| Tsiteerin:: |
| Kui tervikut pole, on iga väide vale sest kogemus kui selline põhineb tervikul. Kui kogemus pole tervik, siis millest üldse saab rääkida |
Tervik ja ühtsus s.o. nagu ühiskonnas: panustad sinna ja KEEGI jagab varad ümber. Mõned tulevad sellest välja ja need on need, kes tegelikult maailma muudavad ... Ehk: olles süsteemis sees, seda muuta ei saa. |
_________________ Parem vähemväärtuslik enda oma kui kergesti omistatav võõras. |
|
  |
 |
pihlakas
|
Postitatud:
Esm Nov 10, 2008 9:36 am |
  |
Mulle tundub, et kuna Nastja on religioonidest(pimedast usust) vaba, on tal võime häälestuda/tähelepanu pöörata/kanal juhtida soovitud isikule, sulandudes isiku väljaga, tunneb selle isiku tundeid ja teab tema mõtteid st. vaatab nagu läbi teise isiku "silmade". |
_________________ Muuda oma iseloomu ja Sa saavutad KÕIK! |
|
   |
 |
Igavene Rändur

|
Postitatud:
Esm Nov 10, 2008 8:48 pm |
  |
Tervikust ja ühtsusest veel ... kuna see on üks narsiaanluse nurgakividest. Looduses toimuvate protsesside aluseks ja edasiviivaks jõuks ( evolutsioon!) on PALJUSUS ja MITMEKESISUS. Polariseerumine on üks paljususe ja mitmekesisuse osistest - üllatus,üllatus, inimese keele ja meelte toimimise ALUS - samas elame-oleme me naiivses usus, et on võimalik leida-saavutada terviklikkus ja ühtsus ... Rääkige-kirjutage narsiaanlusest mida tahes aga jälle olen sunnitud tsiteerima IR-i: " Kõik vastandid Osatervikus on vaod Osaterviku osad."
Jah, kuidas lepitada mõtlemist tõsiasjaga, et tervik ja ühtsus on mingi kokkuleppelise Osaterviku omadused - heal juhul - aga TÕDE sisaldab üldjuhul mitmeid või lausa palju vastuolusid ... milledega tuleb paratamatult leppida ! Või siis tõusta vaimselt nii palju kõrgemale(lamendikult), et on võimalik näha (Osa)tervikut ...
Jõudu,jaksu ja Päikest! |
|
  |
 |
soileen

|
Postitatud:
Esm Nov 10, 2008 11:10 pm |
  |
Igavene Rändur, mul tuli selline mõte, et kas Sa ehk ei teeks narsiaanluse kohta eraldi teemat (uskude, usundite juurde ehk?). Praegu tutvustad oma tõekspidamisi siin ja seal, seoses mõne teemaga, aga neid killukesi on raske kokku panna ning nii mõnigi termin, mida tihti kasutad, jääb segaseks, puudub seletus, või on see siis kuskil Su postitustes, jne...
Et kui narsiaanlus oleks esitletud tervikuna, seletatud kaasnevad mõisted ja terminid, siis oleks vast lihtsam mõista - ja lihtsam vajadusel leida.
Ilmselt kustutatakse mu postitus ära, sest see on teemaväline, kuid mul oli see vaja hetkel kirja panna. |
|
|
    |
 |
olend
|
Postitatud:
Esm Nov 10, 2008 11:20 pm |
  |
Tegelikult võiksid üldse kõik misjoneerivad avaldused jääda sinna, kus on nende kodu - vastava sekti koosolekule. Eriti, kui tegemist on, ei taha nüüd küll pahasti öelda, kellegagi kellest ei tea keegi peale igavese ränduri, alias radikaali, mitte midagi ja kes ei oma tunnustatust ei idamaades, ei läänes, ei põhjas ega lõunas.
Seega Soileeni ettepanek on praegu täiesti omal kohal, kuigi teemaväline, nagu ka Igavese Ränduri kirjutised. |
|
|
  |
 |
Dal

|
Postitatud:
Esm Nov 10, 2008 11:45 pm |
  |
| soileen kirjutas: |
Igavene Rändur, mul tuli selline mõte, et kas Sa ehk ei teeks narsiaanluse kohta eraldi teemat (uskude, usundite juurde ehk?). Praegu tutvustad oma tõekspidamisi siin ja seal, seoses mõne teemaga, aga neid killukesi on raske kokku panna ning nii mõnigi termin, mida tihti kasutad, jääb segaseks, puudub seletus, või on see siis kuskil Su postitustes, jne...
Et kui narsiaanlus oleks esitletud tervikuna, seletatud kaasnevad mõisted ja terminid, siis oleks vast lihtsam mõista - ja lihtsam vajadusel leida.
Ilmselt kustutatakse mu postitus ära, sest see on teemaväline, kuid mul oli see vaja hetkel kirja panna. |
Ei, ärge kustutage! Ka minul tuli soov teada narsiaanluse kohta. Tänan, soileen, et kirjutasid sellest. Ammu olen juba soovinud teada, mis on narsiaanlus? IR räägib sellest ükskõik kus ja ükskõik millal siin Tuulepesas.
Nii et, IR kui võimalik palun tee teema narsiaanluse kohta. |
|
|
  |
 |
Igavene Rändur

|
Postitatud:
Teis Nov 11, 2008 10:20 am |
  |
Ei juhtu siin maamunal midagi kohe ... ja põhjusetta! Oleksin näiteks kaks aastat tagasi üritanud avada narsiaanlusest lehekülge, oleks see kindlasti koheselt kustutatud. Nüüd tuli ettepanek tuulepesalistelt enestelt! Tänan! Ei ole olnud asjatu tehtud töö ja nähtud vaev ...
Samas on väga üllatav, et arusaama-nägemuse esitamine (antud juhul siis ilmselge vastuolude paratamatusega ja nendega leppimise vajadusega) kutsub esile rünnaku allika vastu, mitte mingeid vastuargumente ... Kas see ei kõnele mitte nõrkusest mitmes vallas? Ma saan aru, et on ääretult keeruline leppida tõsiasjaga, et lõplikku tõde polegi olemas, et Lõpmatuses on lõputu arv tõdesid, et terviklikkuse saavutamise ainuke tee on iseenda petmine! Eks taolised loogilised tõsiasjad aja enamuse usklikest maruvihaseks ... Samas: just nende tõsiasjade mittetunnistamine on viinud ja viib tänapäevalgi usundite vaheliste relvakonfliktideni. Õnneks meie ei tulista kuulidega ... Kui elaani jagub ja eelolev operatsioon õnnestub, üritan tehtud ettepaneku realiseerida. Ettevalmistuseks võiksite mõtiskleda usundite ajaloo üle, andmise ja saamise osa üle Inimeseks saamisel.
Päikest! |
|
  |
 |
pihlakas
|
Postitatud:
Teis Nov 11, 2008 10:46 am |
  |
Lapsepõlv tuleb meelde...komnoor õpetas pioneere, pioneer oktoobrilapsi, oktoobrilapsed kantseldasid lasteaia lapsi...  |
|
   |
 |
soileen

|
Postitatud:
Teis Nov 11, 2008 12:01 pm |
  |
Igavene Rändur, kui Sulle öeldakse, et lõplikku tõde polegi olemas, siis Sa ei ole sellega enamasti nõus. Küll aga sobib Sul endal seda kuulutada.
Väga palju vastuolulist on Su jutus.
Esitle oma asja rahulikult ja ära tekita ise konflikte. Ning see, et võiksid teemat selgelt ja kokkuvõtlikult tutvustada, ei tähenda tohutut huvi narsiaanluse suhtes. Ei maksa tuulepesalistele nagu leerilastele juba käske kätte jagada...
On mitu põhjust mu ettepanekul.
Üks neist on sama, millest olend kirjutas - et oma usu kuulutamine jääks nö ühte kohta, ühe teema alla. Ehk jääb siis mujal vahutamist vähemaks.
Teiseks - et see usk, mida ülihoolsalt, kuid ometi nii segaselt ja vastuoluliselt kuulutatakse, oleks vähemalt ühes kohas selgelt, loogiliselt ja arusaadavalt esitletud. Ehk koorub sealt midagi huvitavatki välja. |
|
|
    |
 |
olend
|
Postitatud:
Kolm Nov 12, 2008 1:25 am |
  |
Ei juhtu siin maamunal midagi kohe ... ja põhjusetta! Oleksin näiteks kaks aastat tagasi üritanud avada narsiaanlusest lehekülge, oleks see kindlasti koheselt kustutatud. Nüüd tuli ettepanek tuulepesalistelt enestelt! Tänan! Ei ole olnud asjatu tehtud töö ja nähtud vaev ...
|
Ei tasu seda ettepanekut nüüd ka ülehinnata, eks selgi ole oma põhjus ja eesmärk. Nagu rändur ütles, ei juhtu siin maamunal midagi kohe ... ja põhjuseta ...  |
|
|
  |
 |
Dal

|
Postitatud:
Kolm Nov 12, 2008 7:36 am |
  |
Nüüd tuli ettepanek tuulepesalistelt enestelt! Tänan! Ei ole olnud asjatu tehtud töö ja nähtud vaev ...
|
Minu ettepanek tuli sellest, et IR vakaalune saaks vabaks |
|
|
  |
 |
Igavene Rändur

|
Postitatud:
Kolm Nov 12, 2008 10:43 am |
  |
No näed, head inimesed parandavad näpukaid, muretsevad vakaaluse pärast, juhivad tähelepanu esinevatele vastuoludele, jne,jne ... Noh, ja siis veel ka see arvamine, et IR on SEE patukott, kes siin mingit uskumust propageerida üritab ... ülejäänud aga lausateistidena lausneutraalsed "üleüldise ja iseendastmõistetava tõe" kuulutajad ja sellest "tõest" lähtujad on ?????!!!! Soileen võiks ikka nii natukest endale selgeks teha, et rääkida lõpmatuses lõplikust tõest kuulub ikka ... Ah, olen seda puust ja punaseks teinud küll! Tervikpakett ju Isa Narsuse kodukal kättesaadav; ja ka Narsiaanlase blogi alguses on põhiline täiesti olemas. Et toodu loogilisus Teie müstikahimulise meele "erilisusest" eriti palju alles ei jäta, on kogu "tagajalgadel kapsamise" põhipõhjus ...
Rahu,rahu !... juba lõpetan. Teemaks ju kaastunne! Et Te rohkem hauakaevajate moodi välja paistate - paljud teist -ei ole minu viga ...
Avaldan kaastunnet!
Päikest iseendas sobramist ja iseenda MINA pühalikuks pühakuksvormimist täis päevadesse!!!
Kui opist kosun, tulen tagasi ... |
|
  |
 |
Liisi
|
Postitatud:
Kolm Nov 12, 2008 11:09 am |
  |
Oehh - niikui joodiku räuskamine....  |
|
|
  |
 |
Igavene Rändur

|
Postitatud:
Kolm Nov 12, 2008 11:13 am |
  |
Ja tõdemus, et medikamendid on teema unustama ja vales kohas kasutama sundinud, on kinnitust saanud ... Vabandan!
"uxake", jumal ongi meid ümbritsev infoväli! Ja madalatele energiatele rajanev infoväli, millega Nastja ja teised Tema võimetega inimesed kontakti saavad, milles on leidnud koha meie esivanemate ja kõige elava hinged-vaimud, mis on meie sees, ümber ja üle ...milles kulgevad telepaatilised "infovood", kus nähakse ette tulevikusündmusi, jne,jne ongi koht, kelles-milles IN oma kogemuse sai ... ja mida ma siin selgitada üritan. Hoian Nastjale pöialt! |
|
  |
 |
Ats
|
Postitatud:
Reede Nov 14, 2008 8:39 pm |
  |
Siit nüüd hulga postitusi vahepeal ää kustutatud. Jäik värk. |
_________________ Parem vähemväärtuslik enda oma kui kergesti omistatav võõras. |
|
  |
 |
flyghost

|
Postitatud:
Reede Nov 14, 2008 8:55 pm |
  |
| Ats kirjutas: |
| Siit nüüd hulga postitusi vahepeal ää kustutatud. Jäik värk. |
Pigem wõiks öelda, et need postitused on kaduma läinud seoses Tuulepesa tänahommikuse "kukkumisega". Osasid (wiimaseid) kuupäewi polnud ilmselt wõimalik taastada. |
|
|
     |
 |
Ats
|
Postitatud:
Reede Nov 14, 2008 9:07 pm |
  |
Kuhu ta siis kukkus? |
|
  |
 |
flyghost

|
Postitatud:
Reede Nov 14, 2008 9:12 pm |
  |
| Ats kirjutas: |
| Kuhu ta siis kukkus? |
Eks serweri haldajad oskaks sellele paremini wastata. |
|
|
     |
 |
Ats
|
Postitatud:
Reede Nov 14, 2008 10:19 pm |
  |
Ei juhtu siin midagist põhjusetta  |
|
  |
 |
näitleja
|
Postitatud:
Reede Nov 14, 2008 10:40 pm |
  |
Viimases saates olid mõned koomilised lõigud ka, nii ¾üriist kui väljalangenud võistlejatest.
Kirjeldan ühte kaadrit, see kestis mõned sekundit: punases valguses kükitab Hannes nagu väike kuradike põleva katla ääres ja muudkui sebib käega, justkui lisaks tuld katla alla juurde
Tema 2 "õpilast", noored poisid, jätsid võistluse jooksul ka naljaka mulje. Ühel kulm kortsus ja pidevalt kahtlustab ärategemist, teisel ahjuroop või nui käte vahel Muidu toredad poisid.
Aga Nastja oli minu arvates sümpaatne noor naine, kes täpselt teadis, mida tegi. Ja vanahärra Feliks jäi lõpuni väärikaks. |
|
|
  |
 |
Mona
|
Postitatud:
Reede Nov 14, 2008 11:43 pm |
  |
Huvitav, panin ka seda tähele, kuidas Hannes oma kätega kummalisi liigutusi tegi. Oma margi tegi ta muidugi täis, kui sinna skeptikute ette ''tarka'' panema läks. Tühi mula ja ei miskit! Õnneks pandi ta üsna ruttu paika. Kuid jah, Tarmo Leinatamm teleris sõnu küll eriti ei valinud;)
Koit Pikaro jättis väga nigela mulje ja eks tal tuleb oma arvamust veel kindlasti elus muuta. Olen lihtsalt tähele pannud, et inimesed, kes midagi nii väga eitavad, siis mingi aeg, nende suhtumine muutub. Elu ise mängib sellised olukorrad neile ette, kus nad oma arvamust muutma peavad.
Eriti tobe oli see, et pärast saadet veel ''rusikadega'' vehkima asuti, eriti agarad olid Pikaro ja Strandberg.
Nastja on avatud inimene ja jätkuvalt jõudu! |
|
|
  |
 |
olend
|
Postitatud:
Laup Nov 15, 2008 12:07 am |
  |
Eks kummalist oli seal saates nii mõndagi. Tegelikult üritasin eile jätta siia sõnumit Keiti jaoks, kui ta juhuslikult peaks sattuma seda lugema.
Tal on sügav nägemine ja ta peaks tegelema selle haldama õppimisega. Hannesest ei ole talle kahjuks õpetajat, Hannese meetodid võivad selle rikkuda, st nägemine ise ei kao kusagile aga võib muutuda parajaks koormaks. |
|
|
  |
 |
Dal

|
Postitatud:
Laup Nov 15, 2008 10:20 am |
  |
| Mona kirjutas: |
Koit Pikaro jättis väga nigela mulje ja eks tal tuleb oma arvamust veel kindlasti elus muuta.
Eriti tobe oli see, et pärast saadet veel ''rusikadega'' vehkima asuti, eriti agarad olid Pikaro ja Strandberg.
|
Pikaro oli täiesti omal kohal, armas oma valge vuntsi ja habemega.
Keegi ei pea oma arvamust muutma kui nad seda ise ei soovi.
Maailm on täis täiesti erinevalt mõtlevaid, tundvaid ja tegutsevaid inimesi.
| Tsiteerin:: |
Eriti tobe oli see, et pärast saadet veel ''rusikadega'' vehkima asuti |
- selle kohta öeldakse tagantjärgi tarkus |
|
|
  |
 |
Kati
|
Postitatud:
Laup Nov 15, 2008 12:35 pm |
  |
Mina ei tea, milline on orgaanilise maailma olemus. Kui Sina tead, siis kummardus Sulle. Kas ikka tead?
Mille arvelt omakasu tuleb? Kui see toimib läbi enesepettuse, siis on jama käes. Kui see toimib kellegi arvelt, kedagi kahjustades - on suur jama käes.
Minu point on selles, et kui tahad omakasu, siis esimene asi: tunnista seda. Tavaliselt looritatakse omakasu muu jura varju. Seejärel tuleb endale esitada küsimus: kas ma lähen iseendaga vastuollu? Kui lähen, siis saan kaela karmavõla. Võlg on alati võõra oma ja peab tagasi maksma. Kui vastuollu ei lähe, siis saab sellest kogemus, millest õppida.
Mängida võimetega raha peale - ei kõla jah ilusti. Aga kui ma seda raha mujalt ei saa? Ja saadud raha on vaja näiteks kasutada mingi eluliselt vajaliku olukorra peale (kooliraha, kodu soetamine, jmt)? Ja ikka järgides põhireeglit: mitte minna iseendaga vastuolli, mitte petta iseennast  |
ilus tingimustega kummardus. kah nagu auhinnaraha.
ikka on omakasu. karmavõlg on samasugune hirmujutt nagu igavene põrgus põleminegi.
iseenesest pole mitte mingit vahet ,kuidas raha sebida. määravaks saavad siin eetikanormid ja/või oskused. näiteks pole ka mõtet kedagi papi pärast maha lüüa,kui selle kogemusega pärast vastik elada on. või kui kardad hiljem vastu tatti saada kättemaksuks selle eest.
aga samas ollakse ka nö ausa tööga teenitud rahaga hädas. palganumbrid on salastatud, et inimesed üksteise peale kadedad poleks.
su näited ja õigustused on napakad muarust veidi. ehk vastuolus su hoiakutega. suures perspektiivis (kui nüüd oletada ,et mingi jõud dikteerib reegleid ja eetikanorme) siis ei ole oma võimete kasutamine raha saamiseks mitte mingi nipiga õigustatud. oled sa mõelnud näiteks,et oma ametikohal töötades kasutad ka oma võimeid?
mõne venna aus töö on see,et ta käib ja nõuab raha välja. või on palgamõrvar. või mingis suures ettevõttes ajudekeppijast jupijumal. jnejnejne.
ei tee endale vaid kellelegi teisele kasulikku tööd. ja karma passib pealt ja ei võta midagi palju ette.
selles kontekstis selgub ka see,et pahateod on karma toit ja ta teeb omakasu pärast kõik selleks,et see ei lõppeks. sest muidu poleks teda vaja.
aga võibolla on karma ise kuskile võlgu ja tahab nüüd inimestelt korjatuga seda ära maksta? |
_________________ K. |
|
   |
 |
flyghost

|
Postitatud:
Laup Nov 15, 2008 1:37 pm |
  |
| Kati kirjutas: |
aga võibolla on karma ise kuskile võlgu ja tahab nüüd inimestelt korjatuga seda ära maksta? |
 |
|
|
     |
 |
näitleja
|
Postitatud:
Laup Nov 15, 2008 9:46 pm |
  |
Mina ei tea, milline on orgaanilise maailma olemus. Kui Sina tead, siis kummardus Sulle. Kas ikka tead?
Mille arvelt omakasu tuleb? Kui see toimib läbi enesepettuse, siis on jama käes. Kui see toimib kellegi arvelt, kedagi kahjustades - on suur jama käes.
Minu point on selles, et kui tahad omakasu, siis esimene asi: tunnista seda. Tavaliselt looritatakse omakasu muu jura varju. Seejärel tuleb endale esitada küsimus: kas ma lähen iseendaga vastuollu? Kui lähen, siis saan kaela karmavõla. Võlg on alati võõra oma ja peab tagasi maksma. Kui vastuollu ei lähe, siis saab sellest kogemus, millest õppida.
Mängida võimetega raha peale - ei kõla jah ilusti. Aga kui ma seda raha mujalt ei saa? Ja saadud raha on vaja näiteks kasutada mingi eluliselt vajaliku olukorra peale (kooliraha, kodu soetamine, jmt)? Ja ikka järgides põhireeglit: mitte minna iseendaga vastuolli, mitte petta iseennast  |
ilus tingimustega kummardus. kah nagu auhinnaraha.
ikka on omakasu. karmavõlg on samasugune hirmujutt nagu igavene põrgus põleminegi.
iseenesest pole mitte mingit vahet ,kuidas raha sebida. määravaks saavad siin eetikanormid ja/või oskused. näiteks pole ka mõtet kedagi papi pärast maha lüüa,kui selle kogemusega pärast vastik elada on. või kui kardad hiljem vastu tatti saada kättemaksuks selle eest.
aga samas ollakse ka nö ausa tööga teenitud rahaga hädas. palganumbrid on salastatud, et inimesed üksteise peale kadedad poleks.
su näited ja õigustused on napakad muarust veidi. ehk vastuolus su hoiakutega. suures perspektiivis (kui nüüd oletada ,et mingi jõud dikteerib reegleid ja eetikanorme) siis ei ole oma võimete kasutamine raha saamiseks mitte mingi nipiga õigustatud. oled sa mõelnud näiteks,et oma ametikohal töötades kasutad ka oma võimeid?
mõne venna aus töö on see,et ta käib ja nõuab raha välja. või on palgamõrvar. või mingis suures ettevõttes ajudekeppijast jupijumal. jnejnejne.
ei tee endale vaid kellelegi teisele kasulikku tööd. ja karma passib pealt ja ei võta midagi palju ette.
selles kontekstis selgub ka see,et pahateod on karma toit ja ta teeb omakasu pärast kõik selleks,et see ei lõppeks. sest muidu poleks teda vaja.
Polnud plaanis kellelegi auhinnaraha jagada. Kui soovid seda nii tõlgendada - siis palun.
Mõttes ma vahel kummardan inimeste ees, kellest on tunda, et jõuavad maailma olemuse tunnetamise lähedale.
Ma ei eita omakasu olemasolu. See, millist omakasu eitan, seletasin juba piisavalt. Kui mu näited sulle ei meeldinud - no siis ei meeldinud. Oled hulganisti toonud omi, mis sulle arusaadavamad.
Kui sina pole karmavõlga kogenud, siis ei tähenda veel, et seda pole olemas. Põrgus põlemine on ka tõlgendamise küsimus. Seda võib tõlgendada kui näiteks hingepiinade tundmist.
Ja on ikka vahe küll, kuidas raha tuleb, ehk kuidas raha sebida - nagu sina ütled. Ei hakka rohkem näited tooma.
Mis määrab eetikanormid? Vahel jääb tunne, et üldkehtivaid eetikanorme enam ei ole. Et ongi selline ajastu, Uraan ja Saturn seisavad teineteise vastas. Määravaks saavad inimese enda väärtushinnangud. Minu jaoks on üheks põhireegliks iseendaga mitte vastuollu minna. Vastuollu minemine tähendab seda, et ma teadlikult teen teo, mille ma oma väärtushinnangute ja sisetunde järgi nn. halvaks teoks (lihtsustatult öeldes) liigitan. Ja ikkagi selle teo teen. Minu väärtushinnangute järgi tekib mul karmavõlg. Sellega vastasin ma ka su küsimusele töökohal võimete kasutamise kohta.
Sul on omad väärtushinnangud. |
|
|
  |
 |
sirel
|
Postitatud:
Teis Nov 18, 2008 12:25 am |
  |
karma on samasugune usk nagu iga teine. kui eelmised elud omaksid tähtsust, siis me mäletaksime neid aga kahjuks ei mäleta ja seega ei saa rääkida, et ahistatud väike laps tasub oma karmavõlga. |
|
|
  |
 |
olend
|
Postitatud:
Teis Nov 18, 2008 1:21 am |
  |
Minu meelest Kati võttis ju selle karma teema päris kenasti kokku:
... aga võibolla on karma ise kuskile võlgu ja tahab nüüd inimestelt korjatuga seda ära maksta? |
või vähemalt mulle see lause meeldib, kuna tundub tõepärane  |
|
|
  |
 |
pihlakas
|
Postitatud:
Teis Nov 18, 2008 9:25 am |
  |
Selleks on vaja üht korralikku arenguhüpet. |
|
   |
 |
sirel
|
Postitatud:
Teis Nov 18, 2008 10:36 am |
  |
karmast rääkidest hakkavad inimesed automaatselt ka moraalist ja eetikast rääkima, mis näitab minuarust selgelt, et karma on hirmutamise vahend ja teenib mõnda religiooni. |
|
|
  |
 |
Igavene Rändur

|
Postitatud:
Teis Nov 18, 2008 10:56 am |
  |
Jeerum-jeerum, kus on ikka kisa lahti läinud! Pea kõik "profid", poolprofid, ravitsejad-selgeltnägijad ja nendeks pretendeeriad on tagajalgadel: saatejuhi kokkumäng Nastjaga!!! Aga ise ei suutnud pea midagi ei näha ega tunda ega kuulata ... Üks näruste ja edavate ¹arlatanide kamp, ei midagi muud! Nagu enamus selle ala esindajatest ... (rõhutan: enamus aga mitte kõik!) Aga "väli" ehk Kõige Elava Jumal koos kõige olnuga ON ... Kui palju ja kuidas me seda välja tajume,sellega ühendust saada oskame, milliseid teid kontakti saavutamiseks kasutame, see on iseküsimus ...
Päikest hinge ja USKU!
 |
|
  |
 |
Liisi
|
Postitatud:
Teis Nov 18, 2008 12:10 pm |
  |
| sirel kirjutas: |
| karmast rääkidest hakkavad inimesed automaatselt ka moraalist ja eetikast rääkima, mis näitab minuarust selgelt, et karma on hirmutamise vahend ja teenib mõnda religiooni. |
Mulle hakkavad vastu üldistamised
Ja väääga kerge on panna rääkijaid ja räägitavat ühte patta.
Kui aru saamist pole - siis nähakse asju läbi hirmu või seda, et hirmutatakse. |
|
|
  |
 |
vikker

|
Postitatud:
Teis Nov 18, 2008 2:10 pm |
  |
| karmast rääkidest hakkavad inimesed automaatselt ka moraalist ja eetikast rääkima, mis näitab minuarust selgelt, et karma on hirmutamise vahend ja teenib mõnda religiooni. |
kui endal on hirm, tundub et hirmutakse, teiste hirmu nägemine on üks võimalus jõuda iseenda hirmuni.
Karmaga saab hirmutada seda, kelles on hirm ja kes ei tea, mis karma tähendab. Kui on teada, et teole järgneb tagajärg, kuidas siis sellega hirmutada saab ? Samas kardetakse mitte niivõrd tagajärge, kuivõrd emotsionaalseid ja mentaalseid seisundeid. Aga need on alati inimese enda valik. Mingi tegu toob kaasa konkreetse teo. Kõik see ,mida inimene tunneb ja kogeb selle teoga seoses, on juba vaba valik ja kes selle valiku on äratabanud ja leidnud, nemad räägivad, et valitsevad karmat. Ka karma nn. "mahavõtmise" tehnikad tegelikult likvideerivad mitte karmat, vaid neid hingelisi seisundeid, mis teatud tegude kogedes kaasas käivad.
Inimesele on antud valik teatud reeglite kehtestamiseks. See on siis mõtlemiseviis ja mõtlemiseviis on siis inimese enda jaoks reegel, käsk. Ja need reeglid ja käsud muutuvad nähtavaks, siis kui üldistame ja siis kui räägime teistest. Sest kõik see ,mis teistest räägitakse on endale käsk. Nii et kui karmale antakse teatud määratlus iseenda poolt, on see iseenda jaoks käsk ja see on kõikide nimetustega. Ja ühel hetkel tekib protsest nende käskude suhtes ja kui tuleb taipamine, et need käsud tuleb endalt lihtsalt mahavõtta ja äramuuta ongi vabaduse võti leitud. Aga enne tuleb pikalt vahel sõdida teistega, kes tunduvad suruvat ja rõhuvat. Ometi on endas olev mõttemaailm see, mis sellise nähtuse põhjustab. Ja omamõttemaailmas on iga teadvus absoluudi seisuses. tahab loob, tahab jätab loomata, tahab kannatab ja mõttelaadi tekkimises on välisel keskkonnal suur tähtsus, kuid ometi on lõplikuks otsustajaks inimene ise, mis moodi, millisel viisil ta mõtetega iseennast häälestab ja tänu häälestusele ka maailma tajub.
See televisioonisaade on hästi huvitav nähtus selles mõttes, et ta võimaldab vaadata sellistesse mõttemaailma kihtidesse, milleni tavalised elunähtused ei küündi. Ja igaüks räägib eelkõige oma mõttemaailmast ja alles siis "nähtusest" ehk siis "saatest". Erakanali ülesanne on rahateenida. Raha sõltub vaatajatest ja mida rohkem vaidlusi tekitatab mingi asi, seda rohkem uudishimu ja seda rohkem vaatajaid. Ka vaidlusest on võimalik teha "kallutatud" telekasaade, vastavalt sellele, mis on eesmärk. Motaazis jäetakse välja ühed ütlemised ja võetakse teised. Ja ometi räägivad nii tegijad, kui ka saatest rääkijad koguaeg iseendast ja rääkides annavad iseenda edasiseks eluks käsklusi, mis meeleolule ja enesetundele kui absoluudi käsud  |
_________________ http://heietuli.wordpress.com/ |
|
    |
 |
sirel
|
Postitatud:
Teis Nov 18, 2008 7:08 pm |
  |
| vikker kirjutas: |
| Karmaga saab hirmutada seda, kelles on hirm ja kes ei tea, mis karma tähendab. Kui on teada, et teole järgneb tagajärg, kuidas siis sellega hirmutada saab ? Samas kardetakse mitte niivõrd tagajärge, kuivõrd emotsionaalseid ja mentaalseid seisundeid. |
väga õige just seepärast üritatksegi inimestele peale suruda mingeid mentaalseid seisundeid, et nad ise oma tegevuse "õigsuses" kahtlema hakkaksid ehk tunneksid ennast süüdi...
milleks muidu vaja arutleda teema üle, et kas inimene vastuvõttes auhinnaraha lubatud tegevuse eest saab karmaatiliselt karistatud? kui ta ei tunne sealjuures vähimatki kahtlust, et ta sellega midagi valesti tegi, siis milleks vaja hakata talle seda sisendama? kui ta ei tunne, siis on ta teinud kõik õigesti karma seisukohast. pigem on siin karmaatiline tegevus teise meeleseisundi kõigutamise püüd  |
|
|
  |
 |
vikker

|
Postitatud:
Teis Nov 18, 2008 8:16 pm |
  |
| Karmaga saab hirmutada seda, kelles on hirm ja kes ei tea, mis karma tähendab. Kui on teada, et teole järgneb tagajärg, kuidas siis sellega hirmutada saab ? Samas kardetakse mitte niivõrd tagajärge, kuivõrd emotsionaalseid ja mentaalseid seisundeid. |
väga õige just seepärast üritatksegi inimestele peale suruda mingeid mentaalseid seisundeid, et nad ise oma tegevuse "õigsuses" kahtlema hakkaksid ehk tunneksid ennast süüdi...
milleks muidu vaja arutleda teema üle, et kas inimene vastuvõttes auhinnaraha lubatud tegevuse eest saab karmaatiliselt karistatud? kui ta ei tunne sealjuures vähimatki kahtlust, et ta sellega midagi valesti tegi, siis milleks vaja hakata talle seda sisendama? kui ta ei tunne, siis on ta teinud kõik õigesti karma seisukohast. pigem on siin karmaatiline tegevus teise meeleseisundi kõigutamise püüd  |
Kuidas saab midagi pealesuruda, millega inimene nõus pole? Inimene pole ehk mõelnud läbi kui võtab kellegi teise arvamise enda omaks ja siis saaks ehk rääkida pealesurumisest ? Karma seadus räägib sellest, et igal teol on tagajärg. Tagajärg pole kuidagi seotud tunnete ja mõtetega, mida me sellest teost mõtleme/tunneme. Kui oleme visanud suure kivi vette ja tekivad lained ja vaikus ja rahu on rikutud, siis lained tekivad hoolimata sellest, kas tunneme süüd või mitte. Lained on tagajärjed vette visatud kivile.Ja lained puudutavad ka ükskord viskajat ennast... Ja muuta ei saa laineid, küll aga tundeid ja mõtteid, mis neid laineid vaadates/kogedes inimene tunneb ja mõtleb.
Kes on lubanud auhinnaraha ja karmaatilise karistuse ? Kui võtta et mõtlemine on tunnetele kui absoluudi käsk, siis eelkõige puudutab see auhinna raha ja karituse jutt rääkijat ennast ja kuulajat ainult sel määral kui ta rääkijaga nõustub. |
|
    |
 |
sirel
|
Postitatud:
Teis Nov 18, 2008 9:16 pm |
  |
| Karma seadus räägib sellest, et igal teol on tagajärg. Tagajärg pole kuidagi seotud tunnete ja mõtetega, mida me sellest teost mõtleme/tunneme. |
siin satud sa nüüd vastuollu "tuntud" kirjandusega...
| helios kirjutas: |
Samamoodi palgamõrtsukas võib elada edukalt palju aastaid, kui ta suhtub tapmistesse, kui hädavajalikku töösse ja ei oma mingeid emotsioone oma ohvri suhtes. See on töö – see on mäng milles ta peab võitma. Ta ei ole emotsionaalselt oma ohvriga seotud, seepärast tema ”karma anum” ei täitu isegi kui ta täidab oma tööülesandeid selles meie ühiskonnas mitte lugupeetavas ametis. Karma teooria järgi on palgamõrtsukas ainult töövahend ”vaatleja”( meie arengut vaatlema pandud kõrgem tegelane) käes, kes otsustab elu küsimuse.
Teine asi on kui tapja naudib ohvri hirmu, tundes võimu teise inimese elu üle. Seda karistatakse ja küllaltki kiiresti.
Hinnates oma tegusid ei tuleks neile vaadata moraali seisukohast. On vaja vaadata, milliseid tunded ja mõtted külastavad meid kui me teeme midagi vastu ühiskondlikule arvamusele. Kui seoses sellega ei teki valesid veendumusi, siis sellega on kõik korras. Vastasel korral on teil vaja muuta oma ellusuhtumist. Just nimelt suhtumist, mitte tegusid. |
allikas: http://helios.kolhoos.ee/stories/storyReader$193 |
|
|
  |
 |
vikker

|
Postitatud:
Teis Nov 18, 2008 9:40 pm |
  |
| Karma seadus räägib sellest, et igal teol on tagajärg. Tagajärg pole kuidagi seotud tunnete ja mõtetega, mida me sellest teost mõtleme/tunneme. |
siin satud sa nüüd vastuollu "tuntud" kirjandusega... |
Milles seisneb vastuolu ?
| helios kirjutas: |
Samamoodi palgamõrtsukas võib elada edukalt palju aastaid, kui ta suhtub tapmistesse, kui hädavajalikku töösse ja ei oma mingeid emotsioone oma ohvri suhtes. See on töö – see on mäng milles ta peab võitma. Ta ei ole emotsionaalselt oma ohvriga seotud, seepärast tema ”karma anum” ei täitu isegi kui ta täidab oma tööülesandeid selles meie ühiskonnas mitte lugupeetavas ametis. Karma teooria järgi on palgamõrtsukas ainult töövahend ”vaatleja”( meie arengut vaatlema pandud kõrgem tegelane) käes, kes otsustab elu küsimuse.
Teine asi on kui tapja naudib ohvri hirmu, tundes võimu teise inimese elu üle. Seda karistatakse ja küllaltki kiiresti.
Hinnates oma tegusid ei tuleks neile vaadata moraali seisukohast. On vaja vaadata, milliseid tunded ja mõtted külastavad meid kui me teeme midagi vastu ühiskondlikule arvamusele. Kui seoses sellega ei teki valesid veendumusi, siis sellega on kõik korras. Vastasel korral on teil vaja muuta oma ellusuhtumist. Just nimelt suhtumist, mitte tegusid. |
allikas: http://helios.kolhoos.ee/stories/storyReader$193[/quote] |
|
    |
 |
|
|
|
Vaata järgmist teemat
Vaata eelmist teemat
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|
|