| Autor |
Teade |
uxake
|
Postitatud:
Teis Mai 15, 2007 3:23 pm |
  |
"Aga, kui ei olegi võimalik oma seksuaalsust välja elada, kas on kuidagi võimalik seda energiat muundada, et ei tekiks haigusi? Või on haigused paratamatud?"
olen päris pikka aega oma kompleksidest või jumal-teab-millest pealesunnitud tsölibaadis pidanud elama. Iga päev medtiteerides hajus suurem seksinälg kuhugi ära. Ja füüsiline liikumine - sörkjooks, tantsimine teevad asja kergemaks.
Kuid jube hästi tapab libiidot piisavalt raske ja igav füüsiline töö, nüri rutiinne elu, kehv ja kasin söök, alakaal, vähene magamine. Ühesõnaga - RASKE ELU Aga see on tervisele veel kahjulikum kui rahuldamata kirg. |
|
|
   |
 |
vikker

|
Postitatud:
Teis Mai 15, 2007 3:31 pm |
  |
Ma ei tea kedagi , kes poleks võimeline Looma. Isegi toakoristamine võib olla Looming, selle sõna kõige avaramas tähenduses. Ja iga Looming on ka sisuliselt seksuaalsuse väljaelamine  |
|
|
    |
 |
pääsusilm
|
Postitatud:
Kolm Mai 16, 2007 2:12 pm |
  |
Kas välimine kajastab alati sisemist ja sisemine alati välimist? Mõtlen alati, et kus see kirjas on, et elu peab kerge olema ja alati peab saama, mida hing ihaldab ja jõudma sinna , kuhu keha kutsub?! |
|
|
  |
 |
Yansay
Külaline
|
Postitatud:
Kolm Mai 16, 2007 2:36 pm |
  |
... |
Viimati muutis seda Yansay (Nelj Okt 04, 2007 11:20 am). Kokku muudetud 1 kord |
|
|
 |
sõps
|
Postitatud:
Nelj Mai 17, 2007 11:27 am |
  |
Urantia raamatus on selline huvitav mõte, et Maal elavatele olenditele - inimestele anti Vaim (püha Vaimu väljavalamine) natuke liiga vara, siis kui keha polnud selleks veel tegelikult küps.
Väike valearvestus siis loojate poolt.
Sellepärast vaevlevadki siinsed inimesed Vaimu ja füüsise konfliktide käes rohkem, kui see planeeritud oli.
Kõlab nagu muistend , aga tegelikult võib siin tõetera olla... |
Viimati muutis seda sõps (Nelj Mai 17, 2007 4:53 pm). Kokku muudetud 2 korda |
|
   |
 |
Mesi
|
Postitatud:
Nelj Mai 17, 2007 1:32 pm |
  |
Vahemärkus:
---
Huvitav on lugeda, kuid pööraksin tähelepanu sellele, et kui eristatakse meest ja naist, siis paluks mõlema kohta kirjutada.
Või siis soovitaks oma sookeskset pildist teine sugu puudutamata jätta st mitte üldistada.
--- |
_________________ Olles sees, olen väljas, vahel segaduses. |
|
  |
 |
pääsusilm
|
Postitatud:
Reede Mai 18, 2007 3:14 pm |
  |
| Mesi kirjutas: |
Vahemärkus:
---
Huvitav on lugeda, kuid pööraksin tähelepanu sellele, et kui eristatakse meest ja naist, siis paluks mõlema kohta kirjutada.
Või siis soovitaks oma sookeskset pildist teine sugu puudutamata jätta st mitte üldistada.
--- |
Miks peab eristama mees ja naist? Miks eeldada, et ma ei saa aru naisena meestest või vastupidi? Võibolla mul on naisena täpselt samasugused soovid nagu meestel. Võibolla suudan ma samastuda ja sisse elada iga taseme mehe soovidesse?! Võibolla suudan eristada lihtsalt kirge ja emotsionaalse lähedusega tekkinud kirge. Asi on eetikas ja ellusuhtumises. Mehel ja naisel ei ole midagi vahet. üldiselt prostituuti mehed endale naisks ei taha, aga kasutatakse ikka. Võltsmoraal mitte looduse paratamatus! Kui ma prostituuti kasutavat meest abikaasaks ei taha, siis mu eetika keelab teda ka kasutamast. kuigi ma võiksin.....külma rahuga!!
Võibolla viibki see sisemine konflikt lõpuks läbimurdele... |
|
|
  |
 |
vikker

|
Postitatud:
Reede Mai 18, 2007 3:48 pm |
  |
Soovide ja mõtete tasandil pole võimalik füüsilise soo järgi ju sugu määrata. Soovides ja mõtetes võime nn "sugu" vahetada vastavalt oma soovile. Aktiivne soov ja mõte vaheldub vastuvõtva asetusega vastavalt inimese tahtele. Füüsilisega sünniga on äramääratletud kuni "surmani" siis füüsilise keha polaarsus ja eeterkeha polaarsus. Naine füüsilisel on eeterkeha tasandil "aktiivne" ja mees füüsilisel on eeterkeha tasandil "vastuvõtteva" kehaga. Kõik ülejäänud kihid sõltuvad juba suures osas inimese teadlikusest... |
|
|
    |
 |
Mesi
|
Postitatud:
Püh Mai 20, 2007 6:23 pm |
  |
| pääsusilm kirjutas: |
| Mesi kirjutas: |
Vahemärkus:
---
--- |
Miks peab eristama mees ja naist? Miks eeldada, et ma ei saa aru naisena meestest või vastupidi? Võibolla mul on naisena täpselt samasugused soovid nagu meestel. Võibolla suudan ma samastuda ja sisse elada iga taseme mehe soovidesse?! Võibolla suudan eristada lihtsalt kirge ja emotsionaalse lähedusega tekkinud kirge. Asi on eetikas ja ellusuhtumises. Mehel ja naisel ei ole midagi vahet. üldiselt prostituuti mehed endale naisks ei taha, aga kasutatakse ikka. Võltsmoraal mitte looduse paratamatus! Kui ma prostituuti kasutavat meest abikaasaks ei taha, siis mu eetika keelab teda ka kasutamast. kuigi ma võiksin.....külma rahuga!!
Võibolla viibki see sisemine konflikt lõpuks läbimurdele... |
Teine vahemärkus:
No mõned siin ju eristavad ning vahemärkusena pidasingi silmas, et nad siis räägiksid ka teisest poolest.
Ja nagu Vikker juba välja tõi - oleneb tasandist.
Seega kui keegi seisukohti võtab, arvamust avaldab, kogemust kirjeldab, siis oleks ka parem seegi ära mainida (et mis tasandilt, mis kontekstis).
Kõik puhtalt selguse huvides - ei räägitaks nii palju üksteisest mööda. |
_________________ Olles sees, olen väljas, vahel segaduses. |
|
  |
 |
sagi
|
Postitatud:
Reede Dets 07, 2007 12:01 pm |
  |
| pääsusilm kirjutas: |
Aga, kui ei olegi võimalik oma seksuaalsust välja elada, kas on kuidagi võimalik seda energiat muundada, et ei tekiks haigusi? Või on haigused paratamatud? |
Kui blokeering on ees nagu sein, siis muud vist ei jäägi üle kui "arenema" hakata.
Mis see niisama arenemine ikka on, ikka põhjusega. |
_________________ hüvasti |
|
  |
 |
tonal
|
Postitatud:
Reede Dets 07, 2007 12:27 pm |
  |
Seksuaalsust pole vaja välja elada lihtsalt pingest vabanemise pärast.
Meie seksuaalsus tuleneb otseselt ja ainult meie sisemisest dialoogist - mis me endale räägime ja millisesse keha osasse oma tähelepanu pöörame.
Paraku on meid kõiki õpetatud niimoodi iseendaga rääkima juba sellest hetkest kui rääkima õpime ja niimoodi õpetame me ka oma lapsi tegema, kuni seda ükskord teadvustatakse.
Kes on kunagi teinud mingeid hingamise praktikaid on ilmselt kogenud, et kui hingamisega viia oma igapäevane tähelepanu jalgevahelt nö ära kuskile mujale näiteks kõhtu, siis kaovad ka sellised soovid igale kenale näolapile järele joosta ja pidevalt oma välimuse pärast muretseda. |
|
|
  |
 |
tonal
|
Postitatud:
Reede Dets 07, 2007 12:29 pm |
  |
Peatuge hetkes ja mõelge kellele on kasulik, et te kogu oma kasutada oleva eluenergia jalgevahel oleva slangi kaudu välja lasete - kindlasti mitte teile. |
|
|
  |
 |
säinas
|
Postitatud:
Reede Dets 07, 2007 1:48 pm |
  |
ma olen siiski suht veendund, et mu seksuaalsus pole mitte kõrvade vahel. mingi määrani on võimalik mõttega juga juhtida, aga tsölibaat on ikkagi rohkem nendele, kellel seksualenergiat vähe. rohke energiaga inimene jõuab kokkuhoiuga ainult kp kontrollimatu liikumiseni. pole mõtet rohkem koguda, kui suudad ära kasutada. |
|
|
   |
 |
Kuu
|
Postitatud:
Reede Dets 07, 2007 2:14 pm |
  |
| tonal kirjutas: |
| Peatuge hetkes ja mõelge kellele on kasulik, et te kogu oma kasutada oleva eluenergia jalgevahel oleva slangi kaudu välja lasete - kindlasti mitte teile. |
Kellele on välja laskmine kasulik ? |
|
|
  |
 |
uxake
|
Postitatud:
Reede Dets 07, 2007 3:31 pm |
  |
Meie seksuaalsus tuleneb otseselt ja ainult meie sisemisest dialoogist - mis me endale räägime ja millisesse keha osasse oma tähelepanu pöörame. |
Kui nüüd lause esimest poolt vaadata, siis tahtsin küll mitte nõustuda. Seksuaalsus peaks ju ilma igasuguse sisedialoogita ka olemas olema? Sisedialoogist hakkab sõltuma, kuidas seksuaalsus väljendub. Kuid samas, väga võimalik, et ma seksuaalsuse (või ka sisedialoogi?) mõistet mingis omas tähenduses kasutasin, sest kui seksuaalsuse all mõista seksuaalenergia väljaelamist seksuaalse vahekorra abil (minu meelest siis kitsam tähendus), siis on see lause ka minu meelest tervenisti OK.
Kuid seksuaalsuse (selles laiemas mõttes siis) paras ja valitsetav ülejääk on ütlemata mõnus tunne. Sihuke tuulte peal lendamise tunne  |
|
|
   |
 |
tonal
|
Postitatud:
Reede Dets 07, 2007 3:56 pm |
  |
| tenno kirjutas: |
| ma olen siiski suht veendund, et mu seksuaalsus pole mitte kõrvade vahel. mingi määrani on võimalik mõttega juga juhtida, aga tsölibaat on ikkagi rohkem nendele, kellel seksualenergiat vähe. rohke energiaga inimene jõuab kokkuhoiuga ainult kp kontrollimatu liikumiseni. pole mõtet rohkem koguda, kui suudad ära kasutada. |
Sul on õigus selles osas, et liigne vaba energia ei tule ettevalmistamatta inimesele kasuks kuna ta suunas selle automaatselt oma harjumuste ja rutiinide tugevdamiseks. Teiste sõnadega kui ta enne oli lihtsalt tavaline nõrkustega inimene, siis suurema energiaga on ta täielik kaabakas ja türann kaasinimeste suhtes.
Selle vastu aitab ainult töö oma loomusega - oma elu ülevaatamine ja harjumuste kaardistamine. Eks termineid ja õpetusi ole erinevaid aga Mehhiko shamaanid nimetavad seda omqa elust kokkuvõttete tegemiseks ning oma käitumise varitsemiseks läbi selle. |
|
|
  |
 |
tonal
|
Postitatud:
Reede Dets 07, 2007 3:58 pm |
  |
| Kuu kirjutas: |
| Peatuge hetkes ja mõelge kellele on kasulik, et te kogu oma kasutada oleva eluenergia jalgevahel oleva slangi kaudu välja lasete - kindlasti mitte teile. |
Kellele on välja laskmine kasulik ? |
Polegi nii oluline kellele. Tähtis on see, et inimesele endale pole elujõu nõrgestamine kindlasti vajalik.
Teadmine, kes õpetab meid ennast niimoodi kurnama on pigem süüdlaste otsimine kui lahenduste leidmine. |
|
|
  |
 |
tonal
|
Postitatud:
Reede Dets 07, 2007 4:04 pm |
  |
| uxake kirjutas: |
Kui nüüd lause esimest poolt vaadata, siis tahtsin küll mitte nõustuda. Seksuaalsus peaks ju ilma igasuguse sisedialoogita ka olemas olema? Sisedialoogist hakkab sõltuma, kuidas seksuaalsus väljendub. Kuid samas, väga võimalik, et ma seksuaalsuse (või ka sisedialoogi?) mõistet mingis omas tähenduses kasutasin, sest kui seksuaalsuse all mõista seksuaalenergia väljaelamist seksuaalse vahekorra abil (minu meelest siis kitsam tähendus), siis on see lause ka minu meelest tervenisti OK.
Kuid seksuaalsuse (selles laiemas mõttes siis) paras ja valitsetav ülejääk on ütlemata mõnus tunne. Sihuke tuulte peal lendamise tunne  |
Ilma ilustamata öeldes on sisedialoog kahjuks kõik mis me oleme. Ta määrab ära nii meie maailmataju, käitumise, meeleolu kui kõik muu.
Sisedialoogi pidi kõikidel inimestel olema ainult kahte tüüpi:
1. "Ma olen kõige halvem"
või
2. "Ma olen kõige parem"
ja lõputu hulk variatsioone.
Proovige tähele panna mida te endale ütlete kui suhtlete teiste inimestega? Kas annate hinnanguid nendele või halvustate ennast võrreldes nendega?
 |
|
|
  |
 |
säinas
|
Postitatud:
Reede Dets 07, 2007 4:07 pm |
  |
tonal:"...Teiste sõnadega kui ta enne oli lihtsalt tavaline nõrkustega inimene, siis suurema energiaga on ta täielik kaabakas ja türann kaasinimeste suhtes. ... "
paljude loomus on vägivaldne ja türanlik. ma pole siiani aru saanud, kumb on parem, kas selle silmakirjalik salgamine (hea mängimine) või paista laskmine. |
|
|
   |
 |
säinas
|
Postitatud:
Reede Dets 07, 2007 4:13 pm |
  |
tonal:"Ilma ilustamata öeldes on sisedialoog kahjuks kõik mis me oleme. Ta määrab ära nii meie maailmataju, käitumise, meeleolu kui kõik muu. "
kui võib, siis sõnastan ümber:
sisedialoog pole kõik, mis oleme. aga sisedialog takistab kõige kogemist, sh ka sisedialoogi enda märkamist. |
|
|
   |
 |
tonal
|
Postitatud:
Reede Dets 07, 2007 4:18 pm |
  |
tonal:"...Teiste sõnadega kui ta enne oli lihtsalt tavaline nõrkustega inimene, siis suurema energiaga on ta täielik kaabakas ja türann kaasinimeste suhtes. ... "
paljude loomus on vägivaldne ja türanlik. ma pole siiani aru saanud, kumb on parem, kas selle silmakirjalik salgamine (hea mängimine) või paista laskmine. |
Inimene on seda agressiivsem mida rohkem on ta eemaldunud abstraktsest vaimust ning omaenda energiakehast, unenäokehast. Lihtsamalt ei saaks seda öelda, kas aga midagi ka selgitab.. ma ei tea.
Viha on reaktsioon abitusele ja hirmule. Selle õpime selgeks väikese lapsena kui ei oska abitusele muidu reageerida kui vihaga, hüsteerikaga, jalgu trampides teiste tähelepanu nõudes..ja täiskasvanud aktsepteerivad sellist käitumist kui lahendust.
Agressiivsus on meis kõigis vähemal või rohkemal määral, kuna alateadlikult me tunneme, isegi teame et siin maailmas on midagi enamat kui lihtsalt söömine, seksimine ja suremine aga mis täpselt.. seda enam ei mäleta... seda hirmu kaotatud vabaduse eest saab edukalt peita teisi inimesi rünnates, terroriseerides - annab tunde nagu meil oleks jõudu:) |
|
|
  |
 |
tonal
|
Postitatud:
Reede Dets 07, 2007 4:27 pm |
  |
tonal:"Ilma ilustamata öeldes on sisedialoog kahjuks kõik mis me oleme. Ta määrab ära nii meie maailmataju, käitumise, meeleolu kui kõik muu. "
kui võib, siis sõnastan ümber:
sisedialoog pole kõik, mis oleme. aga sisedialog takistab kõige kogemist, sh ka sisedialoogi enda märkamist. |
Muidugi võib ka nii öelda ja see on täitsa õige.
Samas kui varem räägiti palju "lendajatest" , kes ei lase inimesel olla vabad ja õnnelikud, siis nüüd öeldakse pigem, et "Sina oledki lendaja!... seni kuni sa ühel hetkel enam ei ole".
Kui mõelda siis on see jube õige, lausa hirmuäratavalt õige - kuna kasutame igapäevaelus suhtlemisel ja toimetamisel oma võõrast installatsiooni ehk teist meelt, siis me praegu suhtleme ju kui kaks lendajat.
prrrrr..... |
|
|
  |
 |
säinas
|
Postitatud:
Reede Dets 07, 2007 4:50 pm |
  |
tonal:"... seda hirmu kaotatud vabaduse eest saab edukalt peita teisi inimesi rünnates, terroriseerides - annab tunde nagu meil oleks jõudu:)"
aga millest ikkagi tuleb, et lõviosa inimestest valivad silmakirjaliku (peidetud terrorismi) tee, enda paremaks/tugevamaks pidamiseks? ma vahel isegi kahtlustana, et terrosiseerija on enda vaimolemisele ligemal kui silmakirjatseja.
______
seda lendajate näidet na samuti karikaturiseeriks veidi.
üks lendaja suudab kahele inimesele jätta mulje, et nad ajavad ilgelt asjalikku juttu. |
|
|
   |
 |
tonal
|
Postitatud:
Reede Dets 07, 2007 4:59 pm |
  |
võib olla sõltub see meie ühest ja ainsamast "trikist", mille me lapsena selgeks õpime- mõned valivad tähelepanu saamiseks haledust äratava olendi mängimise, teised jälle eduka jobu mängimise.
Võin eksida aga ma ei arva, et selllel sisulist vahet oleks, kumb variant valida. Energiasäästlikum variant oleks nagunii olla lihtsalt vaatleja või siis teha teistega koostööd.. |
Viimati muutis seda tonal (Esm Dets 17, 2007 12:38 pm). Kokku muudetud 1 kord |
|
  |
 |
säinas
|
Postitatud:
Reede Dets 07, 2007 5:14 pm |
  |
mul tekkis just üks uitmõte ,et kaabakaks muutub see, kelle silmakirjalikkus avastatakse. minu puhul vähemalt töötab, kui mineviku sündmsi vaadata. |
|
|
   |
 |
tonal
|
Postitatud:
Teis Dets 11, 2007 12:45 pm |
  |
Vahest oleks ka oma püsipartnerist hea veidi distantsi hoida, et tunnetada erinevust. Seda saab muidugi teha mõlemapoolsel kokkuleppel, muidu on tüli majas:)
Targemad pead soovitavad , et igaühel meist oleks hea proovida mingi periood seksiga vahet pidada, et tajuda paremini oma enda elu.
Inimesed kes aastaid koos elanud ja ka seksuaalenergiaga käsist-jalust seotud ei saagi enam aru kus tegelikult tema elu algab ja teise oma lõpeb.
Nagu elaksime kogu aeg kellegi teise elu.
Lihtsalt proovimiseks. |
|
|
  |
 |
veiho

|
Postitatud:
Kolm Dets 12, 2007 6:47 am |
  |
Kuhu kadus tsölibaadi teema?
Tehke sugu ja teid saagu palju! |
_________________ Vabadus tähendab õigust kahelda ja valida veetlevaim veene. |
|
  |
 |
Yansay
Külaline
|
Postitatud:
Kolm Dets 12, 2007 8:20 am |
  |
Eitada oma seksuaalsust on samane endas inimese eitamisega. |
|
|
|
 |
sõps
|
Postitatud:
Reede Dets 14, 2007 3:13 pm |
  |
Seks on üks väga kindel ja hea võimalus hoida seotust sellle materiaalse maailmaga siin. See ei lase inimesel n.ö "ära hajuda", hoiab "jalad kindlalt maapinnal".
On see halb või hea? Ei ole halb ega hea, lihtsalt vahend, mida inimene võib kasutada, kui tal seda vaja on.
Samuti on seks suurepärane võimalus iseenda jagamiseks, armastuse väljendamiseks/väljaelamiseks ja võibolla veel millekski... |
|
|
   |
 |
Radikaal
|
Postitatud:
Esm Dets 17, 2007 12:30 pm |
  |
Ma pean paljude ees vääääga vabandama,ometi olen sunnitud kordama: JUMALAL-LOODUSEL on absoluutselt kama kaks,mis toimub elusolendite ajudes! Keda usume,millisel "tasandil"liigume,kui "peene"hinge- ja vaimustruktuuri kandjad oleme,millist dieeti õigeks peame,millise muusika fännid oleme,jne,jne. JUMALALE-LOODUSELE oli,on ja jääb olema ÜKS ja ainumas esimene reegel: PALJUNE! See,ja ainult SEE,on primaarne. Kõiksuse lõpmatuses on ELU üliharuldane IME! Seepärast on KÕIK elav ja eluga seonduv ülioluline-PRIMAARNE! Sest reegel on selgemast selgem: KUI EI PALJUNE,SURED VÄLJA! KÕIK! FINITO! Ja ülejäänu on tühipaljas inimajus sündinud VAHT! Me võime seda nautida,täiustada,uut ja huvitavat välja mõelda,ometi : ilma paljunemiseta saab see kõik kaljukindlalt OTSA! Siit tarkusetera (näide AJA ja tarkuse paradoksidest): MITTE MÕISTUS,VAID IHA on KÕIGE ELAVA SUUR TARKUS! (Et nii valus ei oleks,mõtelgem tsölibaadi,majandusliku mõtlemise,omasoo iharuse,eksistentsialistliku lähenemise,elu absurditeatri,jne peale,millise mõttemalli omaksvõtt ja massiline levik GARANTEERIVAD rahvuste,riikide,tsivilisatsiooni,ELU väljasuremise!!! !)
Seepärast veelkord: ERISTAGEM sekundaarset ja primaarset! Ja oma mõttemaailma nurgakivideks valigem ALATI PRIMAARNE! Ilma selleta on meie mõttevahetused aboluutselt MÕTTETUD!  |
_________________ Lagundamine on alus taassünnile ... |
|
  |
 |
tonal
|
Postitatud:
Esm Dets 17, 2007 12:36 pm |
  |
| Radikaal kirjutas: |
| ......ÜKS ja ainumas esimene reegel: PALJUNE! See,ja ainult SEE,on primaarne.......... |
Elu mõte ja eesmärk on kõikidele elusolenditele - teadvuse avardamine. Ilma paljunemata päris ei saa aga seda ei saa siiski primaarseks pidada. Vastasel juhul ainult sööme ja paljuneme ning esmane eesmärk- teadvuse avardamine ehk arenemine jääb täitmata. Seega elu tulemus surma hetkel on null. |
|
|
  |
 |
Midsummer
|
Postitatud:
Esm Dets 17, 2007 1:01 pm |
  |
Teadvus võib avarduda ka magamistoas. |
|
|
  |
 |
tonal
|
Postitatud:
Esm Dets 17, 2007 1:02 pm |
  |
| Midsummer kirjutas: |
| Teadvus võib avarduda ka magamistoas. |
muidugi võib!
juhul kui seal ei tegeleta pelgalt vanainimese asjaga;) |
|
|
  |
 |
chela
|
Postitatud:
Esm Dets 17, 2007 2:51 pm |
  |
... oli,on ja jääb olema ÜKS ja ainumas esimene reegel: PALJUNE! See,ja ainult SEE,on primaarne. ... Sest reegel on selgemast selgem: KUI EI PALJUNE,SURED VÄLJA! |
Molluskid elavad kõik sama reeglit järgides. Muud muret neil ilmselt pole. |
|
|
   |
 |
sõps
|
Postitatud:
Esm Dets 17, 2007 5:44 pm |
  |
JUMALALE-LOODUSELE oli,on ja jääb olema ÜKS ja ainumas esimene reegel: PALJUNE! |
Sedasamust Loodust, mis meie planeeti valitseb, ei pea kõik sugugi Jumalaks. Kui olendid paljunemise lõpetavad, ei juhtu Jumalaga miskit. Loodusega võibolla küll, mine sa tea... |
|
|
   |
 |
Sorts
|
Postitatud:
Esm Dets 17, 2007 5:51 pm |
  |
Mõned bakterid ja muud eluvormid lihtsalt poolduvad või punguvad ja on bioloogiliselt surematud. |
|
|
  |
 |
Radikaal
|
Postitatud:
Teis Dets 18, 2007 12:49 pm |
  |
Jumala(te)l saab hirmigav olema kui elusolendid EI PALJUNE! Tõenäoliselt asub (asuvad) ta uuesti looma UUT ja PAREMAT mudelit - säärast ,kes sekundaarsel ja primaarsel oskab vahet teha!
Sigimine ON ennem ja targa ning ülitarga = geniaalse jutu heietamine saab võimalikuks AINULT SOO EDUKA JÄTKUMISE järel ja tulemusel! Just seepärast on jumal-loodus süstinud-aretanud inimesese tunde nimega ARMASTUS, ,just seepärast on arenenud ilmingud nimedega KIRG ja IHA ! Ja aastamiljoneid hiljem,püstitõusmise,kivikaabitsa ja nuia kasutuselevõtu järel tekkinud jõudehetkel,vaatas inimene tähistaevasse ja küsis:"MIKS?" Samal momendil tegi Jumal-Külvaja valiku,mida Ta juba kaua oli lootnud ja oodanud:VISKAS-LÜLITAS INIMESE TEADVUSE VÄLJAST-ISEENDAST välja (piiblis paradiisist väljaajamine!) ja SUUNAS INIMMÕISTUSE ISESEISVALE ja KIIRELE ARENGUTEELE. Ülemuslik-tark väli,millega kontaktis KÕIK ELAV pidevalt on,tagab turvalisuse ja surmahirmu kadumise,kuid ON TAKISTUSEKS keerulise ja mitmetasandilise MÕISTUSE tekkimisele! Paljusus ja mitmekesisus,vastuolude ja probleemide pidev lahendamise vajadus SOO JÄTKAMISE nimel - need on osad-etapid inimese KIIRENDATUD arengus... (= ka teadvuse avardamises...)
Aga loomulikult on kiire ja iseseisev areng TÄIS OHTE! Just nende pärast ON inimkond ikka ja jälle jumalalt õpetussõnu saanud,TEMA olemasolust ja mitmetahulisusest,ootustest ja lootustest sõnumitoojate vahendusel teada saanud. " Kaheksa korda kaheksa korda on Jumal inimeste põldudele külvanud ..." annab Isa Narsus meile teada. Kas me tahame-oskame saadetud sõnumit vastu võtta,seda mõista ja SELLEST ÕPPUST VÕTTA ja RÕÕMU TUNDA? Aga võibolla ei suuda ega peagi meie siin TÄNASES sõnumist aru saama ja seda omaks võtma ... Võibolla ongi need seemned külvatud TULEVIKU VILJADE saamiseks ... Jumal teab!  |
_________________ Lagundamine on alus taassünnile ... |
|
  |
 |
tonal
|
Postitatud:
Teis Dets 18, 2007 3:50 pm |
  |
mis see nüüd oli? väljavõte tarkuseraamatust või..?? |
|
|