| Autor |
Teade |
vikker

|
Postitatud:
Kolm Juun 04, 2008 3:32 pm |
  |
Elu koosneb suhetest. Vahel öeldakse, et me ei saa siit midagi "kaasa" kui me äraläheme, et paljalt tuleme ja paljalt läheme. Kuid tegelikult on sündimine üks suur suhete väljendus füüsilisel tasandil. Füüsilisse kehasse sünnitab(suhted tirivad ainesse) meid seos kas "ema" või "isaga" ja vahel ka mõlemaga. Või siis on seos Inimkonna, Maa, Päikese, Universumi või mõnda muud nimetus kandva ruumiosaga. Isegi olles ise vaba sündimise ja suremise ratttast, on kehassetulemine iseenda vabatahlik seos , et olla võimalus(tulekandja/tulesüütaja) teiste jaoks. Inimesed, kes tunnevad, et end "tulnukatena teistest süsteemidest", ka nemad on siin läbi suhete, millel on siia tulemiseks/sündimiseks piisav vägi sees.
Nii et iga teadvus vajab iseenda Elusolemise jaoks suhteid ja suhtlemist.
Teadvus vajab ärkamiseks siin maises kehas, teist iseendast teadlikku teadvust. (Ainult Tuli saab süüdata Tule)
Vajatakse energiavahetust ja niikaua kui sees pole elus teadvus ärganud, kes on võimeline ülesalla liikumisega viima kõikidele tasanditele piisava portsu energiat ja pole nagu "tuhakspõlemist " kah vaja karta, nii kaua hangib iga tasand oma energia "teistelt" ehk siis "sulle-mulle" protsessi käigus. On suur vedamine, kui keegi võtab ette "energitootmise", mille ta siis lahkesti annab teiste kasutada kui võimaluse. Ta annab ära selle mis on "üle". "ületootmisega" aga tekib alati "puuduolemine". ja ülejäägi äratarbinud kelleltki oodatakse endale sobivat "portsu". Teadvuse duaalsuse tõttu võib juhtuda veel seegi lugu, et ülejõu toodetakse teistele iseenda eluks vajaminevat. Ja selline seis võib viia üsnagi "hullumisväärsesse" seisundisse. Teisi jälgides on seda kõrvalt lihtne avastada, et "keegi" teeb tegusid, mida ta väga sooviks, et ka talle tagasi tehtaks. Hingeline tühjus on märgiks, et sedalaadi suhtlemine on jõudnud oma "piiri" peale. Ikka võib tunduda, et keegi "teine" on see ,kes kingiks "täistunde hingele". Ja kui avastakse, et sobivat tuleb teadvustada ja see lihtsalt sissehingata võib avastada, et kas sobiv inimene on koguaeg kõrval olemas olnud. Lihtsalt enda häälestatus on olnud selline, et seda pole suutnud näha ja tunda.
Netisuhtlemine on ilmingu mõttes "uus" suhtlemisharu. Olen mõelnud, et tegemist on võimalusega tohutu kiirusega "lahendada" oma teadvuse kinnijäämisi ka peenemal tasandil. Nii et pole vaja oodata, kuni teatud "suhe" jõuab oma kehastumisega füüsilisele tasandile ja oleme "obektiga" silmast silma vastamisi. Olid ajad kus inimene suhtles mõne üksiku inimesega väljaspool oma perekonda suguvõsa elu jooksul. Aktiivselt netis suhtlejale on oma perekond ja lähikond imeväike osa kogu sellest suurest seltskonnast. Omad väikesed ruumiosad lagunevad netisuhtlemise läbi kiiresti ja vahel liiga jõuliselt kui tahaks.
Võib väita, et iga "chakra" tasand vajab energiat ja suhtlemine on üks energiahankimise võiamlus. Inimest oma ehituselt on kirjeldatud vägagi erinevalt. ja kui hakata uurima, siis erinevad ehituse kirjeldused ei räägi üksteisele vastu, nad lihtsalt jaotavad terviku oma selgutuseks erinevateks osadeks.
Võib öelda, et ilmnenud inimene koosneb 2 osast - ajatust ja ajalisest. Ajatu saadab oma ühe "kiire" siia ajalisse ja ikka selleks teadvustada iseennast. Niikaua kui ajalisel kehastumisel pole seost ajatuga ( püsivat seost ) ehk pole ehitatud vikerkaare silda, niikaua on suhted üliolulised.
Võib jaotada 3 osaks - Vaim, Hing , Keha. Keha tahaks saada kõik omale, mis tal vaja on, pole me eriti aldid oma kehaosi "ärajagama", nii et kehatasandil oleme kõik saajad. Hingetasandil aga käib see "sulle - mulle" mäng kuni Vaim Tulena kogu eksistentis valgust pole heitnud.
Üks otsib suhetest vabadust, teine otsib läbi suhte kindlust ja tuge ehk siis turvalisust.
Üks otsib suhetest ideid, mõni otsib suhetest taipamist ja arusaamist elust ja maailmast, mõnele on olulised sündmused, sündmuste ebaõnnestumiste korral otsitakse põhjusi ehk siis süüvitakse või siis üritatakse seda endast välja elada. Mõni otsib suhteid et teha midagi suurt, sest kõik suured asjad luuakse läbi suhete, otsitakse koostegutsejaid. Mõni otsib suhetest seda väljaelamise võimalust, et oleks lihtsalt lõbus ja tore olla. Mõni otsib oma füüsilisele lähedusvajadusele väljundit, mõni tahaks lihtsalt rääkida kasvõi tühja juttu, et saaks energia äramaandada. Mõni tahaks suhelda vaikuses ja tunda ühist tunnet, mõni tahaks rääkida ja teda ei häiri, et teine räägib samal ajal. Mõni tahab , et rääkimise ajal teine ikkagi ei räägiks, vaid vähemalt jätaks mulje et kuulab. Ja mõnele on oluline, et kuuldaks ka siis kui midagi räägitud pole......Seda võiks nüüd lõputult jätkata, mida mõni võiks suhetest otsida....Võiks öelda, et suhtlemine on meeleseisund...mis võtab välises maailmas teatud kuju,vormi. Võiks öelda, et see meeleseisundon kui etendus, kes ise otsib välja vastavad näidendid ja paneb näidendikirjutaja enda ka mängima, kahjuks mitte alati peaosa.
Ise elan oma elunäidendit ja läbi suhete see näidend muutub nähtavaks.
Iga ilming vajab ruumi, milles toimuda. Ruumi ülevalhoidmine on alati kellegi töö. Töö ,mida ei nähta ja selle töö tulemust aga otsivad kõik. Ja kui on puudu suhtlemisest aga veel ei jagu oskusi kuidas sellist ruumi suhtlemiseks ülevalhoida, siis iga ülesehitatud võimalus tekitab elusa tunde. Et nüüd on kõik mu vajadused suhtlemiseks korraga lahendatud. Et saan oma ideid jagada ja teiste omi vastuvõtta, et ometi on võimalik väärtuste jagamine ja ehk saab isegi midagi vastu. Et ometi kusagil toimub miskit ja et saab end lõputult väljaelada, kogu selle aastaid kokkukogutud pinge. Nii tahaks ju suhelda.
Kuid teadvusel on üks eripära, meelel on üks eriline omadus. Üks seisund korraga. Nii et olleks oma ühes terves seisundis korraga ,mis ütleme hetkel siin hõlmab kirjutamist , siis kellegi teise mingi "muu seisund" pole vastuvõetav. Ilmselt kui siin kõrval oleks keegi, kes tahaks hetkel kohe rääkida, mis on Toimunud ja mis kõik veel tuleb... võimalik et seda kirja kunagi ei oleks...sest kahe suhtelmise vahel tuleb ju valida.
Minnes kuhugi, ütleme ka foorumisse, otsib üks "iva" ja teine tahab lihtsalt "lobiseda". Ühte häirib et teine on ehk lausa "tõsine ja tige" ja teist häirivad "elu labastamine ja kergeltvõtmine". Ja see kõik on täiesti normaalne kuni energiavahetus toimub "sulle-mulle" tasandil. Teisel pole nagu "õigust" toota energiat, mis on sobimatu. Ja see õigus oma elu mõjutada jääb teisele niikauaks, kuni me selle õiguse temalt endale tagasi võtame. Mis õigus on endal anda oma elu ja meeleseisundite mõjutamine kellegi teise kätte Ja see õigus kestab niikaua, kui suhtlemine on kaubavahetus ja äri ehk siis väga tihedalt seotud kõige ainelisega.
Ja nüüd jõuan ma lõpuks selleni, mida ma tegelikult öelda tahtsin )) Sissejuhatus läks pikaks, aga ma ei hakka seda ikkagi kustutama ))
Et foorum on üks võimalus avastada oma meeleseisundid, oma Eluteater ja ehk on ühiselt võimalik leida midagi mis meid ühendab. Ja ühendavaks võimaluseks on hoida oma mõtlemine teemadel ja ideedel ja taibata iseendas olev sobiv lähenemine. Ja nagu ka elus nii ka foorumis, teeb kõik põrguks isikupõhine lähenemine, kus oluliseks muutub ütleja isik, mitte see mida tal öelda on.
Mõned vanad tsitaadid ka lõppu
| 2004 veebruar vikker kirjutas: |
Mida suuremad on "asjad"/toimimised, seda rohkem tegijaid on varjus. Nii on ka selle foorumiga. Sisuliselt on selle loojad kõik need inimesed, kes seda vajavad. Ja vormiselt, on see mitmete inimeste ühistöö ja ühismõtte tulemus.
Nii, et ka tänud kõigile nähtavas ja nähtamatus, kelle toimimise tulemusega nüüd siin - Tuulepesas koos oleme. Ja see on võimalik tänu kõigele sellele, mis on meie kõigi seljataga. Igal kogemusel oma osa. Igal inimesel oma osa. Igal nähtamatul mõjul oma osa. Selles toimimises siin ja praegu, oleme kogum kõigest, mis on olnud.
Ilmnenud asjade üks põhiomadus on, et kõik muutub, kogu aeg. Me peame väga paljut oma elus iseenesest mõistetavaks. Ja alles siis, kui see kaob, taipame kui väärtuslik see oli olnud.
Nii, et hinnakem seda, mis täna on. Juba kasvõi sellepärast, et homme ei pruugi seda võimalust enam olla.
Ilmnenud elu meie ümber, on kõigi inimeste toimimise summa. Igaühel oma osa selles. Nii, et olgu meil taiplikust näha oma osa siin Suures Elurattas ja see parimas olemises ära teha, isegi siis kui tervik polegi nähtav.
Ja Tuultest toodud sõnumid olgu Südamehäälele toeks, kui rada tundub käest kaduvat.
http://tuulepesa.zzz.ee/viewtopic.php?p=57#57
|
| 2004 veebruar vikker kirjutas: |
Tuulepesa foorum on oma ideelt teemade foorum. Lähtutud on ideest, et igas inimeses on olemas Tarkuse seeme, igas inimeses on iseenda Tee äratundmine, igas inimeses on asjade taipamine, iga inimene on oma olemuselt terviklik, kuid niikaua kui seeme pole idanema hakanud, vajab inimene vihjeid väljastpoolt. Nii, et igaüks võib olla igaühele sõnumitoojaks ja äratajaks. Kui see Tarkuse iva on idanema ja kasvama hakanud, siis tekib ka vajadus, seda iseendasolevat jagada. Sest Tarkuse/Armastuse tuli jagades kasvab. Tänu teises ärganud samale tasandile.
See Tuulte kodu on siin arenemises ja ilmselt kujunduses ja ka sisulises foorumite ülesehituses tuleb veel muutusi.
Uus võimalus on see, et Tuulepesaline saab valida oma foorumi tausta ja seda profiili alt. Seal on neid üsna mitu.
Nii, et mõelgem kirjutades "lugeja" peale ja kuulake lugedes oma taju. Sobimatu võib kellelegi sobiv olla. Sest ainult iseenda jaoks sobiv äratab ülesse Olemasolu kõik võimalused iseenda südames.
Parimat Olemasolemist!
http://tuulepesa.zzz.ee/viewtopic.php?p=216#216
|
|
_________________ http://heietuli.wordpress.com/ |
|
    |
 |
sirel
|
Postitatud:
Kolm Juun 04, 2008 4:44 pm |
  |
| vikker kirjutas: |
| Ja nagu ka elus nii ka foorumis, teeb kõik põrguks isikupõhine lähenemine, kus oluliseks muutub ütleja isik, mitte see mida tal öelda on. |
olen nõus, et isikupõhine lähenemine muutub lõpuks "andmiseks" ja foorum saab lagastatud. siin on asi võrdlemisi puhas ja see mõjub kuidagi kainestavalt. aitäh selle eest.
"käige minu tegude, mitte sõnade järgi" saab siin aga hoopis uue tähenduse. persooni teod palutakse jätta tähelepanuta kuigi minuarust need asjad peaksid käima komplektis, et vähendada moonutusi. ja mis veel hullem - teod lähevad kustutamisele, sest need olid isikupõhised ja alles jääb vaid kaunis jutt...
olen osav puuduste leidmises ja kahjuks vähemosav lahenduste pakkumises. see on ilmselt kellegi teise pärusmaa  |
|
|
  |
 |
see
|
Postitatud:
Kolm Juun 04, 2008 5:15 pm |
  |
Too kirjutis oli ikka tugeva mõttetöö tulem. Lugesin kaks korda ja mõlemal korral jäid erinevad mõtted pähe kinni. Et polegi tähtis, kui hästi keegi ennast väljendada oskab. Tähtis on hoopis see, mis lugeja kõrvade vahel toimub. Olen üsna kindel, et võin seda ka kümme korda lugeda, ja ikka jääb iga kord erinev mulje.
Et asi ei olegi ei tegudes ega sõnades ega mõtetes-tunnetes, vaid kontaktis. |
_________________ kas see ikka on nii? |
|
  |
 |
sirel
|
Postitatud:
Kolm Juun 04, 2008 5:28 pm |
  |
kontakt siis selliselt, et mida see minus äratab parasjagu? jah, mõned tekstid äratavad minus erinevatel aegadel järjest uusi mõtteid - sellest ka raamatute ülelugemine - kohe ei suuda haarata kõike. protsessori jõudlus on madal
kontakt ilma sõnade ja tegudeta aga oleks juba nii kõrge pilotaazh, et jääks vaid väheste pärusmaaks. ma jääks siis oma kontaktist ilma  |
|
|
  |
 |
see
|
Postitatud:
Kolm Juun 04, 2008 5:50 pm |
  |
Kontakt ehk suhestumine (minu keeles). Ja erinevatelgi tasanditel. |
|
  |
 |
sirel
|
Postitatud:
Kolm Juun 04, 2008 6:28 pm |
  |
ok. see suhtestumise asi vajab veel selginemist minul. minule lihtsalt tekitab probleeme, et miks isik ei ole oluline - mulle ta on oluline. mulle on väga oluline näha "tarka juttu" ajava onu tegutsemine. kombeks on öelda, et niimoodi ma hangin eelarvamusi inimeste suhtes aga kõigile ka ei jaksa koguaeg teist võimalust anda mitte solvumisest või kibestumisest vaid aja kokkuhoiu ja ressursi mitteraiskamiseks. |
|
|
  |
 |
see
|
Postitatud:
Kolm Juun 04, 2008 6:44 pm |
  |
Ma teen vahet suhtlemisel ja suhestumisel.
Suhelda võin paljudega, aga hoopis vähem on neid, kellele ma ukse lahti teen ja sisse lasen st. suhestun. Sel juhul peab juba mingi energiavahetus toimuma, siit edasi läheb raskeks seletada... ja valetada ei taha... |
|
  |
 |
siidisaba
|
Postitatud:
Kolm Juun 04, 2008 6:47 pm |
  |
Kogu karma olemus tuleneb inimese suhetest, sest suhted on need, mis loovad karmat, need on need, mis õpetavad, sest läbi suhtlemise saabub taipamine, sest midagi ei tule väljastpoolt, kõik on inimeses endas, lihtsalt erinevad suhted lasevad inimesel mõelda erinevat moodi. Vikkeri tuletooja on minu jaoks minu elus teatud liiki mõtteviisi ja maailmavaadet tutvustav inimene, kes loksutas minu maailma nii, et selle tulemusena olen ise olnud ühele inimesele tuletoojaks.
Mina mõistan energia ületootjate all loomingulisi inimesi, kes loovad selleks, et teistel oleks midagi vaadata, kuulata, lugeda, mõelda mõtiskleda.
Kas energia ületootmisega kaasneb alati puuduolemine...ei pruugi, mõnele antakse selleks, et tema anda saaks, see ongi tema ülesanne ja keegi ei näe, kust tema saab.
Netisuhtlus on muutnud mind tolerantseks, mõistvaks, samas ka kinnisemaks, sest olen tajunud mingit kurjust, mida ma tõrjun. Ropendamine, labatsemine, ärapanemine, alandamine see peletab mind. Õnneks on olemas opid, kes vaikides võitlevad sellega, samas demokraatia toetab sõnavabadust, mida mõni tõlgendab kui "ütlen_kõike_mida_tatt_suhu_toob". Anonüümsus nagu vabastaks vastutusest. Igal ühel oma tee käia ja omad mõtted mõelda, aga vahel ikka lasen end häirida, kuigi ei peaks. |
|
|
  |
 |
see
|
Postitatud:
Kolm Juun 04, 2008 7:21 pm |
  |
Ma ei ole kindel, kuidas Vikker seda mõtles, aga minu meelest oleme siin Tuulepesas kõik üksteisele Tuletoojateks.
Mind aitas eriti Rändur (ja seda ei tohi valesti tõlgendada, siin peaks olema TÄNU-märk), tänu temale ma leidsin üles ühe emotsiooni "juured".
Ja seda ei oleks tekkinud ilma suhtlemise ja suhetumiseta. |
|
  |
 |
sõps
|
Postitatud:
Nelj Juun 05, 2008 11:42 am |
  |
Hirmsasti tahaks ühe mõtte välja öelda ja sobitaksin selle siia suhtlemise teemasse.
Kas olete mõelnud, mis on iroonia?
Kirjanik on kunagi seostanud irooniat ladinakeelse sõnaga iron – raud.
Minu mõtetes seostub iroonia kirvega, ühe suure korraliku pikavarrelise kirvega. Annad targa kätte, ta oskab sellega vehkida, aga kas tahab…?
Annad lolli kätte, ka tema oskab sellega vehkida, nii et pead lendavad ja veri voolab, ja pahatihti ta ka tahab…
Jutu tera siis selles, et iroonia on relv, millega on võimalik kõik maatasa teha, nii targad kui lollid, ja mille kasutamiseks pole mõistust vaja.
PS! „Targa“ ja „lolli“ all eelnevas tekstis ei mõtle ma mitte inimesi (sest mine tea, äkki sattun nii isegi lollide kilda ), vaid pigem nähtusi - tarkust ja lollust. |
_________________ Ma ei peagi otsustama, kas miski on hea või halb... |
|
   |
 |
Igavene Rändur

|
Postitatud:
Kolm Juun 11, 2008 10:21 am |
  |
Mõtlesin päris tükk aega, kas kirjutada siia teemasse midagi või mitte ... Lugesin "vikkeri" pikka sissejuhatust ja "jüngrite" hinnanguid toimunule ja toimuvale ning ... kuidagi tuttav tuli kõik ette! " Ridade puhtuse nimel ..." - just nende sõnadega alustati "arutelusid" ja "kuulati laia üldsuse arvamust" ennem Väljaheitmist! Ma pean tegema "vikkerile" sügava kummarduse, et Ta ennem kustutusklahvile vajutamist vaevus nii pikka põhjendust alustama ... Ju siis oleks minu väljaheitmine ilma "laiade masside üksmeelse nõudmisetta" paljudes tuulepesalistes küsimusi tekitanud ... Tänan vaeva eest! Minu sõber Radikaal sarnast au ei pälvinud.
Ja kinnitan ikka ja alati: Elu on primaarne! Elada, see tähendab elust rõõmu tunda ja seda rõõmu teistega jagada - vaimu teritades, hinge harides ja kõige elava eest Vastutades! Kõige Elava Jumal vajab meid kõiki! Kõik me saame osaks Jumalast! |
_________________ Me kõik saame osaks Jumalast! |
|
  |
 |
vikker

|
Postitatud:
Kolm Juun 18, 2008 2:05 pm |
  |
Prooviks kirjapanna siis selle mõtte, milleks see pikk sissejuhatus mõeldud oli.
Aistingupõhine ( kuulmine, nägemine, kompamine, maistmine, haistmine) suhtlemine on jämedam suhtlemise liik maailmaga, hetkel jämedamat kättesaadaval pole ja kas ongi, ei tea.... Ta vajab instrumenti vahendajaks, ehk siis füüsilise keha olemasolu. "pildid", mis tekivad selle tulemusena aga pole aistingupõhised, vaid jäävad hulga peenemale tasandile "eludeks", häälestades siis igas elus teatud nähtuste aistingupõhise võimaluse. Nii et siin elades oleme nn " vanade piltide" mõju all, need häälestavad aistingupõhist taju ja samas on tänu füüsilisele kehale võimalus ka neid "pilte" kooslahtivõtta ja uuesti kokkupanna. Aistingupõhine suhtlemine on ülioluline, sest ta avab uksed nn "kuulmise, nägemise, kompamise, maitsmise ja haistmise" kõrgematele tasanditele, millel pole aistingutega keha mõttes enam mingit seost.
Netisuhtlemine välistab füüsilise keha kaudu "kuulmise, nägemise, kompamise , maitsmise, haistmise". Ta lülitab need välja, küll aga annab otsetee selge kuulmise, nägemise, kompamise, maitsmise ja haistmise juurde, mis pole seotud füüsilise kehaga. Seda juhul kui iseenda häälestatud "pildid" on suudetud lahustada ehk pildid, mis pigem kirjeldavad "pildistaja" meeleseisundit aga mitte seda mis olemas on. See meelepildialbum on netisuhtlemises nähtav läbi suurendusklaasi. enda suurendusklaasi. Suurendusklaasiks on siis see, mis on inimese jaoks oluline. On oluliseks tarkus, suureneb tarkus, on oluline isik, suureneb isik, on oluline mõttevahetus suureneb see, on olulised intriigid, kasvavad needki. Nii et netisuhtlemine on otsetee oma omaloodud meelepildi albumisse. Netisuhtlemine võimaldab võtta oma meelel pildi ja asetada see suheldud objekti ja iseenda vahele. Kuna pilt on juurtega iseenda aistingutes, siis läbi suurendusklaasi on näha see pildiosa ,mis on teisele delegeeritud. Ja netisuhtlemises kus füüsiline keha on väljalülitatud ei saa me mitte otse füüsiliste aistingutepõhiselt infot, vaid see info on oma meelepildipõhine.
Sellise suhtlemise tulemuseks on suuremas plaanis oma olemasolevate meelepildi albumite purunemine, aga tihtilugu enne kui miski otsa saab, tuleb seda kasvatada kuni piirini ja eks igaühel on selleks oma mõõt. Nii et kuni teadvuse ühtsuseni läheb segadus, arusaamatus, mittemõistmine, hindamine, kellegi päästmise vajadus, tunne et minust ei saada aru, ärritatus, ägedus, vajadus intriigide järgi jne, jne aina suuremaks ja suuremaks. Aga õnneks kasvab ta kuni mõõt on täis. Igaühel on see mõõt iseenda järgi. Sest õnneks on teadvus oma loomult ühtne ja ta lihtsalt ei talu üle teatud piiri valu ja piina mida teadvuse delegeerimine "välja" põhjustab. Teadvus kannatab seni kuni maailmas mis on Üks ja Terve ühte osa lükatakse ära ja teist osa tiritakse lähemale ja sellest protsessist pole isegi mitte mingit mõistuslikku ettekujutust. Aga on ka variant, et ühel hetkel teadvus kolib "mujale" ehk siis kundalini - puhas teadvus, leiab endale "teise " elukoha. Nagu iga elukohavahetus füüsilises maailmaski, tähendab see suuri muutusi. Muutusi siis maailmatunnetuses ja tajus.
Nii et omades küll füüsilist keha on inimkond saanud suure võimaluse läbi interneti. Kui kasutada nüüd duaalset seisukohta, siis netsuhtlemine on kiirtee kas siis "iseenda loodud taevasse või põrgusse". Kui rääkida ühtsuses, siis on see võimalus Iseendaks, kus oma taju jaotumine enam ei tekita valu ja piina, millel pole väljapääsu enam füüsilise tasandile.
Nii et igasugune netisuhtlemine annab koguaeg väärtuslikku infot, kas teadvus elab oma võimalustega veel kihtides, kus igale nähtusele leitakse oma meelepildialbumist tajumiseks sobiv pilt või ollakse ühtses seisus, kus enda teadvusesse voolanud ongi Iseenda osa. Kui võtta netisuhtlemist ( mis olevat alguse saanud sõjatööstuse vajadustest) kui abivahendit, siis on see oma illusioonides kasvatamiseks ja kuni piirini kasvatamiseks parim vahend. Võiks isegi väita, et kõik netikasutajad on kiirteel, kasutagu nad netisuhtlemist mis tahes "tasandi" huvist lähtuvalt. Sest illusioonide ja suurendusklaaside kasvamisel on õnneks piir, mille ületamine annab vabaduse. Nagu teadvus on piisavalt ärganud, suudab ta elada ainult vabaduses ja terviklikkuses.
Ps!! Ajend ja põhjus on erinevad asjad. Kui kellegi tegevus midagi ajendab, siis on see võimalik tänu sellele, et põhjus on olemas. Põhjus aga õnneks on alati iseendas, mitte kellegi teise käes või tegudes. Seda muidugi juhul kui oma meelepildialbumi pildijärgi asjad teisiti pole iseenda jaoks sätitud. |
|
    |
 |
vikker

|
Postitatud:
Kolm Juun 18, 2008 2:33 pm |
  |
Lisaks siia juurde veel ühe suhtlemise põhialuse. Kõik see millele reageerime nn teistes, kasvab endas. Ma ei mõtle siin välist reageerimist, on hulgaliselt tegusid, millele tuleb ja peab reageerima, mõtlen sisemist "susisemist""ägedust""ärritatust" aga ka "vaimustust" ja "õnnetunnet".
Reageerimine keskendab tähelepanu teatud sagedusele ja sama sagedus võimendub tänu sellele ka endas. Kuna füüsiline tasand on netisuhtlemisel kõrvalejäetud, mis ehk selliste reageerimiste mõju piirab, siis igasuguste omaduste ja energiate iseendas kasvatamiseks on netisuhtlemine suurepärane võimalus. |
|
    |
 |
see
|
Postitatud:
Kolm Juun 18, 2008 4:06 pm |
  |
Kõige tähtsam sõnum on siis, et unustame "andmised" ja mõtleme rohkem rõõmu jagamisele? ...et oma albumit natuke rõõmsamaks teha. |
|
  |
 |
vikker

|
Postitatud:
Kolm Juun 18, 2008 4:36 pm |
  |
Andmine ei sõltu andjast, vaid vastuvõtjast, palju temasse mahub. Üleääre läheb täis anum nagunii, kui andja väga helde on  |
|
    |
 |
see
|
Postitatud:
Kolm Juun 18, 2008 6:53 pm |
  |
Mõtlesin "andmiste" all küll vastu pead andmist, sõimu, laimu, aga toimib igal juhul.
Issake! See on ju emotsioonide vahetamine!!! |
|
  |
 |
see
|
Postitatud:
Nelj Juun 19, 2008 9:25 am |
  |
Tekkis küsimusi seoses üle ääre ajamisega ja vajakajäämisega.
Kuna ma tean kogu aeg, et elu on ilus, ümberringi on palju-palju ilusat, ja tahan seda ka teistele igal võimalusel öelda, kas see siis tähendab, et see "hea moll" on täis ja ajab üle ääre?, ja kas ma siis, vastupidi, peaksin tõmbama ligi neid teisi, kehvemaid "asju?
Aga ma ei tõmba ju? Või tõmban ikka, aga ei saa aru? Ja kas need on siis tühjad? Ja on neid üldse vaja täita? Kas mitte kõik "mollid" ei peaks tühjad olema? Või täis? |
|
  |
 |
flyghost

|
Postitatud:
Nelj Juun 19, 2008 1:43 pm |
  |
Anumatega on wast ikka nii, et neid on meil palju... osad tühjad, osad poolikud, osad ääreni...
Peale selle on meis weel kraane, mis jooksewad lahinal ja ärawoole, mis tõmbawad endasse...
Inimene on samamoodi paljusus, nagu maailm, kus ta elab. |
|
|
     |
 |
Midsummer
|
Postitatud:
Nelj Juun 19, 2008 2:06 pm |
  |
Kuidas neid äravoole peatada? Kas kokkuvõtete tegemine "töötab"? Millised äravoolukanalid on naise jaoks tema suhted meestega? |
|
|
  |
 |
see
|
Postitatud:
Nelj Juun 19, 2008 5:00 pm |
  |
| flyghost kirjutas: |
Anumatega on wast ikka nii, et neid on meil palju... osad tühjad, osad poolikud, osad ääreni...
Peale selle on meis weel kraane, mis jooksewad lahinal ja ärawoole, mis tõmbawad endasse...
Inimene on samamoodi paljusus, nagu maailm, kus ta elab. |
Sa mõtled nende kraanide all vist enda lukustamist erinevate "asjade" eest ja et need lukud ei pea? ja inimese ja maailma paljusus on samuti selge, aga sellele "äravoolude"-värgile ma küll pihta ei saanud.
Ning täis ja tühjadele mollidele tahaks ikka vastust saada. |
|
  |
 |
sirel
|
Postitatud:
Nelj Juun 19, 2008 5:30 pm |
  |
Lisaks siia juurde veel ühe suhtlemise põhialuse. Kõik see millele reageerime nn teistes, kasvab endas. Ma ei mõtle siin välist reageerimist, on hulgaliselt tegusid, millele tuleb ja peab reageerima, mõtlen sisemist "susisemist""ägedust""ärritatust" aga ka "vaimustust" ja "õnnetunnet".
Reageerimine keskendab tähelepanu teatud sagedusele ja sama sagedus võimendub tänu sellele ka endas. Kuna füüsiline tasand on netisuhtlemisel kõrvalejäetud, mis ehk selliste reageerimiste mõju piirab, siis igasuguste omaduste ja energiate iseendas kasvatamiseks on netisuhtlemine suurepärane võimalus. |
olen vägagi nõus. meis kõigis on kõik olemas ja see mis "tahab" või "vajab" meie tähelepanu, see ka reageerib meis. netisuhtlemine on tõesti suurepärane viis arenemiseks, sest iseennast jälgides üksi seal ekraani taga pead sa aru andma vaid enesele. suurepärane võimalus õppimaks enese vastu aus olema. |
|
|
  |
 |
flyghost

|
Postitatud:
Nelj Juun 19, 2008 7:15 pm |
  |
| see kirjutas: |
Sa mõtled nende kraanide all vist enda lukustamist erinevate "asjade" eest ja et need lukud ei pea? ja inimese ja maailma paljusus on samuti selge, aga sellele "äravoolude"-värgile ma küll pihta ei saanud.
Ning täis ja tühjadele mollidele tahaks ikka vastust saada. |
Inimene ei ole suletud süsteem. Ei ole ta suletud süsteem füüsilises plaanis ega ka muudel tasanditel.
Oleks kummaline mõelda, et kõik mis meisse tuleb, ka meisse pidama peaks jääma.
Täis ja tühjad... ma ei usu, et kellelgi wõiks olla kõik anumad täis wõi kõik tühjad. Üks näiteks täidab oma nõu raamatutega, teine looduse imetlemisega, kolmas on muusik. Kui nad kokku saawad, on neil mida üksteisele jagada ja wastu wõtta. |
|
|
     |
 |
see
|
Postitatud:
Reede Juun 20, 2008 8:46 am |
  |
Mina ei tea, kuidas "Vikkeril" on õnnestunud nii paljudest erinevatest kildudest niisugune tervik kokku saada. Tegelesin sellega terve tänase öö. Nägin vahepeal unes ja tegelesin jälle edasi.
Inimene ("see") võtab ühe killu ja hakkab seda endale sobivaks väänama, kusjuures unustab kõik muud killud ära. Käib selle täie tõena välja ja vaidleb vastu kõigile, kes teisiti arvavad ja oskavad seda võib-olla tervikuga siduda.
Aga mina olen niisugune: ma teen sellest ühest killust endale pildi ja kui tuleb ette järgmine kild, siis tuleb ka järgmine pilt, mis ei pruugi eelmise pildiga üldse kokku sobida. Ja kui neid kilde ja nendest tekkinud pilte on nii palju, siis sellest tuleb üks kena kirju galerii. Või nagu unes: 2. tasand täis midagi looklevat (nagu traadipusa), mõned üksikud heledamad laigud.
Et las olla igaleühele oma ja suhtleme edasi ja elu on endiselt ilus. |
|
  |
 |
sandanji
|
Postitatud:
Püh Aug 17, 2008 10:04 pm |
  |
Tõdesin täna, et eriti mõjusad ja paljastavad on suhted lastega (nii 9-10 aastastega näiteks). Eriti kui nad juba natuke rohkem tuttavad on. Sest neilt tulevad julged ja uudishimulikud küsimused, millele teinekord iial vastata ei tahaks... Siis aga tõded, et on need ongi need küsimused, mida endale esitada kardad ja lapsed toovad esile need selleks, et sa neid olulisi küsimusi ei unustaks ja nendega tegeleksid... Vähemasti minul täna sellised mõtted tekkisid... Lapsed suutsid tuua päevavalgele mu kompleksid nagu seda keegi teine pole suutnud teha... Kompleksid, millega ma kuigi palju tegeleda pole tahtnud. Ja seda sõbralikult ja siiralt. |
|
|
  |
 |
vikker

|
Postitatud:
Teis Aug 19, 2008 8:50 am |
  |
Üks huvitav nähtus igasugu komplekside kohapealt on nn "kordused". Sisuliselt 9-10 aastastega suheldes oleme "teiselpool" oma 9-10 aastastaselt kogetud kogemust. noorus on seotud avatuse ja väga selge nägemisega. Nägemine ajajooksul tuhmub, kui selgub, kas või näiteks see, et ausust nõuda on palju lihtsam kui ise aastate jooksul ausaks jääda. Igasugune rahulolematus loob kiiresti võimaluse olla "teisel pool". Kiiresti võib tähendada ka 60-70 aastat.
Oletame, et näeme midagi 10 aastaselt. Väljendame seda üsna häälekalt, sest nähtav on vastuvõetamatu ja elutõdedega vastuolus. Ütleme, et see keda näeme on vanuses 35. Mõistmatus toimuva suhtes ja energia mis anti sellesse loosse ootab kuni saame ise täpselt niivanaks, ehk siis oleme 35. Sellisel juhul langeb selle "loo" teine pool automaatselt "kaela". Kui nüüd olles 35, tekib arusaamatus ja ehk lausa viha lapse käitumise peale, ollakse loonud järgmine lugu, mis hakkab hargnema järgmises taaskehastuses, siis kui teadvus on 10 aastases kehas. tegemist on siis protsessiga ,mis koguaeg taastoodab end, niikaua kui inimene ühel hetkel saab teada, et see ratas on võimalik katkestada ja ta saab õpetuse kuidas seda teha ja ka otsustab selle ISE teoks teha.
Ja siin on hulgim mustreid sedasi tiirlemas. Peredesse sünnivad kokku teatud mustritega inimesed, kes siis oma "osa" kenasti delegeerivad teistele, saades koguaeg ise võimalusi kas mustrit taastoota või siis muster lahustada. |
|
    |
 |
veiho

|
Postitatud:
Nelj Aug 28, 2008 11:42 pm |
  |
Hea on teada. Tegelikult teada, mitte arvata või unistada. Teada, et mitte midagi pole asjata, et kõik teenib üht eesmärki.
Suurejoonelised õpetused innustavad inimesi arvama, et kui neile meeldib õpetuse energia, siis tähendab see, et nad ongi juba õpetuse järgijad, endas kandjad, elu tundjad. Ükskord kindlasti algab aeg, kus "silmad avanevad" nägemaks, et see, millele on pandud rohkem või vähem tuntud nimed ja kantud edasi põlvest põlve, on vaid millegi ärataja ega küündi iialgi olemasolemise tarkuse keerukuseni, sest sõnad lihtsalt ei suuda, isegi kui nende sõnade kirjapanijad on teadnud. Aga häälestatust harjutatakse pikki aastaid, vahel arvates et tunneli lõpust paistev valgus võib osutuda veduri tuleks. Kõhklused ja kindlameelsus vahelduvad kuniks end ära kulutavad ja jääb midagi, mille juured asuvad kindlas pinnases, mis ei vaja nimetusi ja kuuluvust, vaid toetub Elu Tegelikkusele endale. See miski võib kasutada erinevate pealkirjade all tunnustatud terminoloogiat tõe väljendamiseks ega vaja "raamatut" teadmiste õigustamiseks, kaitseks, levitamiseks. Tal puudubki vajadus levida, sest mitte kedagi ei saa väljastpoolt "parandada" kui ei tunnetata ise igatsust. See miski ei igatse hõisata ega maailma parandada, kuna teab, et "maailma loojana maailma loon...".
See on elamise rõõm.
Vananemise õnnistus.
Olemasolu valgus.
Lohutus rändurile.
Valgus tunneli lõpus.
Surma ja sünni siduja.
Rõõmu ja kurbuse tasandaja.
Edu ja õnnetuse võrdsustaja.
... |
_________________ Vabadus tähendab õigust kahelda ja valida veetlevaim veene. |
|
  |
 |
see
|
Postitatud:
Laup Aug 30, 2008 10:04 am |
  |
Tekkis jälle küsimusi seoses netisuhtlemisega. Kas siin tekivad samuti ühisväljad, egregorid või mis iganes? Ja et need hakkavad mind siduma? Sõltub see ikka minu suhtumisest, st. kui palju ma endast "välja" annan? Mõtlen, et siin Tuulepesas on tõsised teemad, siis ma olen täie tähelepanuga kohal? Aga siin ju mitu osapoolt? |
|
  |
 |
pihlakas
|
Postitatud:
Püh Aug 31, 2008 9:01 am |
  |
Minu arvates tekivad ühisväljad iseloomuomaduste põhjal. Tuulepesas huvitab mind ainult üksikute arvamus.
Et Tuulepesa taset tõsta, võiksid targad rohkem oma arvamust avaldada. |
_________________ Muuda oma iseloomu ja Sa saavutad KÕIK! |
|
   |
 |
vikker

|
Postitatud:
Püh Aug 31, 2008 2:21 pm |
  |
| see kirjutas: |
| Tekkis jälle küsimusi seoses netisuhtlemisega. Kas siin tekivad samuti ühisväljad, egregorid või mis iganes? Ja et need hakkavad mind siduma? Sõltub see ikka minu suhtumisest, st. kui palju ma endast "välja" annan? Mõtlen, et siin Tuulepesas on tõsised teemad, siis ma olen täie tähelepanuga kohal? Aga siin ju mitu osapoolt? |
ilma teatud seotusteta poleks üldsegi võimalik siia tuulepesasse sattuda. ka teatud teema on ühisväli. Kui suudetakse eristada midagi, mille kohta öeldakse, see mind huvitab, ollaksegi avastatud seos väljaga, kus on kõik huvilised oma "huviga" kohal. |
|
    |
 |
vikker

|
Postitatud:
Püh Aug 31, 2008 2:24 pm |
  |
| pihlakas kirjutas: |
Minu arvates tekivad ühisväljad iseloomuomaduste põhjal. Tuulepesas huvitab mind ainult üksikute arvamus.
Et Tuulepesa taset tõsta, võiksid targad rohkem oma arvamust avaldada. |
Tarkus kahjuks pole asi, mida tark ise näeks ja seetõttu on ajast aega olnud lugu selline, et ühel hetkel räägitakse ainult siis kui küsitud on. Nii et nagu tõuseb küsijate tasand, tekivad ka head vastused, sest need kes teavad saavad oma passiivsed osa ilmutada. Tarkus , tõelises tähenduses pole kunagi aktiivne. Aktiivne on ta neil , kes on õppimise protsessis. Et räägitakse niikaua, kui teada saadakse
Iga ahel/kett/ühendus on niitugev, kui on kõige nõrgem lüli  |
|
    |
 |
soileen

|
Postitatud:
Püh Aug 31, 2008 2:35 pm |
  |
Ühtsuses, ühisväljas muutuvad ka andmised-saamised avatumaks, tegu ei ole enam ainult ühe- või kahepoolsete kitsaste protsessidega. Ühtsuse tulemuseks võib olla avatus, avatus sarnastele energiatele, infole, jne. Nii et kui lasta nö otsad lahti, mitte suunata väga kitsalt, kust ja mida ma peaksin ühisväljas saama-andma, siis võivad tulemused väga üllatavad olla.
Jäin mõtlema, et kas foorumis targad ainult annavad ja mittetargad ainult võtavad? Kas ainult ühepoolseid protsesse on üldse olemas?
Ja kas on olemas üheselt tarku ja mittetarku inimesi... ma ei tea.. |
|
|
    |
 |
vikker

|
Postitatud:
Püh Aug 31, 2008 2:38 pm |
  |
On väidetud ka, et ühisväljas on igasugune õppimine 10 kordse kiirusega. See on siis väli ,kus kõik osalised tunnevad ennast ühises olemises ja kaob mina tunne. |
|
    |
 |
luisa moon

|
Postitatud:
Püh Aug 31, 2008 4:00 pm |
  |
Tark ja loll on äärmused, ja mitte vist eriti õnnestunud terminid, inimestena ei saa me kedagi võrrelda, sest me ei tunne või ei tea äärmusi. SEega alati kui inimene hakkab võrdlema, ta eksib, nagu muinasjutt kolmest vennast, kus kõige nooremat kutsuti lolliks. Paraku tulevik tõi teistele hukatuse aga lollivanile õnne ja külluse Võib ka osutuda et mingi aja pärast on lolliks peetu osutunud kõige mõistlikumaks.
Targa jaoks ei ole keegi loll.
Kuidas saab loll aru kui ta on loll, et tark on tark?  |
|
|
  |
 |
vikker

|
Postitatud:
Esm Sept 01, 2008 1:16 pm |
  |
| luisa moon kirjutas: |
Tark ja loll on äärmused, ja mitte vist eriti õnnestunud terminid, inimestena ei saa me kedagi võrrelda, sest me ei tunne või ei tea äärmusi. SEega alati kui inimene hakkab võrdlema, ta eksib, nagu muinasjutt kolmest vennast, kus kõige nooremat kutsuti lolliks. Paraku tulevik tõi teistele hukatuse aga lollivanile õnne ja külluse Võib ka osutuda et mingi aja pärast on lolliks peetu osutunud kõige mõistlikumaks.
Targa jaoks ei ole keegi loll.
Kuidas saab loll aru kui ta on loll, et tark on tark?  |
Loll ivani peale peegeldus 2 vanema venna enda lollus, sest selles vennas oli astraaltasand nii puhas , et toimis peeglina. Tarkus algab teadmatuse teadvustamisest. Sest alles teadvustades oma teadmatuse, on võimalik teada saada. Seistes aga kogu selle ookeani ääres, teadmatuse ookeani ääres ja saades seal piisakesi oma teadlikkusse , kas sellises seisus üldse saab end targana tunda ? Targana tundmine on võimalik Teel selle ookeani juurde, kuid mitte enam selle ookeaniga silmitsi olles. |
|
    |
 |
Igavene Rändur

|
Postitatud:
Nelj Sept 04, 2008 12:01 pm |
  |
No näete, ongi suvi-suveke otsa saanud ... ja lootus vaid vananaiste suvele jäänud. Et tegemata tööd tehtud saaks, võtmata vili ja kartul salves koha leiaks, hiired-rotid salvedest peletatud saaks ... Vägev ja võimas see Emake Loodus! Ei ta küsi, ei tee meist välja ... Kui hakkame arvama, et teame, keerab Tema arengud-asjalood hoopis teisele suunale. Ja jälle avaneb inimlapsele võimalus oma tarkust üles näidata: seletada-seletada-seletada ... Järgmise korrani!
Päikest kõigile! |
|
  |
 |
luisa moon

|
Postitatud:
Nelj Sept 04, 2008 4:40 pm |
  |
| Tarkus algab teadmatuse teadvustamisest. Sest alles teadvustades oma teadmatuse, on võimalik teada saada. Seistes aga kogu selle ookeani ääres, teadmatuse ookeani ääres ja saades seal piisakesi oma teadlikkusse , kas sellises seisus üldse saab end targana tunda ? Targana tundmine on võimalik Teel selle ookeani juurde, kuid mitte enam selle ookeaniga silmitsi olles. |
Kirjutasid väga viisakalt. Kui sa oled nõus, siis võiks kokku võtta umbes sedasi, et loll tunneb ennast targana, ja tark tunneb ennast lollina. |
|
|
  |
 |
pihlakas
|
Postitatud:
Laup Sept 06, 2008 7:50 am |
  |
Jah, ja siis on veel Tark kes Teab Kõrgemaid Teadmisi, kuid mina ei ole veel sellist inimest kohanud, see on see kelle kohta Sokrates Platoni "Pidusöögis" ütleb:
"...see omakorda viib teda teaduse uurimisele ja tarkuse omandamisele. Ta vabaneb kiindumusest ilu konkreetsetesse kandjatesse, olgu siis keha, hinge või ühiskonna näol. Sellisel tarkusearmastajal tekib palju kauneid ja hunnituid tundeid ja mõtteid, kuni ta lõpuks silmab ühtainust teadust, mis tegeleb iluga. See ilu on igavene, muutumatu ja absoluutne. Kõik muud kaunid asjad osalevad temas."
Ja "Riik":
"Kirjeldatud ühiskond ei saa reaalseks enne kui filosoofid ei saa selle maailma kuningateks."
Sest filosoofid on ju Tarkuse Armastajad. |
|
   |
 |
Igavene Rändur

|
Postitatud:
Laup Sept 06, 2008 10:27 am |
  |
Tore on lugeda,et head vanad kreeklased on inimeste lugemislaudu väisamas ... Ja ilu täiuslikkus on ... hm,hm ... ilu täiuslikkus! Kas suudab inimvaim nii ilu sisse minna, et terveks jääda? Või on terveksjäämine tunnistuseks pinnapealsusest?
Filosoofid ja valitsemine-võim? Aastatuhanded on läinud ja ka SEE kogemus inimkonnal olemas - võimutsevad filosoofiad ja filosoofid võimul. Paraku on tulem ülimalt negatiivne! "Rumalate" inimeste kasvatamine filosoofilise maailmapildi-tõe-arusaamade vaimus - kas mitte selle all meiegi ei kannatanud? Ja teine maailmasõdagi omas juhtide motivatsioonides sügavalt filosoofilisi tõukejõude-õigustusi. Ja filosoofide ning filosoofiate PALJUSUS teeb võimatuks nende objektiivse hindamise, nendele eelistuste andmise ... Ei,eeltoodu EI OLE minupoolne negatiivne hinnang filosoofiale ja filosoofidele! Inimmõtte ja inimunistuste-lootuste areng ajas ja AJA poolt antud hinnang nendele unistustele-lootustele on õppimisväärt materjal igale mõtlevale ...
Päikest! |
|
  |
 |
luisa moon

|
Postitatud:
Laup Sept 06, 2008 1:48 pm |
  |
| Igavene Rändur kirjutas: |
Tore on lugeda,et head vanad kreeklased on inimeste lugemislaudu väisamas ... Ja ilu täiuslikkus on ... hm,hm ... ilu täiuslikkus! Kas suudab inimvaim nii ilu sisse minna, et terveks jääda? Või on terveksjäämine tunnistuseks pinnapealsusest?
Filosoofid ja valitsemine-võim? Aastatuhanded on läinud ja ka SEE kogemus inimkonnal olemas - võimutsevad filosoofiad ja filosoofid võimul. Paraku on tulem ülimalt negatiivne! "Rumalate" inimeste kasvatamine filosoofilise maailmapildi-tõe-arusaamade vaimus - kas mitte selle all meiegi ei kannatanud? Ja teine maailmasõdagi omas juhtide motivatsioonides sügavalt filosoofilisi tõukejõude-õigustusi. Ja filosoofide ning filosoofiate PALJUSUS teeb võimatuks nende objektiivse hindamise, nendele eelistuste andmise ... Ei,eeltoodu EI OLE minupoolne negatiivne hinnang filosoofiale ja filosoofidele! Inimmõtte ja inimunistuste-lootuste areng ajas ja AJA poolt antud hinnang nendele unistustele-lootustele on õppimisväärt materjal igale mõtlevale ...
Päikest! |
Viicin vaielda, et mitte filosoofilised aated ei ole õhutanud inimesi, valitsejaid sõjakusele ja anastamisele, vaid siiski majanduslikud huvid, ehk maine mammona. Filosoofiat on endale ainult katteks võetud, et õigustada iseend ja oma tegusid. Kui õppida tundma näiteks Marxi, siis ei olnud tema plaanid need, mille viis ellu Lenin ja sotsialism-kommunism, seda lihtsalt tõlgendati nii nagu oli enesele kasulik. Samuti on mõne "usupiibliga" mida tõlgendatakse nii, nagu tõlgendajale kasulikum on.
Sokrates näiteks oli kirglik vestleja, teda ei huvitanud resultaat ise, vaid vestlus kui protsess. Ma ei tea, kas ma võtan endale väga suure vastutuse, aga ma arvan et see on kui inspiratsioon muusikas - sellisena tundub mulle filosoofia kõige lähedasemana ja siin ei ole mingit seost maiste himudega. |
|
|
  |
 |
pihlakas
|
Postitatud:
Laup Sept 06, 2008 4:48 pm |
  |
Sokrates oli Tark ja vestlus kui protsess oli Teadmiste edasi andmise viis. |
|
   |
 |
olend
|
Postitatud:
Püh Sept 07, 2008 12:46 am |
  |
| pihlakas kirjutas: |
| Sokrates oli Tark ja vestlus kui protsess oli Teadmiste edasi andmise viis. |
Natuke parandaks: Sokratese jaoks oli vestlus teadmiste arendamise viis. |
|
|
  |
 |
pihlakas
|
Postitatud:
Püh Sept 07, 2008 7:43 am |
  |
Loomulikult! Sest teadmised segunesid ja arenes uus. |
|
   |
 |
Igavene Rändur

|
Postitatud:
Püh Sept 07, 2008 10:42 am |
  |
Sokrates ei jätnud endast midagi kirjutatuna - on vaid õpilaste kirjapandu. Tõsiasi on ka, et filosoofide mõttekäike on ikka ja alati kuritarvitatud. Aga samaselt usuliste ideede-nägemustega on ka filosoofide "toodang" olnud aluseks-õigustuseks paljudele tegevustele (ka sõdadele!). Kogu tänapäevane nn "lääne maailm" vaevleb valgustusaja mõtlejate "toodangu" küüsis,rääkimata Hitleri"vaimsetest isadest" ja temaga lausa koostööd teinud filosoofidest ...
Aga mõtelda on tõepoolest mõnus! Ja argumenteeritult vaielda ... (mitte "karamajura" ajades emotsioonidest kantud "unelmaid" kaasinimeste ette lohistada a`la "see on minu kui vaba inimese püha õigus!"). Ja kui nn "teadaolevatest faktidest" ka uus mõte-idee-nägemus sünnib,võime iseendid õnnitleda: oleme tegelenud MÕTLEMISEGA!
Päikest! |
|
  |
 |
pihlakas
|
Postitatud:
Püh Sept 07, 2008 10:48 am |
  |
Ilus, tark ja hea Igavene Rändur, miks Sa arvad et ma midagi ei tea  |
|
   |
 |
Igavene Rändur

|
Postitatud:
Püh Sept 07, 2008 11:16 am |
  |
Ilus,tark ja hea pihlakas - ma tõepoolest ei arva nii!!! Ja egas ma oma "kommi" ainuüksi Sinule saatnud: ma, va egoist, loodan ka teiste tähelepanule ja nende oskusele ridade vahelt lugeda ...
Ja siis veel see minu vastik komme "tõde" veidike üle võimendada ja vahetevahel väänatagi paar-kolm kraadikest ... et tekiks arvamustevahetus. Vabandan!
Ja Päikest! |
|
  |
 |
see
|
Postitatud:
Püh Sept 07, 2008 11:25 am |
  |
Tere tulemast, Rändur! Kerid jälle hoogu üles? |
|
  |
 |
Igavene Rändur

|
Postitatud:
Püh Sept 07, 2008 12:42 pm |
  |
Tere" see"! Ega see hoo lisamine Tuulepesas halba tee ... kiigu-liigu on ju mõnus aga emotsioone ei küta, mõtteid liikuma ei pane, tõele lähemale ei vii. Nii et tsipa hoogu juurdr ja hagu alla kuluks ära küll!
Päikest! |
|
  |
 |
Dal

|
Postitatud:
Püh Sept 07, 2008 12:54 pm |
  |
| Igavene Rändur kirjutas: |
Tere" see"! Ega see hoo lisamine Tuulepesas halba tee ... kiigu-liigu on ju mõnus aga emotsioone ei küta, mõtteid liikuma ei pane, tõele lähemale ei vii. Nii et tsipa hoogu juurdr ja hagu alla kuluks ära küll!
Päikest! |
emotsioonid ja mõtted
emotsioonikad mõtte teed
emotsioonikad mõtted
parem oleks siiski mõtted emotsioonidest vabad hoida
ja emotsioone mõtetesse mitte lisada
|
|
|
  |
 |
luisa moon

|
Postitatud:
Püh Sept 07, 2008 3:12 pm |
  |
Pigem küsiks, kuidas on võimalik ilma rahata poliitikat teha?
Ja kui pole, siis kas need on ikka filosoofilised aated poliitiliste otsuste taga või on rahameeste huvid ja nende poolt kallutatud poliitilised otsused. Kes maksab, see tellib ka muusika.
Ei usu ka et Hitleril kuidagi teistmoodi sai, ilma rahata...ilma ärieliidi toetuseta |
|
|
  |
 |
vikker

|
Postitatud:
Püh Sept 07, 2008 6:38 pm |
  |
Poliitikat teeb iga inimene, oma ellusuhtumise ja maailmavaatega. Ja enamus täiesti ilma rahata Poliitik ei saa kunagi teha seda, mis rahva karma ei v6imaldaks. Rahvas loob omaigapäevase eluga poliitikat. Iga inimene on poliitik, aga kas on endal niipalju vastutust k6ige toimuva ees, et seda näha. Enamasti tundub, et see mis "seal" , on midagi muud kui "siin" ja et välien elaks justkui omaelu ja nagu ei s6ltugi sisemusest. Delegeerides 6igused tundub nagu annaksime vastutuse ka ära. 6nneks jääb see alati endale. Vastutus oma elu eest... |
|
    |
 |
|
|
|
Vaata järgmist teemat
Vaata eelmist teemat
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|
|